Barn mellan 1-12år ingen antibiotika



Jag fick höra idag att barn mellan 1-12år inte ska få någon antibiotika om dom e sjuka. Det ska själv läka.
Ja. Det e kanske bra tycker ni som sitter och bestämmer detta, men vem fan e det som går hemma med våra barn. Inte fan e det ni i alla fall. Och inte fan e det ni som ser mitt barn gå och ha ont och inte fan e det ni som ser mitt barn lida över att ha så ont, så dom inte vet vart dom ska ta vägen. Och ni ser fan inte heller hur dåliga dom blir. Men det e väl Okay tydligen för er att det ska vara så. Åter igen för våran sjukvård. Den e urusel. 
Jag tycker det e för jävligt. Då ska man ge sina barn Alvedon eller panodil eller något liknande i stället och nässpray. Tror ni att det blir så mycket bättre. Set tror inte jag. Och för resten vem fan betalar oss när vi får gå hemma med barnen. Vi kan ju få er lön som sitter och bestämmer allt sådant skit om våra barn och så kan ni få våran VAB-lön som vi får, så blir där ju säkert ändring på det igen. Nä. Kan ni inte syssla med något annat som e viktigare. Tex ta bort alla läkare som inte e läkare och alla läkare som gör fel. Vår mormor dog pga att läkaren inte var någon direkt läkare och för att läkaren inte lyssnade på henne. Utan skrev bara ut medicin på medicin. Läkaren skulle ha skickat henne vidare till röntgen i tidigt stadium, men det gjorde han inte. Usch så ledsen jag blev nu. 
Ja och sen med vår mamma var ni inte så snälla heller. Hade hon gått bort så hade det blivit hett om era öron. Skylla på hennes magen när det hade med hjärtat och göra. Tur för er att hon klarade sig. 
Snälla ägna er åt sådana saker i stället eller gör något annat som e vettigare. Min minsta dotter har ev fått öroninflammation igen och det e för att läkarna inte skrev ut rätt dos till henne. Hennes dos ska vara 10dagar/3ggr eftersom hon e ett öron barn. Nu fick hon 5dagar/3ggr om dagen och ja vad händer då. Jo den här jävla öroninflammationen kommer tillbaka igen inom loppet av 1vecka. Tur att hon snart ska bli opererad och få rör i öronen. Då blir hon bättre och slipper alla dessa besvär.

Ha en trevlig frukost, för det ska jag ha i alla fall... 






Barnloppisen idag

Barnloppisen idag gick kanon bra. Fick sålt en hel del saker. Så jag tjänade i hop 410kr idag och jag tar mellan 5-20kr för mina barnsaker/kläder. Jag köpte en snutte till lilla Filicia. Där fanns e sådan som hon redan har. Så nu har hon tre stycket. 
Nästa loppis blir den 13/10 på Ågården i Skivarp. Då skall jag ha 2 bord i stället för 1. Då ska jag nog få plats med allt:)

Trevlig kväll:)




Filippa sjuk

I fredags fick Filippa åka hem från dagis. Dom ringde och sa att hon inte var sig lik, så Mattias gav sig iväg från jobb och hämtade henne. Jag kunde inte eftersom jag gör två olika jobb på fredagarna. Ja och sen kom nästa grej. Hur skulle jag ta mig hem?? Jaja det löste vi med några samtal hit och dit. Så tillslut kom jag hem. Tack alla som var villiga och hjälpa mig hem:) 

