Missat två dagar och skriva

Jag har missat två dagar och skriva på. Både Tisdag och Onsdag. 

Tisdagen gick bra utan problem på jobb. Och det var skönt

Allt har gått bra på dagiset med. Barnen e nöjda och trötta när vi hämtar dom på kvällen. 

Vi hade en lugn kväll, barnen somnade relativt tidigt. Den ena vid 19- tiden och den andra runt 20- tiden. Så det var skönt och ha lite tid tillsammans. Runt 21-tiden kom kusinen med vänner och hämtade en spjälsäng som både Filippa och Filicia har haft. Jag sålde den för 250kr. Så nu e den bort. Jag hade tänkt och ha en loppis i uterummet i februari. Då vi har fått fler barnkläder från Filicia som hon har växt ifrån. Så vi ska bara sätta ett datum:) 
Sen när dom hade kört så vi och lade oss. 

På onsdagen gick allt nästan bra på jobb. Jag blev arg och ledsen över en sak. Så nu går man tänker på det hela tiden. Och det e mindre kul. Men det e bara till och ta nya tag och se glad ut. 
Jag hade även min vän på besök här. En bra vän som ska sluta. Så många tårar lär komma på fredag:,( Vi hade samlat i hopa till två snäckor med gröna blad/blommor i och en 10årig whisky i den ena och en 18årig i den andra. Och sen var där även skrivet ett brev och det som stod där var rörande. Och sen var där en lapp med alla som hade lagt en slant. Så denna Goa vän blev lite rörd. 

På dagiset hade allt gått bra. Barnen var trötta även idag. Dom vill gärna somna när man kör hem. 

Där var mycket snö på sina ställen och på vissa ställen höga drivor och bara en som kunde köra där. Det var inget kul och köra hem, men jag vill ändå ha lite spänning, men gärna utan barn i bilen. 

När vi kom hem lade jag mig på soffan. Jag mådde inte så bra. Då jag har svin ont i nacken och svin ont i halsen. Väntar bara på att det ska bryta ut. Antingen en halsfluss eller en förkylning.  Jag gick ut och åt kvällsmaten när den var färdig, sen gick vi upp tillsammans och jag lade mig i sängen och somnade nästan direkt. Jag sov till 22-tiden. Sen gick jag ner till Mattias. Jag mådde fortfarande inte bra. Var uppe till 23-tiden och sen gick jag och lade mig igen.  Jag vaknade vid 03-tiden och behövde gå på toa och pissa. Sen gick jag in och lade mig igen och somnade om och sov tills klockan ringde kl 04.15. Jag gick inte upp förän 05.00. Jag var fortfarande trött. 

Kram kram på er
Vagn säljes 250kr

Vagn säljes 250kr

Loppis saker
Loppis saker

E ni intresserade så hör av er till mig. Jag har massa barnkläder, leksaker, prydnads saker, puzzel, böcker, mm. 

Ha de bra:) 



Snöade hela måndagen lång nästan

Nu har måndagen passerat och det snöade i princip nästan hela dagen och så blåste det lite oxå. 

Allt gick bra på jobb idag. 
Jag hade en hund som var dålig i magen. Jag vet inte vad hon hade ätit, men lös var hon. Hon hann inte ut ena gången och gjorde det här inne:( Som hon skämdes, men det e ju sådant som händer. 
Jag fick även köra akut till tandläkaren och kolla mina ilande och isande tänker. Det var "bara" tandhalsen som var blottad. Där var rätt mycket nerver och rötter som låg ytligt. Det var därför det gjorde så ont. Jag fick lite lack på så ytan blev skyddad och sen var det bara till och borsta lösare och med Senzodym. Så nu håller vi timmarna att det blir bra igen. 
Man e ju orolig när tänderna börjar spöka. Mina föräldrar och Mor hade/har tandlossning. Den farliga. Så man får vara både nog och försiktig med dom. Man vet ju aldrig hur länge man har tänderna kvar om man skulle få det:(

Vi hämtade barnen efter jobb. Dom hade varit ute, i alla fall Filippa. Allt hade gått bra för båda barnen. Filippa e en annan unge nu och Filicia e mycket mer ledsen när man lämnar henne. Filippa e glad och det e så skönt. Dom på lilla avdelningen fick även lite info på ett papper om en sjukdom osv. Det tyckte jag var jättebra gjort. Man går ju och undrar osv. 
Dom på stora avdelningen hade oxå papper med på deras papper var vad dom hade hittat på med. Lite fina bilder på Filippa. Alltid kul och se:) 

Sen körde vi hem eller till affären. Den stora älsklingen och mellan älsklingen var inne och handlade till maten vi skulle ha. Jag och lilla älsklingen satt i bilen och väntade:) 
När vi kom hem började vi laga mat. Det blev Spagetti med köttfärssås. Den blev super god. Men det var nog bara för vi hjälptes åt och krydda den:) 
Efter maten badade barnen en stund och vi fixade lite saker på datan. När det var färdigt tvättade vi dom små trollen och snärjde in dom med Proppy Derm och sen på med pyjamasen:) Lilla Filicia fick en välling och sen kröp hon ner under täcket och somnade med älsklingen. Innan vi gick ner fick Filippa själv välja sina kläder hon ville ha på sig på Morgonen där på. Sen gick Jag och Filippa  ner och spelade lite Memori. Hon tycker jätte mycket om det. När det var färdigt ville hon ha något och äta innan hon skulle lägga sig. Hon fick lite och äta och sen somnade hon gott i älsklingens famn i soffan. 
Jag och älsklingen tittade på TV, först på Farmen och sen på Familjen annorlunda:) När dom var slut blev det Det Okända och glass till det. Vi hängde lite tvätt med in i mellan:) Sen hoppade jag i duschen och sen rakt ner i loppe lådan. 

Vi säger tack för idag:)








Hockey söndag, blev ingen hockey söndag

Idag e det söndag och kvällen lider mot sitt slut. Nu börjar man bli trött i ögonen, men måste blogga lite först. 