Filippa fick feber runt lunch i fredags. Hon kändes var på morgonen, men hon hade ingen feber då och ingen feber på dagis heller. Dom tog tempen. Hon åt en halv macka till frukost och sen låg hon på soffa och ville och dagis lunch ville hon inte alls ha, så hon låg och vilade igen. Det e inte alls likt henne. Men Mattias hämtade henne och när dom kom hem kom ju febern sakta men säkert. På kvällen tryckte jag nätt på örontappen och då reagerade hon av det och sa att det gjorde ont. Då anade jag att det kunde vara öroninflammation på ingång. Jag trodde natten skulle bli hemsk, men den var rätt så lugn. På lördags morgonen var hon feber fri och hon åt kvällsmat kl 7.30. Vi var glada för att hon ville äta. Men sen runt lunch kom febern igen och hon sa att hon hade ont bakom örat. 
Lilla Filicia lämnade vi till Rebecca, så Filippa fick vara lite själv när hon inte mådde så bra. Så vi tre var ute. Filippa satte vi i vagnen och jag och Mattias höll på i trädgården med häcken. Den behövdes klippas. Jag tog allt nere om kring och Mattias tog det där uppe. Han  får ju vara jätte försiktig med sin rygg. Vi var färdiga runt kl 15.15. När jag tog in Filippa var hon jätte dålig. Hon stirrade rak ut i tomma intet, hon var jätte trött och hängig och halsen var jämn tjock från käk benen ner till halsen och hon hade fortfarande ont bakom örat. Nr vi kom in tog jag tempen på henne och då hade hon 39.4C. Jag ringde 1177 och berättade allt. Hon tyckte vi skull köra in till Akuten i Ystad, så dom fick titta på henne. Det kunde vara en gamla öroninflammation som där hade blivit en infektion av in i huvudet. Vi körde in med henne och hon som satt i receptionen och tar i mot en, var fan dum en trappa upp. Hon tyckte vi skulle gå till vårdcentralen, men vi sa att vi hade blivit hit skickad av 1177 och då sitter den fan skapet och säger; Vi brukar ha bry med dom. Dom brukar skicka hit folket även om dom ska gå till vårdcentralen. Och så sitter hon där inne i sitt jävla bås och säger till mig; men hon ser ju pigg ut. Alltså. Hade inte glaset varit där hade hon fått en jävla omgång. Men hon var ju inte det här hemma. Det gick i vågor hela tiden, så var hon lite piggare och så var hon super trött osv. Jo och sen sa hon det med, att e det öroninflammation tar vi inte  emot dom hör. Jag sa; Nä det vet jag. Vi har en dotter till och har detta, så jag vet om det, men vi blev inte hit skicka pga det. Alltså denna sjukvård e störd och så vill dom ha mer betalt. Nä, tack då får dom först göra ett bra jobb och göra sitt jobb. Då kan jag börja tänka på det.
Vi kom in långt om länge. Dom tog blodtrycket och syremätningen och ett halsprov. Sen fick hon en glass och sen fick vi gå ut och vänta. Och då blev hon lite piggare och lekte lite. Hon e precis som jag var när jag var barn. Jag kunde vara hur sjuk som helst hemma, men när jag kom till dockor blev jag pigg och sprang och lekte och hade mig och precis så e båda barnen..

Ja. Dom skyndade sig för engångs skull. Det händer ju inte så ofta. Så läkaren kom och kallade in oss. Jag bad honom titta henne i öronen och sen tittade han henne i halsen med. Och jodå, mycket riktigt hon hade en öroninflammation och en halsfluss. Så det blev Amimox i 10dagar/3ggr om dagen:) Så det var ju kul. Vi körde hem sen och gav vi henne det vi fick av läkaren och sen en om gång på morgonen idag. Natten har varit lite jobbig, men det har ju fått gå. Hon kom till ro långt om länge. Och på morgonen när hon vaknade så sa hon; Mamma jag mår idag:) och så skönt det kändes. Hon e lite grötig i talet, men det gör inget. Hon e pigg och alert och leker på idag. 
Mattias körde till Ystad och hämtade ut mer medicin till Filippa, för jag var på annat håll. 

Men det hela e inte slut än. Lilla Filicia har fått feber hela 38.4C och ont i sitt öra:( Nu sitter hon och myser hos mig:)

Trevlig kväll på er

Hon ser pigg ut, eller not??


Och lilla Filicia pigg, eller not??