Söndagen började med sovmorgon till 8,30 och det var super skönt. Vi gick upp runt 9,30. Vi fixade lite frukost och sen bestämde vi oss för och köra en runda till Ystad och handla lite nödvändiga saker bara. Vi handlade lite rengöringsmedel, våtservetter, hygienartiklar, toapapper. Mm. Vi har idag ett helt annat tänk. Nu kollar man på priserna och tar det som e billigast. Vi tittade även på golv och färg till stugan som vi ska göra vid och hyra ut när den e färdig. Men vi handlade endast färg till köket eftersom det e minst och måla just nu. Det blev inget golv idag och ingen vitlasyr till dom övriga rummen. Vi tar lite i taget :) Älsklingen träffade en som vi har gått med i samma föräldra grupp som vi gick i med när vi väntade Filippa. Det var ju kul. Dom stod och pratade en stund och jag stod och lyssnade och kollade barnen. När vi var färdiga i affärerna åkte vi hem. Vi gjorde lite mat. Eller vi värmde mat som vi hade haft i fredags kväll. Det var lika gott idag med. Efter maten satte vi oss i bilen igen och begav oss till Malmö. Det var ju Hockeyns dag idag. Så det passade ju bra tyckte vi. 
Vi parkerade bilen och gick till arenan. Vi ställer oss i Kön vid Entrén. När vi har stått en liten stund bara så hör vi en röst längst framme; Biljetterna e slut!! Ja så för oss var det vara och bege sig till bilen igen, så det blev ingen hockey för oss idag. Men älsklingen kom med ett bra förslag. Vi kunde ju åka till min syster och hennes familj. Så när vi kom till bilen ringde jag henne och frågade om dom var friska och krya. Och det var dom. Dom var bara lite trötta. OKAY sa jag. Jag frågade om dom bjöd på kaffe och det gjorde dom. Så vi åkte dit i stället. Barnen fick leka av sig lite och vi pratade lite och drack kaffe och te :) Så vi tackar för träffen idag :) Kul och träffa er :)
När vi körde hem körde vi inom och fick lite mat med oss hem. Den var god just då, men nu mår man piss av maten. Så det märks att magen inte e van vid sådan mat. 
Så när vi kom hem åt vi och sen tittade vi på tv och spelade en runda memori med Filippa. Sen gick vi upp och betalade alla räkningarna, så nu e man fattig igen. Pengarna kommer och pengarna går och försvinner väldigt fort. Filippa somnade i vår säng medan vi gjorde det. Filicia ligger i sin säng och sover. Nu hoppas vi att dom ligger i deras egna sängar hela natten. 

Så nu hade vi med tänkt och gå och lägga oss. 




Natti natti säger vi :) 

Fredag och lördag e slut

Så fort helgen går. Både fredag och lördag har flugit i väg. 

Allt gick bra på jobbet. Jag fick dock början till migrän. Men hann och stoppa det i tid. Min syn försvinner till en viss del. Jag ser bara halva orden där står och sen kommer sick sack mönstrena och sen huvudvärken. Men i och med jag tog två Paracetamol när jag upptäckte dom första tecknen så klarar jag det rätt så bra. Hade ont i huvudet hela dagen, men den var inte hemsk. Detta har jag inte haft sen jag var gravid med Filicia. Jag tog det lugnt hela dagen på jobb och höll mig inne i fall det kom igen. Jag ser ju inte så bra när dom första tecknen kommer :( Men vid lunch tog jag en ny omgång Paracetamol igen och sen höll det sig borta. Men Gud vad trött jag var efter detta lilla anfall. Jag somnade dom en stock :)

Igår fredag hade vänner på besök och det var jätte trevligt. Trivs bra i deras sällskap. Vi bjöd på Matsson jag faktiskt hade gjort. Dom tyckte det var jätte gott. Jag gjorde Lax med färsk citron och med soltorkade tomater, pesto och fetaost. Till det hade vi ris, Hollandie sås och sallad med gurka, sallad, tomat och röd paprika. 

Sen till efterrätt hade vi glass och olika såser till och kaffe. Till maten drack vi öl. Vännerna som var här kommer nog göra denna maten någon gång och det e ju kul :)
Sen efter glassen åkte godiset fram. Vi pratade och hade trevligt. Fick dock veta en tråkig sak om grannen. Vi har förstått att där har varit något. Men inte vad. Men nu vet vi. Inget kul alls. 
När vännerna åkte hem plockade vi undan och sen satte vi oss i soffan. Jag var så trött så jag somnade. 

Mm, då e det lördag eller söndag egentligen, men vi har inte gått och lagt oss än.
Jag fick i alla fall sov morgon. Jag gick upp runt 10.30 och det var skönt efter veckan som gott med sena kvällar och tidiga mornar då Filicia har varit lite krasslig utan feber sen i måndags. Onsdag, Torsdag och Fredag jobbade vi. 

Vi fick även reda på att en annan granne hade gått bort och det e inte kul alls. Men Vila i frid kära du, för det e du värd <3 Du kommer alltid finnas i våra tankar. Och vi kommer och hjälpa din andra hälft så mycket vi kan :) <3


Barnen i morse innan vi åkte iväg <3
Filippa har skrivit sitt namn utan vår hjälp:)

Nu ska hon skriva Qita:)


Detta e Filicias härliga stil när hon titta på Pippi Långstrump på TV :)

När klockan var 12 ungefär körde Älsklingen och lämnade mig hos Syrran. Älsklingen och barnen körde till Skurup. Först lämna dom tillbaka en present som var i sönder och sen handlade dom en present och sen körde dom till tippen. Filippa skulle på sitt första riktiga kalas idag.
Och så här kalas fin var hon:)

Det gick inte så bra i början eftersom hon somnade i bilen. Det tar ca 20 min för henne och vakna. Älsklingen lämnade Filippa och körde sedan till min syster, men fick ge sig iväg igen gå Filippa inte hade slutat och gråta. Men när Mattias kom tog det ca 5-10 min så var hon med dom andra barnen. Kalaset var mellan 14-16. Hon var jätte glad när hon kom till min syster sen. Så kalaset var nog lyckat för henne oxå och det e ju skönt med tanke på hur det började :)

Nere hos min syster skulle vi fixa lite saker in för sommarens bravader. Och det var skit kul tyckte jag. Syrran och hennes man hade även bjudit ner några fler av deras vänner som hjälpte till. Gubbarna fixade mat och dricka till oss medan vi klippte och klistrade. Tack för en mycket trevlig kväll. Så nu tror jag faktiskt att jag ska gå upp och lägga mig. Jag e trött nu. Mattias och barnen har sovit halva kvällen. Så jävla trevligt när man e bort och så trevligt när han retar mig när jag gjorde det innan. Vad e det man brukar säga?? Hmmm. Jo; Man ska inte kasta sten i glashus. Det e ju precis det han gör. Blir det inte bättre så får han söka för det. Han e alltid trött. 
Filicia somnade i hundkorgen. Hon gick och lade sig i den:)
Två trötta. Den tredje kommer senaste på bild. 

Så nu sitter vi och slappar i soffan här hemma.

Jag säger nu Natti natti och trevlig söndag på er alla:) <3

Torsdags gäster

Idag e det torsdag och vi har varit iväg och jobbat hela dagen och allt gick bra :)

Barnen har varit på dagis/förskolan och allt har gott bra. Filippa har skrivit sitt namn utan problem och utan hjälp. Vi har tränat jätte mycket här hemma :) Och det e så kul när man ser så stora framsteg:)
Det hade gott bra för Filicia oxå. Hon springer runt och leker och busar. 

Filicias utslag på kroppen finns kvar. Vi har smörjt koppen med Propy Derm och hakan och kinderna med Idomin. Jag hoppas att hon blir bättre snart. 

Filippa ska gå på antibiotika till på lördag. Remissen kom idag till Öron, Näsa, Hals. Vi ska boka en tid om 3 månader. Ska ringa 3veckor innan och få ett datum. Så vi hoppas att dom gör något åt det. 

Mina två kusiner och två vänner har varit här idag. Dom åt middag med oss. Vi hade Italiensk korvgryta. Det var gott. Det var jag som lagade maten idag. Tack för hjälpen kusin och tack för titten kusin och vännerna. Ni får gärna titta inom fler gånger:)

När dom hade åkt blev det städning av huset. Så det e dammsugat och golven e tvättade :) Så det e oxå fixat inför morgon dagen. Så det e bara maten som ska fixas då. 

Så nu sitter vi i soffan och slappar. Barnen sover sen halv 9 ikväll och nu e det tid för oss och krypa till kojs och sova. Imorgon e det en ny dag och så e det fredag:) Såååå skönt:)

Natti natti på er:)

Trött efter att ha fått jobba hårt idag:)



Trött efter en dag på dagis/förskolan


Mmm, gott med choklad innan läggdags :) Min julklapp från jobb :)

Natti natti <3

Att kunna be om ursäkt

Jag sitter och funderar mycket i min ensamhet på dagarna. Det e inte alltid bra, men nu kom jag på en sak jag kan skriva om som jag har funderat på en längre tid och som jag gör själv. 

Jag har börjat en process i min kropp och knopp för att få ro och må ännu bättre och det har faktiskt hjälp mig mycket. Vissa gånger har det tagit flera år, men nu e har jag gjort det mot en del vänner. Jag har nämligen börjat be om ursäkt. Det finns vissa som jag inte kommer och göra det till, för att jag anser inte att jag var upphov till det som hände då utan det var den andra. Kommer den andra först till mig och ber om ursäkt, så gör givetvis jag det med. Men dom som jag känner jag har varit oense med osv. Har jag faktiskt gått och bett om ursäkt till. Och det har hjälpt min läkning av kroppen och så slipper man gå och tänka på det. Det krävs mycket mod och styrka, men fy fan vad bra man mår efteråt. Det e en sten som lättar från ens axlar och hjärta. Så jag tycker alla andra med kan börja och göra det. Det känns så skönt. 
Det e faktiskt fint av en människa och gå och be om ursäkt, för då förstår man själv oxå att man gör fel och ingen e ju felfri här i världen. Och den människan har tagit ett stort steg. Den människan tänker inte bara på sig själv och e inget Ego. Annars blir det lätt så. 

Jag som människa mår mycket bättre om jag ber någon om ursäkt, så om det har gått flera år. Det gör inget. Det e tanken som räknas när man gör det och det e även skönt om någon kommer och ber mig om ursäkt för något dom har gjort i mot mig. Det har hänt och det känns så skönt. Man blir så glad:) 

Det känns oxå bra att man lär sina barn det. Jag vet en händelse i fjor somras. Filippa putade till en när vi var på Tosselilla. Vi sade till henne att hon fick be om ursäkt och det gjorde hon oxå och sen var det ur värden. Filicia har oxå börjat och be om ursäkt när hon gör något. Det känns så skönt när dom gör det, men det e ju en tränings sak och det får man träna dom hela tiden när det behövs annars glömmer dom bort det. Så man hjälper dom och påminner dom hela tiden igen deras barn stadium. 

Så mitt råd e; Be om ursäkt, så har du ditt på det torra och mår bra <3




Onsdags kvällen

Nu e onsdags kvällen slut. 

Allt har gått bra på jobb idag och det e ju bra. 

Vi hämtade barnen på förskolan och allt har gått bra där med. 
Filicia hade blivit röd runt munnen redan på morgonen innan frukosten. Vi vet inte vad det e, men nu har hon oxå prickar på hela kroppen. Det e inga blåsor alls. Hon e rent knottrig på hela kroppen. Och helt röd på hakan och upp på båda kinderna. Ingenting mellan munnen och näsan alls. Så vi får se om det blir någon förskola i morgon. Jag ringde givetvis 1177 för och få lite info/tips på vad det kan bara. Den ena sa Scharlakans feber och den andra trodde det var en allergisk reaktion på Alpro Soja Blåbär. Så nu hoppas vi att det e det sistnämnda. Men det ser vi i morgon. 
Vi hade två trötta gnälliga barn idag. Men någon dag hemma så e det jobbigt och gå upp tidigt och vara iväg hela dagen. Då e man lite gnällig och allt e skit när mamma och pappa kommer. 
Men det fixar sig nog. 
Min kusin har varit här på besök idag och lekt lite med barnen och det tackar vi för. Min godaste goding :)

Ja, vad mer ska jag skriva. Jo. Det e tredje gången jag använder vagiatoror. Jag hoppas att det ger med sig snart. För det började innan jul och håller på än. Dom vill inte ge mig något annat. Har prövat A-Fil, dricka citron vatten, Pevaryl, sova bara, men nä ingenting hjälper. Detta e fruktansvärt. Men det e tack vare antibiotika kurerna. Både den för halsfluss och den jag fick nu för bihåls inflammation. Så nu håller vi tummarna att det håller sig borta. 

Så nu ligger jag i sängen och ska sova. Snart tid och gå upp igen. Kram och god natt på er <3



Måndag och Tisdag

Då har både måndagen gått och tisdagen. Det har varit VAB båda dagarna.

Filippa fick början till öroninflammation mellan söndag och måndag natt och Filicia hade lite magknip. Så en jättebra natt. Filippa var hos doktorn och fick medicin för det har hållt på sen innan jul och det kommer och går hela tiden. Doktorn skickade även en remiss till Öron, Näsa, Hals. Hon hade vätska bakom trumhinna på vänster sida. 
Och sen Filicia. Ja. Det var vårt eget fel. Hon fick smaka lite hård lagrad ost och kladdkake bulle som var köpt i affären. Det kan ju bara sluta på ett sätt när man inte e van. Men vi måste pröva lite då och då. Ibland går det och ibland går det inte alls. Hennes feber e borta. Den låg runt 37,5C och det e ju bra. 

Måndagen gick fort. Jag fick sorterat ut alla stl 92 så det ligger så vi kan tvätta det nu. Fick även sorterat ut Filippas kläder och tagit bort stl 98-104. Nu åkte 110-116 in i stället. Jag flyttade även på hennes tjock tröjor så att hon själv kan välja vilken hon vill ha på sig :) Det tycker jag dom ska få göra, så dom lär sig. Sen lade jag alla 98-104 kläderna i en låda som jag sparar till Filicia. 
Filicias kläder åker en efter en i stl 86. Dom börjar blir lite korta både här och där och det ser hemskt ut. Så jag e mycket nöjd med resultatet. Fick även tvättat lite till. 

Idag e det Tisdag och vi har varit hemma hela dagen. Filicias temp ligger runt 37,5C och det e ju jättebra. Två feberfria dagar. Nu hoppas vi att det håller sig där.