Undrar om vi har en ängel med oss

Jag bara undrar om vi har en ängel med oss. Vi har haft tur många gånger ute på vägarna när vi är ute och kör. Vi har missat många trafikolyckor. Hade vi kört några minuter innan hade vi varit en av dom där bilarna som står där som e in blandade. Men oftast e där någon som säger stanna en lite stund till eller ska vi byta den kissiga blöjan på barnen innan vi kör. Ja. Har vi sagt det gör vi och så har där gått några minuter till. Igår när vi hade lämnat barnen på dagis hade där hänt en olycka mellan två bilar precis utanför Skönabäck. Det var ju tur att vi stannade några minuter på dagis, för annars hade det varit vi som hade varit inblandade där. 
Jag kommer i håg en olycka i Slimminge i somras mellan två bilar. Hade vi kört när vi hade tänkt så hade vi varit en av dom bilarna. Men nu bytade vi blöja på Filicia innan vi körde hem, så där försvann några minuter till. 
För några år sedan så vet jag att där var e singel olycka ute i skogen mellan Blentarp och Sövde i en sväng. Hade vi kört när vi skulle hade vi varit två som satt där, men nu stannade vi och prata några minuter extra och det var ju tur.
Där har ju hänt fler saker, men kommer inte ihåg alla. Vissa saker som händer sätter sig mer än andra. Så e det bara.

Så jag börjar undra om där e någon ängel som e med oss som säger till oss på något vis som vi inte vet, att stanna några minuter till här och var. Det e lite kusligt egentligen. Så du snälla ängel; fortsätt och va med oss:) Vi tackar dig så oerhört mycket för hjälpen du ger oss ute på vägarna:) 

Jag hade gärna velat veta vem denna ängel e som vakar över oss ute på vägarna:)!?! Men det lär man väl aldrig få. Man får väl nöja sig med att där finns en som bryr sig om oss:)

Kör försiktigt där ute på vägarna:)




Öron, näsa, hals med Filicia

Idag kl 8.00 var vi på öron, näsa, hals med Filicia i Ystad. Där var mycket gojs i öronen och plus att hon var rent lomhörd (alltså hon hade vätska bakom trumhinnan). Nu förstår vi varför hon inte reagerar på höga ljud. Så den 15/10 ska hon opereras och då sätter dom in rör i öronen på henne. Men öroninflammationer kan hon få ändå så att dom gör ont, men vätskan i hennes öron kommer ut i alla fall och det e ju huvudsaken. Och nu kanske hon kan säga vissa ord mer rent oxå. Vi hör ju vad det e hon försöker säga och det e ju bra, men andra har lite svårt för det.
Man har ju blandade känslor. Man e ju både glad och ledsen på samma gång. Man e ju lite konstig. Jaja. Nu blir det ju av och det e ju tur:) 

Kram på er där ute!!




Barn loppis den 29/9

Wiiihooo. Nu ska vi ut och stå på Barnloppis. Det blir på söndag den 29/9 kl 10.00-13.00 i Folkets hus i Skurup. Så när jag kommer hem, ska jag/vi rota igenom allt vad vi har till barn som vi vill göra oss av med som dom inte använder längre:) Allt i från kläder till leksaker mm:) Jag bara längtar. Jag tycker det e så roligt:) Om där e någon som vill passa barnen mellan 8.45-13.30, så får ni gärna det och Anmälan till och passa barnen e bindande. Hehehe. Ni vet ju varför jag skriver så:)
Det var tur att jag fick tag på den som håller i det, för där var bara ett bord kvar när jag ringde..

Kom och fynda:)


Där kommer fler loppisar i oktober och november på Ågården i Skivarp. 

13/10 Loppis Ågården kl 13-16
26/10 Barnloppis Ågården kl 11-14
24/11 Loppis Ågården kl 13-16










Svårt och hinna med och skriva

Ja, nu måste jag skriva lite igen. Det var ju ett tag sen sist. 