Ja. Jag har ju även hunnit med och tvätta några om gångar kläder idag och tömma diskmaskinen och fylla den och leka med barnen. Och när Filicia sov middag passade jag och Filippa på och spela memori.
Filicia bajsade på den stora toaletten. Vi blev jätteglada. Det var inte mycket där kom, men det e bättre än ingenting alls:) 

Min Älskling lärde mig och steka pannkakor och dom blev skit bra och goda. 



Älsklingen fick äran och göra den sista och pröva Tupper Ware stekspaden. Jag prövade den han brukar använda och det blev bara katt skit av allting. Men med den andra stekspaden så fungerade det bättre. 

Så nu e barnen badade och klara för sängen. Filippa får vara uppe till 8-9. Hon ska ta sin medicin då. Sen får hon med sova. Så nu ska vi sitta och mysa med barnen och titta på TV innan vi kryper till kojs. Så det blir Farmen och Handboll :)

Så ni får ha en fortsatt trevlig kväll på er :)







En hel söndag

En hel söndag har gått och nu e det snart lägg dax. Imorgon blir det VAB för Filicia. 

Idag har vi varit i Tolånga hos Älsklingens föräldrar. Älsklingen har fått skruva bil med sin far. Jag och alla barnen var ute en liten stund, då dom har mycket snö där uppe. Barnen var ute och åkte pulka och snowracer och byggde snögubbar. Lilla Filicia ville inte vara ute så hon fick gå in, men e man inte riktigt bra, så e det inte roligt. Dom andra barnen var ute en stund till. Dom hade roligt och det var ju huvudsaken. Sen gick vi in i värmen igen.
Vår lilla Filicia har haft feber från och till hela dagen, men har ändå varit hyfsat pigg och glad, men mycket mammig. 
Vår stora Filippa fick ont i örat precis innan vi skulle köra. Hon har mycket ont i dom från och till hela tiden, men läkarna vill inte göra något åt det. Dom säger bara till oss att vi ska ge henne Alvedon och nässpray, men det e ju inte bra det heller:( Så jag vet snart inte vad man ska göra åt det.
Våra djur har varit med oss hela dagen. Dom tycker om och följa med och dom tycker om och åka bil. Det e så skönt:)

Vägarna var ju inte dom bästa när vi körde hem, men vi kom hem och allt gick bra. Barnen somnade i bilen. Filippa ligger i sin säng och Filicia ligger i soffan just nu. Vi ska bära upp henne alldeles strax. Så nu ska vi med hoppa i våra loppe lådor som e ren bäddade efter Filippas olycka i natt/morse. Så nu avslutar vi dagen med TV-tittning i sängen. De e så skönt.

Jag har oxå hunnit med och tagit hand om mina fötter nu ikväll. Jag fick ett enkelt tips. Man tar lite matolja, massageolja eller babyolja och häller i två plastpåsar. Man stoppar ner fötterna i dom och på med strumporna och så har man på det 1 timme eller längre. Sen torkar man av fötterna på något som inte så ömtåligt och sen på med strumporna igen. Man får så mjuka och lena fötter. Det behöver jag då mina e torra på hälarna och lite förhårdnader här och var. Så vi får se om där blir något bra resultat näst gång jag ska till den som fixar mina fötter. Så ibland e det tur att man har sparat gammal matolja med citron doft. Den duger alldeles bra till sådant här. 

Så nu säger vi Kram och god natt på er alla:)





Trevlig Lördag

Igår avnjöt vi vid lunch tid hos Mattias "gamla" vän och hans fru med 2 st söta barn. Vi fick äran och fira deras barn. Så vi var på barnkalas. Vi hade jätte trevligt. Vi åkte dit vid lunch och när vi kommer dit så e det bara vi som hade kommit. Dom hade öppet hus mellan 12-18. Runt 15-tiden kom jätte många. Då passade vi på och åka hem. 
Vägarna var sådär och köra på. Men vi kom dit och vi kom hem utan problem. Det blev en lugn kväll. Filicia somna relativt tidigt, men det tog längre tid för Filippa. Men tillslut kunde även hon slappna av. Hon hade lite ont i örat sa hon. Så vi hoppas på att det inte blir mer av det. Men tyvärr fick Filicia 38,5 C feber i natt/tidigt i morse. Tråkigt som fan. Hon var jätte orolig i natt, men det inte konstigt alls. 
Filippa kissade i vår säg igen, men på Älsklingens sida denna gången. Så han får ny tvättat duntäcke och det e ju bra:) Lilla Filippa blev rent i från sig. Men vi gjorde ingen stor sak av det. Utan Mattias satte henne på toa och tog nya trosor och fixade i sängen så vi kunde sova vidare och det var då vi upptäckte att Filicia hade fått feber:)

Ni får ha en skönt dag alla 







VAB Fredag

Ja. Jag var in ställd på och jobba idag, men det blev VAB för Filicia idag. 

Vi steg upp som vanligt och hoppade i kläderna och körde till dagis. Vägarna var inte dom bästa då det hade snöat under natten och snöade fortfarande när vi körde. Ingen hade varit ute och gjort vid vägarna heller. Så det var lite kasigt till dagis. 
Vi kommer dit. Går in och ska ta av barnen och jag tittar på Filicia. Då har hon fått grön goja i ögat som e ut smetad. Vi gjorde ett snabbt konstaterande att detta var inte bra och hon hade inget innan vi körde. Vi trodde det var ögon inflammation och det e ju så smittsamt. Så för en gångs skull VABADE jag idag. Så det var bara till och köra hem igen. Mattias körde till jobb, men blev ju sen pga vädret och för att han fick lämna oss. Mattias lyckades ta sig till jobb utan några större problem. Men vägarna var inte så roliga. 
Väl hemma gick vi 3 upp och lade oss i sängen igen. Filicia sov, men jag och Filippa var vaken. 
Vi gick ner när Filicia hade vaknat runt 8-tiden. Vi åt frukost och vi lekte lite. Lite memori med Filippa och lite pussel med Filicia. Sen runt 9-tiden gick vi upp igen till sängen för Filippa var trött. Vi låg en stund sen somnade alla. Vi sov åtminstone i 2 timmar och Filippa som i 3-timmar. Så när vi hade vaknat gick vi ner och åt lunch.
Jag hade hållt på med tvätten under dagen och fortsatte med det efter maten med. Jag fick även dammsugat nedan våningen innan Mattias kom hem. Och det var skönt. Så runt 4-tiden åt vi mellanmål och sen runt 6-tiden blev det kvällsmat. 
På vägen hem hämtade Mattias upp min kusin och mat som mina föräldrar hade sparat till mig. Det var lever, potatis och brunsås. Jag tacka så jätte mycket. Det var svin gott. Jag fick äran och laga maten idag till dom andra och det blev Spagetti- köttfärs sås. Så jag fixade även kryddningen. Det var gott sa dom. Så det hoppas vi på då. Medan jag fixade maten dammsugade Mattias över våningen och trappan. 
Vi hittade även lite energi till och lyfta upp all ren tvätt och lägga den på plats och jag sorterade även ut lite i Filippas skåp så hon får plats med dom "nya" kläderna i storlekarna 110-116:) Hon fick faktiskt själv välja kläderna när vi köpte dom på loppisen. Allt blev färdigt långt om länge. 
Nu håller vi kväll med två sovande barn i vår säng och två föräldrar som tittar TV här nere. 