Vi börjar med att vi var hos min kusin förra helgen och firade hennes 30-års dag. Det var super trevligt. Man träffade många som man inte har träffat på länge. Lilla Filicia hade vi lämnat bort mellan lördag och söndag till min andra kusin som ville passa henne och övernatta hos dom. Det gick nästan bra. Filicia åkte på en öroninflammation igen, men hos stannade hos kusinen ändå. Halv 2 på natten slutade Filicia och skrika hysteriskt med jämna mellanrum. så Mattias hämtade henne på söndagen. Men hon hade ingen feber, men det hade ju runnit i från hennes öra.
Filippa tyckte det var så skönt och ha mamma och pappa för sig själv. Hon njöt som bara den:)

Ja så söndagen blev bra den oxå. Vi hade lite gäster här hemma. Barnen farmor och farfar eller mina svärföräldrar var här och hälsade på. Dom plockade med sig lite vindruvor med sig hem. Dom fyllade två stycken 12 liters spannar med sig hem. Dom skulle koka gelé på dom. Och sen kom min ena kusin och sen kom en annan kusin med hans tjej. Så det var super trevligt. Vi får väl komma till er och hälsa på nästa gång. 
Mattias körde och hämtade Filicia när farmor och farfar körde. Sen runt 18- tiden hämtade vi barnens kusin i Skurup. 

På måndagen skickade vi ungarna till dagis och Mattias hämtade barnen för att Filicia skulle till läkaren med sitt öra. Han tyckte att det tydde på en öroninflammation eller att hon har haft en öroninflammation för där var så mycket gojs i örat, så han kunde inte se trumhinnan. Så det blev en medicin kur för henne på 5dagar/ 3ggr om dagen. Jag e så trött på dessa öroninflammationer och tycker så synd om henne. 

Det var dagis ändå hela veckan. Ingen feber i sikte och skönt var det. 

Filippa kom i bråk med en av barnen på hennes dagis, så där åkte en hårtuss från hennes hår. Man tycker så synd om henne. Vi försöker lära Filicia och inte dra i Filippas hår och så gör någon annan det i stället. Jaja i stridens hetta kan allt hända. 
Filicia har fått fler tänder. Där har kommit två nya där nere och det fick dom känna på på dagis. Hennes bajs luktade tandbajs och så tittade den som bytade på henne och så att där var två som hade gått igenom.

På fredagen fick vi sällskap på kvällen. Mina Goa kusiner kom på besök och det var super mysigt och trevligt. Så Filippa och Filicia fick två lek kamrater den kvällen. Nästa gång får vi väl komma och hälsa på er och ha en mysig kväll. 

Ja och lördagen bjöd på en fisketur med båten Linda. Men tyvärr fick jag inget. Mattias fick 1 ynka sill. Så det var lite döfött när man inte fick någon fisk, men det var kul och fiska. Barnen hade vi lämnat bort. Mormor hade Filippa och kusinen hade Filicia. Tusen tack för hjälpen.
Syrran och hennes gubbe och son var oxå med och min pappa. 
På kvällen åt vi middag med syrran och hennes gubbe med barn. Alla var så trötta. Det var så mysigt, för alla var sig själv och vi visste ju varför vi var så trötta. Det e inte ofta man kan softa borta på det viset. Vi var ju här hemma hos oss för barnens skull. Tack och åter tack.

Ja och idag e det söndag. Jag har varit effektiv idag. Jag har burit in veden jag klöv, tvättat, vikt tvätt, hängt tvätt, vattnat blommorna, planterat om mitt citrus träd, planterat min Aloe Vera kaktus/lilja, plockat ner studsmattan med gubben, lagt in barnens rutschkana, lagt in barnens gungor, lagt in barnens sandlåde saker, Mattias klippte gräsmattorna och jag räfsade i hopa gräset på den ena där hundarna går och sen har vi burit upp ved så vi kan elda här inne i spisen och vedspisen har blivit dammsugad av Mattias..
Mmm mysigt och varmt och skönt e här inne nu när spisen e igång. 
Så nu tänker jag släcka ner och titta på TV på Spårlöst. Och sen e det god natt.
Jag e mycket nöjd med dagen och vi har hunnit med en hel del. 

Så jag säger natti natti 






Varning för barn, hund etc.