Tack för hjälpen kusin vitamin:)

Och Filicia har inte ögon inflammation, men vi tror att det e förkylningen som kommer i tår kanalerna. Och det kladdiga var för att hon var ledsen innan vi lämnade Skivarp och körde till dagis:) Där har inte varit mer vid ögat som har kladdat. Och skönt e det. Vi får se i morgon. Hennes ögon e inte röda och irriterande och inte svullna heller. Så håll tummarna för oss att det e trånga tår kanaler nu när hon e lite snuvig. 

Barnen har varit jätte duktiga idag och det e skönt och det e jätte bra:)

Kram och god natt på er 


En trött Älskling som sover och drar timmer stockar.



Och en som e pigg och vaken:)

Onsdag och torsdag

Ja. Då har två dagar gått till ända och i morgon e det fredag. Wii hooo. Fan vad skönt. 

Igår onsdag var en lugn dag. Vi var hemma en extra dag. Mådde dåligt på morgonen, men allt blev bara bättre och bättre under dagen och det var skönt. Vi var iväg med Filicia på Öron mottagningen i Ystad på eftermiddagen. Det var 3 månaders kontroll för rören som hon fick i satt. Allt såg bra ut. Ni e välkomna tillbaka om 6 månader. Och det tackar vi för:) När vi var i korridoren vid Öron, Näsa, Hals säger Filippa till Mattias; När vi var här så såg jag ..... gå här. Så när vi var färdiga med Filicia ville Filippa inte hem. Hon ville träffa min syster som gick här. Så vi begav oss till hennes jobb och hälsade på. Det passade bra vi kom, för då kunde Mattias hjälpa henne med diskmaskinen. Och barnen fick en liten "rundvandring" jaja vi med :)
Så hoppas att dagen eller sista timmen gick lite fortare:)
På vägen hem hämtade vi upp min kusin som hjälpte oss med barnen och maten. Hon e så duktig:) Medan hon badade barnen efter maten så körde Mattias mig till syrran. Och sen körde en vän mig hem som oxå var hos syrran. Fick lite ont i magen när jag kom ner till syrran, men det e väl medicinen. Hade ont lite resten av kvällen. 
Det blev lite TV- tittande och ser ren bäddade vi barnens sängar och sen blev det god natt för oss med. 

Idag e det Torsdag och det har snöat. 
Allt har gott bra på jobbet :) Har haft lite ont i magen, men jag tror att det e antibiotikan som spökar. Det försvann efter frukosten, men kom igen på eftermiddag. Det försvann efter middagen på kvällen.
Barnen badade efter middagen och sen fick jag somna Filicia och råkade somna själv en liten stund under tiden Farmen gick på TV. När det var slut gick jag ner. Jag gick och tog lite mat och tog min medicin. Efter 1timme fick jag lite ont i magen igen. Sen fortsatte vi och titta TV här nere och hänga tvätt tillsammans. Och Mattias har tagit in mer ved där nere.
Så nu hade jag tänkt att vi skulle gå och lägga oss. 
Så vi säger natti natti sov gott på er:)






Tisdag ingen bra dag

Tisdagen var ingen bra dag för mig. 

Jag åkte med Mattias till Veberöd och så tog jag bussen där ifrån till Värnhem i Malmö. Sen gick jag till Entré. Där skulle vi ha Avdelnings Ombudskonferens.
Det var därför Lilla hunden Qita var hos mina föräldrar över natten.
Allt började bra och allt var lugnt och intressant. Efter en stund tog vi paus och gick ut och åt och drack lite. Sen gick jag på toa och sen började allt. Jag gick in och satte mig och fortsatte och lyssna. Jag insåg efter en stund att jag behövde gå på toa igen. Gick i väg och kom tillbaka igen. Sen satt jag en stund till sen började allt. Jag blev darrig i kroppen, jag blev alldeles varm, den som stod och pratade fanns där men färgerna ändrades och magen körde runt precis som om jag var orolig i magen/tarmarna eller nervös. Så jag fick bege mig ut igen in på toa och när jag var färdig gick jag in och satte mig hos dom andra och satt och lyssnade igen. Se efter en stund började allt igen. Jag blev super varm och det körde nervöst eller oroligt i magen/tarmarna och skakade i hela kroppen igen. Ut på toa och satte mig igen. När jag var färdig gick jag in och satte mig igen, men det tog bra en kort stund så började allt om från börjar igen. Så ut på toa, men jag ringde till Mattias och pratade med honom. Han trodde det var ett socker fall. Jag bestämde mig för och åka hem i alla fall. Jag ringde 1177 och dom sa att det var feber och i och med jag hade jätte kalla händer med oxå. Jag fick till och med lägga mig på golvet en kort stund. Jag gick in och sa ifrån. Men innan hem färd tog jag 2 Paracetamol för och klara hem vägen. 
När jag väl var hemma gick jag raka vägen in och lade mig i soffan med ett täcke på. Sen ringde jag NovaKliniken och fick en tid. Åkte dit och kom in till läkaren. Det blev ju genom gång. Det konstaterades att det var Bihåls inflammation. Så det blev Antibiotika och nässpray och näs skölj. Och där flög dom pengarna iväg som vi inte hade. Jag har verkligen dragit ut på att åka iväg, men nu fick det vara nog. Jag gick och köpte allt jag skulle på Apoteket och Mattias gjorde andra ärenden. Mattias hämtade hunden och barnen oxå. 
Sen blev det ligg läge i soffa när vi kom hem. 
Mattias och barnen gjorde maten. Då passade jag på och skölja näsan, men fy fan vad hemskt jag tyckte det var. Det kändes något bättre när det var färdigt. Tryckte in nässpray och nu hoppas vi på det bästa. Antibiotikan tog jag till maten. Så allt ska väl ge med sig nu. 

Sen blev det soff läge igen ända tills vi gick och lade oss. Men som jag frös när jag låg i soffan. Så jag hade väl feber igen. 

Kram på er!!




Tisdag ingen bra dag

Tisdagen var ingen bra dag för mig. 

Jag åkte med Mattias till Veberöd och så tog jag bussen där ifrån till Värnhem i Malmö. Sen gick jag till Entré. Där skulle vi ha Avdelnings Ombudskonferens.
Det var därför Lilla hunden Qita var hos mina föräldrar över natten.
Allt började bra och allt var lugnt och intressant. Efter en stund tog vi paus och gick ut och åt och drack lite. Sen gick jag på toa och sen började allt. Jag gick in och satte mig och fortsatte och lyssna. Jag insåg efter en stund att jag behövde gå på toa igen. Gick i väg och kom tillbaka igen. Sen satt jag en stund till sen började allt. Jag blev darrig i kroppen, jag blev alldeles varm, den som stod och pratade fanns där men färgerna ändrades och magen körde runt precis som om jag var orolig i magen/tarmarna eller nervös. Så jag fick bege mig ut igen in på toa och när jag var färdig gick jag in och satte mig hos dom andra och satt och lyssnade igen. Se efter en stund började allt igen. Jag blev super varm och det körde nervöst eller oroligt i magen/tarmarna och skakade i hela kroppen igen. Ut på toa och satte mig igen. När jag var färdig gick jag in och satte mig igen, men det tog bra en kort stund så började allt om från börjar igen. Så ut på toa, men jag ringde till Mattias och pratade med honom. Han trodde det var ett socker fall. Jag bestämde mig för och åka hem i alla fall. Jag ringde 1177 och dom sa att det var feber och i och med jag hade jätte kalla händer med oxå. Jag fick till och med lägga mig på golvet en kort stund. Jag gick in och sa ifrån. Men innan hem färd tog jag 2 Paracetamol för och klara hem vägen. 
När jag väl var hemma gick jag raka vägen in och lade mig i soffan med ett täcke på. Sen ringde jag NovaKliniken och fick en tid. Åkte dit och kom in till läkaren. Det blev ju genom gång. Det konstaterades att det var Bihåls inflammation. Så det blev Antibiotika och nässpray och näs skölj. Och där flög dom pengarna iväg som vi inte hade. Jag har verkligen dragit ut på att åka iväg, men nu fick det vara nog. Jag gick och köpte allt jag skulle på Apoteket och Mattias gjorde andra ärenden. Mattias hämtade hunden och barnen oxå. 
Sen blev det ligg läge i soffa när vi kom hem. 
Mattias och barnen gjorde maten. Då passade jag på och skölja näsan, men fy fan vad hemskt jag tyckte det var. Det kändes något bättre när det var färdigt. Tryckte in nässpray och nu hoppas vi på det bästa. Antibiotikan tog jag till maten. Så allt ska väl ge med sig nu. 

Sen blev det soff läge igen ända tills vi gick och lade oss. Men som jag frös när jag låg i soffan. Så jag hade väl feber igen. 

Kram på er!!




Måndag hela dagen lång

Måndagarna  e dom som känns jobbigast och stiga upp tidigt på. Jag e för det mesta pigg när jag går och lägger mig på söndags kvällarna, så man blir aldrig utvilad.
Jag orkade inte skriva igår när vi kom hem så jag gör det idag i stället:)

Allt gick bra på jobbet igår. Jag fick sitta och köra Dumper och tömma ner Tivolit.

Efter jobb hämtade vi barnen på dagis. Filippa hade vilat en stund. Hon hade varit jätte trött. Så det blev ca 30-45 min. Men det var lugnt hon somnade på kvällen ändå. Allt hade gått bra för båda barnen. Det e alltid skönt och höra:)

Vi begav oss vidare efter dagis till finaste kusin och hennes mamma. Dom bjöd på Taco. Vi hade en liten tjej kväll, men där var två killar oxå. Mattias begav sig iväg. Han skulle in och titta på Hocky med sin bror i Malmö. Servar en julklapp han hade fått. Han tyckte det var kul även om han inte e intresserad av Hocky alls. Så det blev en sen kväll. Barnen somnade gott hos mig och sen var jag fri och kunde dricka mitt te som nästan var kallt. Tack alla för en trevlig kväll i går och till den killen som kunde härma en massa saker. Som vi skrattade:) Dom säger ju; "Att ett skratt förlänger livet":) Så jag hoppas att ni hade lika roligt:)
Mattias fick ju köra och lämna den lilla hunden hos mina föräldrar i går innan han körde hem. Dom ska passa henne tills idag, men det berättar jag sen varför:) Den stora hunden fick vara hemma själv och vakta huset:)

Mattias kom och hämtade oss, så det blev en sen kväll, men en dag går bra. Huvudsaken e att vi hade trevligt på varsitt håll:)

Ni får ha en trevlig dag alla:)



Söndagen slut

Då kan man säga att söndagen e slut och detta kommer och bli det andra inlägget idag:)

Jag har inte mått så bra idag heller. Jag hostar och slem får jag upp under dagen, men det blir värre mot kvällen och hostan blir torr och mer irriterande. E även stopp i näsan och ont i bihålorna än. Så jag hoppas att detta snart e över. Har hållt på i några veckor nu.. 
Jag har hjälpt till lite idag och sen har jag vilat lite, sen har jag roat barnen lite och sen har jag vilat. Så vi har bara varit hemma och inte gjort så mycket. 
Mattias har tvättat och jag har hjälpt till och hänga tvätten och plocka undan tvätten. Mattias badade barnen och jag tog fram pyjamas till Filippa och letade fram kläder till båda barnen så det e färdigt. Ja och Mattias tog på Filicia blöjan och pyjamasen. Så nu ska jag gå och plocka fram och packa barnens väska då jag och barnen ska träffa kusinen och mamman och äta lite tillsammans. 
 
Så nu ska vi krypa till loppe lådan och sova lite igen. Jag tror vi kommer och tända TV:n och titta på "hur många lingon finns det". Den e bra och rolig tycker jag. 

Så natti natti:)



Lördagen gick fort

Jaha lördagen försvann i ett navs. Vi körde först till Hammenhög och hämtade vår bil och sen när den var hämtad körde vi till några vänner. Dom hade en liten loppis på flick kläder och så hittade Filippa ett par skor som hon tycker jätte mycket om:)

 Den blev en hel del kläder och det tackar vi för. Vi fikade oxå på korv med bröd och kaffe/te och kaka efter det. Så vi tackar för träffen. Vi trivs så bra i ert sällskap och ni e så lätta och prata med och fråga saker om man behöver tips och råd och om man behöver annan hjälp.

Sen körde vi till Skurup och hyrde släp. Sen körde vi och hämtade 4st mellan liggare som vi hade lånat 2012. Dom hamnade fel när vi skulle lämna tillbaka dom. Så vi körde och lämnade dom hos några vänner. Sen körde vi och lämnade släpen igen. 

Sen körde vi hem. Jag skrev ju i fredags att vi skulle ta in ett bord. Det blev inte av på kvällen. Men Mattias fick ett ryck igår. Så igår åkte det in med bulle och bång. Så nu e det plats och det blev jätte bra. Det ser mycket bättre ut nu ute i uterummet. Så allt e på plats där ute. 

Barnen somnade lite sen, men det var ju för att dom somnade i bilen. Dom små liven somnade till sist ändå och det gjorde vi oxå en liten stund med dom på soffan. 