Jag har funderat väldigt länge på detta och retar mig väldigt mycket på det som bilförare. Jag retar mig på alla dom som sätter ut Trehjulingar, hundar, barn skottkärra osv vid vägkanterna tex vid husen och på refuger. Har ni som sätter ut det tänkt någon gång att man tillsist skiter i att där står saker och tillsist blir det en vana för bilförarna. Man slutar och reagera på det. Man gjorde det dom två-tre första gångerna sen skiter man i den saken som står där. Har ni tänkt på en annan sak, att när där väl e något barn som e ute eller ett djur som har rymt, hur vill ni då att man ska vara uppmärksam på det som e där ute när där står andra saker man ska hålla reda på. Ska ni nu göra något så kom på något fyndigare än och använd barnens leksaker eller djur. Jag fattar inte hur man tänker när man sätter ut saker så. Jag har sett det på många ställen och dom står likadant varje dag, hmm och det brukar barnsaker göra när barn har lekt med det, NÄ jag tror inte det. Så e det inte hemma hos oss i alla fall i trädgården när dom e ute.

Jag vill att ni tänker efter och ser om ni tycker likadant eller om ni tycker det e bra att där står massa saker ut med vägkanterna och refuger osv för att man ska sakta ner farten?! Och jag vill att ni som sätter ut sakerna tänker efter en gång extra och ser om ni kan komma på något annat sätt så bilarna sänker farten på ett annat sätt!?

Tack för att ni hjälper bilförarna på ett så smart och bra sätt :)


Uppdatering på allt

Jaha allt jag hade skrivit på uppdatering e borta så jag får börja om igen.

Man har nu börjat jobba efter sina 5 veckors semester. Dom var Goa. Jag/vi har nu jobbat i 3 veckor och allt flyter på som det ska. Så barnen går på dagis/förskola. Det e jobbigt och lämna dom eftersom båda blir så ledsna. Men vi har äntligen hittat en lösning hos Filippa. Bara hon får stå och vinka i fönstret så e allt bra, men med Filicia fungerar inte det. Så henne får dom distrahera så hon kommer på andra tanka. Men dom båda trivs jättebra och det e ju det som e huvudsaken. Filippa vill inte hem när vi kommer och hämtar dom och Filicia hon vill bara ha sin "bapp" napp. Det första hon säger när vi kommer e bapp och så pekar hon på dörren och vill in :) Alltså dessa barn. Dom e så ljuvliga :) <3

Vi har även hunnit med och stå på 3 loppisar. Vi hade ett där hemma och ett i Skurup och ett på Ågården. Så vi har redan planerat in för nästa gång det e loppis och det e på Ågården nu i höst/vinter. Och jag hoppas verkligen att dom ordnar en barnloppis med. Det hade ju varit kanon. Då jag har massor av flickkläder från barnen. Alltså jag måste bara erkänna, att detta e nog det roligaste jag har gjort när man ska sälja saker. Alltså höra folket som kommer och vill pruta på sådant som redan e jätte billigt, att dom har mage och göra det, men dom vet nog inte vad det kostar när man har köpt det. Det e ju inte så att jag har tagit höga priser för något. Jag tar mellan 5-50kr för mina saker och det e ju inte mycket :) Jaja i bland får man ju ge sig. Men vi tycker att det har varit lyckat alla 3 gångerna. Så vi kör ett tag till på det.

Och vi har hunnit med och va på Stubbarps Skördefest. Det var väldigt roligt. Vi var där med ett par vänner till oss och deras barn och hund. Det var första gången jag har varit och tittat på sådana gamla saker och hur man gjorde förr. Det var jätte trevligt. Tack till er som arrangerade det och tack till er mina Goa vänner som var med oss där :) Mycket trevligt och träffas :)

Sen har det blivit några kräftskivor i år med och det e ju uppskattat. Tack till er som har fixat och trixat på olika vis. Det var jätte trevligt och mycket skratt. På den ena kräftskivan kommer jag ihåg Jägaren och Igelkotten :) Och på en annan kräftskiva var där en som pratade jätte mycket och som vi skrattade. Får man då lite för mycket under den ena vingen, så kommer talet igår :) Jaja ni som var där på dom olika vet vad jag menar :) Tack, tack