Mattias gick upp och lade barnen och sen efter en stund gick vi med upp, men vi var ju tvugna och bädda vår säng. Där hände en liten olycka. Filippa råkade kissa på sig i vår säng. Så det var ju bara och kasta allt i tvätt. Men det e sådant som händer. När det var klart hoppade jag ner i loppe lådan och somnade gått med Heat lotion på mina bihålor:) 

Jag mådde lite kasst på kvällen. Med min hosta och mina bihålor som värker och en hosta som ej vill rulla på kvällarna. Man hostar tills man klöks och det e fan inte kul. Så om kvällarna blir det först ingalatorn och sen host medicin. På mornarna e den lös och man får upp lite saker och det e ju bra. Man känner ibland på nätterna hur hostan börjar lossna. Det e kanon bra:) 

Så ni får ha en bra dag:) 







Fredag kväll

Ja. Då blir det andra inlägget för idag, men det gör ju inget. 

Det har gått bra på jobbet idag med. Har fått gjort det jag skulle och löner lappen blev hämtad så jag kunde få lön denna månaden med. Och det e ju bra:)

Ja och sen hämtade vi barnen från dagis. Och allt hade gått bra. Filippa har inte sovit där idag heller och hon e ett annat barn på kvällarna. Hon kröp och lade sig i soffa och somnade bara. Det har ju aldrig hänt förr. Det har alltid gnällts innan. Så man e glad som en speleman.
Filicia har sovit på dagis och allt hade gått bra. 

När vi körde hem körde vi inom och hämtade upp kära kusin vitamin. Det blev lite trångt i bilen med två barn, två hundar och två vuxna och en kusin. Observera att vi fick ju inte låna någon kombi bil från Hammenhög utan en vanlig bil. Så jag satt i mitten av bilen men precis bakom sätet. Hunden Ethna satt i mitten och Qita på hatthyllan och lite i kusinens knä, barnen i sina stolar, en fram och en bak. Mattias körde och kusin satt på andra sidan där bak. Men vi kom hem helskinnade och det e ju bra. Tack för hjälpen idag i köket och med barnen. Du e super duktig:) Guld värd:) <3 

Ja. Nu har kusin åkt hem och barnen sover. En här nere och där uppe med Mattias och jag tittar på Fångarna På Fortet. 

Nu ska vi se om vi orkar lyfta in ett bord från stugan och in här inne. Så ska vi sätta alla sakerna på bordet i stället. Nu står där massa kartonger och två hyllplan och det e inte så fint. Så Mattias kom på att vi kunde ta in bordet. Det lär och se bättre ut och vi kan lämna tillbaka några lådor som vi har lånat med och det e ju bra:)

Ingen läkare som har ringt idag heller, men fick en kallelse till astma/kool avdelningen för provtagning och dit ska jag den 4/2. Det var i och med jag fick en inhalator. Den fungerar bra och det e ju bra:)

Så nu säger jag Trevlig helg och så hörs vi i morgon igen om jag hinner:)




Tordsdag 9/1-2014

Ja. Igår blev det inte skrivit så mycket. Jag hann inte. 

Allt gick bra på jobb och dagarna rullar på som dom ska och det e jätte skönt. 

Efter jobb hämtade vi barnen. Filippa började på sin nya avdelning i onsdags och hon trivs som fisken i vattnet. Dom säger att hon e gladare nu och det e så skönt. Hon äter bra. Dom förvånar sig hur mycket hon äter och det e super bra. Hon leker bra med dom andra barnen. Dom e ute en runda varje dag även om det regnar. Ni kan ju tänka e hur hennes fodrade regnkläder ser ut. Dom hade rullat ner för en backe igår. Jaja. Dom säger att "Skitiga ungar e friska och glada ungar" och det e ju sant. Så det blir till och tvätta regnkläderna i helgen:) Hon pratar på som bara den och e framåt och det e ju jätte bra. Man blir så glad när man hör det:) 
Allt hade gått bra med Filicia oxå på hennes avdelning. Hon e glad och hon trivs även om Filippa inte e där och det e jätte bra:)

När dom var hämtade körde vi hem och lämnade hundarna, sen begav vi oss till Hammenhög. Vi fick lämna in bilen för att det regnar in på förar sidan så mattan e dyng sur och luktar illa och sen e där något missljud när man kör i ojämnheter och så ska det ju inte vara när man har köpt en bil på en bilfirma. Så vi fick en lånebil. Den e dock lite liten för oss, men det går. I morgon Lördag skall vi hämta vår egen igen:) 

Sen körde vi till min kusin. Dom behövde hjälp i lägenheten med och sätta upp en gardinstång. Så det blev fixat och sen körde vi nästan hem. Vi körde inom och handlade bröd. Sen körde vi hem. 

Vi var lite oroliga att barnen inte skulle somna eftersom dom sov i bilen när vi körde till Hammenhög, men det var inga problem. Dom somnade så sött i vår säng:) Vi hoppade oxå i loppelådan, men tittade på TV en stund och varvade ner. Sen somnade vi sött:)

Ingen läkare har ringt igår idag (Torsdag). Så då hoppas man att allt var bra. 

Så nu säger jag trevlig frukost:)



Kram kram

Onsdag 8/1-2014

Ja. Idag var det första dagen på jobb sen innan jul och nyår. Det var skönt att komma in i rutinerna igen. 

Barnen har varit på dagis och allt har gott bra. Filippa fick flytta sina saker till ett annat fack eftersom hon ska gå på stora avdelningen nu. Så idag har hon inte sovit middag och kvällen blev jätte bra. Det känns konstigt för oss för nu börjar hon bli stor flicka. Men det e bra för hennes utveckling. 
Filicia var dock sur och ledsen när vi åkte hem, men hon var trött som fan. Nu sover båda två där uppe. 

Och när vi kom hem idag så visste vi att där skulle ligga "lite" ved på ena uppfarten. Där ligger 30 kubikmeter + lite till eller 8 ton trä stock som vi ska kapa och klyva. Så det kommer och värma mer än en gång och vi klarar oss ett litet tag i alla fall. Vi tackar så mycket för stockarna:) 

Vill Tacka grannen för att vi har fått låna bilen. Det e guld värt gör oss. Glöm inte och titta i bollen innan du kör iväg eller skickar iväg den. Bara Njut och se glad ut. Det hade jag gjort. Tack så mycket än en gång:)

Läkaren har inte ringt idag heller. Så inget svar på blod proverna. Men där kommer fler dagar. 

Då nu säger God natt och sov gott på er. För det ska jag göra:) Kramisar. 







Kört en runda idag

Idag har vi varit inne i Malmö och fixat foto till mitt körkort. FAN vad lätt och smidigt det var. Vi åkte in till Trafik Verket. Dom fixade allt för utom betalningen på 150kr. Dom skickade iväg det på studs. Det var det smidigaste jag har varit med om. Slippa och klistra fast foto och skicka iväg det med posten. Allt tog ca 15min med kö innan man kom fram till mannen som satt och tog i mot en, fotot taget i automaten, namn underskrift och sen tillbaka till mannen igen och han kollade och fick upp allt på datan igen och jag såg så allt han gjorde. Det kostade visserligen 80kr+ körning, men vad fan gör det. Vi har ändå sparat på det. 