Våra älskade barn e så Goa när dom e glada. Filippa har kommit in ännu mer i trots åldern och det e sååå grymt jobbigt och Filicia har varit extremt gnällig och e det fortfarande. Det e antagligen tänderna och förkylningen som har spökat och lite magknip. Det e så tråkigt. Det tar ju så mycket extra energi från oss. Och inte nog med det. Filippa vill inte sova. Har ni tips på och lägga barn. Så kom gärna med dom. Vi har prövat det mesta som vi kan komma på. Vi har prövat God natt saga, film, mat & dryck, mysa osv. Hon e trött, men kan inte slappna av. Hjälp, någon?
Tid e bokad till öron, näsa, hals till Filicia, så vi får se hur det blir med hennes öron.. Vi väntar på en kallelse till Doktorn med båda barnen för deras mjölkprotein allergi. Så vi får se vad dom säger om det.

Jag har skickat in mina papper till och förnya körkortet. Så jävla dyrt och gå till läkaren bara för att han skulle fylla i några papper till mig. Vet ni vad det kostade?? Det kostade 820kr. Men men nu e det gjort i alla fall.

Nu har även "vårt" TV-program börjat. Det började i torsdags kl 20.00 på TV3, alltså Lyxfällan. Vi följer det, för vi får nya tips hela tiden där ifrån. Om där e någon som har sett oss där, så e det sant. Så e det något så fråga istället för och gå och tissla och tassla bakom ryggen på oss. Vi berättar gärna och vi skäms inte ett dugg. Vi e bara tacksamma för hjälpen vi fick av dom och att dom rörde runt i grytan riktigt ordentligt.
Jag satt faktiskt och pratade med en vän och jag berättade att där var många som reagerade på att jag grät så mycket i TV och att där var någon som tyckte att jag spelade offer, men det hade inget med det och göra. Utan JAG E EN MYCKET KÄNSLIG MÄNNISKA och gråter. Jag gråter bara jag ska ge en present eller en gåva till någon som har hjälp oss på något vis. Jag har alltid varit så känslig. Så e det.
Så när något program har visats i TV, så kommer där alltid kommentarer på FB på deras sida där och tänk så många duktiga människor där finns ute. Hur man kan hamna där? Varför gör man si och varför gör man så? Varför tar man inte ta i det? Osv. För dom har det så bra så, ja det har ni kanske ekonomiskt, MEN hur har ni det med era vänner och er omgivning. Den e kanske sämre bara för att ni har mer pengar och kan ta hand om dom. Alla ska ju lära sig. Och jag tror att vara med i Lyxfällan har nog stärkt många förhållanden till släkt och vänner samtidigt som det har hjälpt en och komma på rätt håll med ekonomin. Men sen e där ju säkert någon som har delat på sig med, men e fortfarande vänner :)
Tack för all er hjälp på alla sätt och vis och hoppas att ni kommer och gör ett åter besök hos oss. Vi har en del och berätta för er :) <3

Våra barn har ju snart sin start på Cirkusleken. Filippa bara älskar och vara där och lika så Filicia. Där kan dom hoppa, klättra, leka med bollar osv. Det passar våra barn utmärkt :)

Jag bara måste göra reklam för Sussis Shop. Den finns utanför Skurup. Dom brukar stå på marknader och sälja strumpor, trosor, tigits mm. Vi handlar alltid strumpor och trosor till barnen där. Deras kvalité e jättebra och där e halk i plast på deras strumpor till barnen :) Så vi var ju då själv klart på Palma festivalen i Trelleborg och handlade trosor och strumpor utav dom :)
Det e så kul när man hittar någon bra och trevlig försäljare med bra kvalité på deras saker :)

Tack alla ni som har passat barnen och djuren på ett eller annat vis. Ni e guld värda för oss.

Ja, nu vet jag inte vad jag ska skriva om, så ha det bra allesammans där ute. Så ses och hörs vi :)


RSS 2.0