Sen körde vi till Tolånga. Vi skulle kolla om hund buren gick in i vår nya bil, men NEJ det gjorde den inte, så den får vi göra om innan vi sätter in den, så tråkigt värre.. Tack för fikan och maten idag och kelet med lilla bebisen innan han åkte hem :) Vi ses snart igen :)

Så nu ska jag knalla upp till sängen och lägga mig. Mår inget vidare. Har ont i mina bihålor och denna jävla slem hosta. Jag blir tokig på den. Magen har dess utom ballat ur. Kan vara en kombination av att man inte har gått på toa och gjort nr 2 på två dagar, chili teet, två choklad kex, host medicin och luft vidgande medicin som man andas in. Men nu när skiten e ute så känns det betydligt bättre i magen/tarmarna. 

Ja och jag glömde säga att läkaren har inte ringt idag, så då hoppas vi på att prov svaren var bra än så länge:) Men man vet ju inte.
Det kan komma längre fram i livet och då blir det kanske medicinering eller något annat om där finns fler alternativ. Men det ser vi då. 

Så nu säger jag natti natti och sov gott :) 







Flyttat

Idag har vi varit barn lediga. Vi ordnade barnvakt och hundvakt till dom. Hundarna passade en vän till oss, så dom fick komma ut och göra sina behov och det tackar vi jätte mycket för. Det betyder så mycket för oss och det e guld värt för oss. Mina två kusiner med familjer passade barnen. Så vi säger; Tack så jätte mycket. Det e guld värt allt sammans och det betyder så mycket för oss. Så när vi hade lämnat dom på sina ställen begav vi oss till min andra kusin med familj. Vi hjälpte dom att flytta. Vi ville inte ha med barnen, för dom kan vara utvägen och springa framför benen. Dom kan fastna och klämma sig osv. 

Så dagen bestod av flytt. Det e alltid roligt och få hjälpa andra när dom behöver hjälp. Allt gick bra och smidigt. Vi fick en paus och var nästan färdiga, så fick dom veta att dom kunde hämta fler saker på ett annat ställe. Så vi tyckte det var lika bra och ta det med. Vi var några stycken idag, så det flöt på bra. Sen åkte vi till det andra stället och tog det sista vi kunde ta. Så nu återstår lampor och en spegel och städningen. 

Nu e vi trötta och möra i kroppen. Jag bar inte så mycket. Jag hostade mest och hade ont i min bihåla och var tung i huvudet. Mattias bar jätte mycket, så jag kan ju tänka mig att han kommer ha ont i kroppen i natt och i morgon i alla fall. 

Så nu ska vi försöka och varva ner lite och få barnen till och sova. Mattias gick upp med Filicia och jag har Filippa här nere och tittar på Så Ska Det Låta :)

Så nu återstår bara en semester dag och det e i morgon, sen börjar allvaret igen :) Dagis har stängt för att dom ska ha möte/konferens eller något i den stilen. Så vi kommer och njuta extra mycket av morgon dagen :) 

Så nu säger jag trevlig kväll och ha det bra. Och så hoppas vi att prov svaren kommer i morgon :) Puss och kram







Maten idag

Idag har jag bestämt maten. Jag kom på att vi skulle ha köttfärs biffar med skinka och ost i. Men det var Filippa som ville ha köttfärs egentligen. Så kom jag på biffarna. Så när vi kom hem började jag med maten. Jag fick ta i färsen och det hatar jag, men det gick bra. Jag kryddade maten med Piffi All Krydda och vitlöks pulver och paprika pulver. Sen blandade jag det i en skål. När det var färdigt gjorde jag biffar. I biffarna lade jag ett täcke med ost, ett täcke med skinka och ett lager till med ost. Sen fick Mattias för steka dom och skala potatis. Det var lite pill och meck när man gjorde biffarna, men jag lyckades. Jag gjorde även två köttbullar till Filippa, men hon tyckte inte om dom. Sen när biffarna var för stekta så lade vi dom i en ugns form och hällde ost på dom och sen hällde vi vatten i ugns formen och satte in den i ugnen. Så fick dom stå där inne tills dom var färdiga. Så det blev ost och skink fyllda biffar med kokt potatis och brun svamp sås. Det var så gott och man blev mätt på en biff, så detta kan vi göra om sen igen.

Smaklig måltid och god kväll på er :)







Lördagen

Lördagen bjöd på en runda till Vollsjö. Vi var och hälsade på en "gammal" kompis till Mattias. Vi hade mycket trevligt med massa prat och fika. Barnen fick leka av sig och Filicia somnade på vägen hem, men Filippa fick inte ro i kroppen för en sent runt 00.00 och det e lite väl sen. Jag tror hon behövde varva ner med oss. Nu sitter jag och gubben och tittar på Tv på Batman. Så vi tackar för en trevlig och mysig kväll och den bra filmen som gick på Tv hemma hos er :) 
Jag hoppas att vi ses snart igen. Ja. Det kommer vi och göra när barnen ska ha kalas. Så kram på er <3 Vi ses och hörs igen :) Längtar redan :)

Kram kram





Läkar besök idag

Idag har jag varit på läkar besök och dom fick ta 3 st blod prover. Nu väntar vi bara på svaret om det e bra eller dåligt. E det dåligt så ringer dom på tisdag och e det bra så dröjer det någon dag och det e ju alltid bra och veta. Jag tackar min mamma som var uppmärksam på att min hals var svullen och sa att jag skulle gå iväg och kolla det. 
Och när jag ändå var hos läkaren så kollades även mina lungor och där var lite pip ljud, så jag fick pröva och inhalera där och efter en stund lyssnade hon på lungorna igen och då var pip ljuden borta. Så nu har man kanske åkt på förkylnings astma. Läkaren ska även skicka en remiss till astma läkaren för och göra en utredning om det. Då jag har prövat och blåsa i röret innan och det var svårt. Jag nådde inte upp till sträcket man ska nå upp till. Men då kollade dom hur lung kapacitet e i och med man jobbar i stendamm. Läkaren sa att jag skulle pröva och inhalera och även ta nässpray, för att jag har snor i näsan som kommer ut via bakvägen som rinner ner i luftvägarna och stör. Ja och sen fick jag fråga om min häl. Har så jävla ont i den, men vi skulle ha is i magen och se om det går över av sig själv. Det var nog ingen hälsporre och det var ju det jag ville veta om det var det eller inte. Så det e bara gå och halta och se om det ger sig. Det hoppas vi att det gör. 

Nu e väntan på provsvaren lång. Man vill ju veta om det e bra eller dåligt och vad som kommer hända. 

Trevlig kväll på er :)





1/1-2014

Idag e det den 1/1-2014. Man mår toppen. Ingen baksmälla har man heller. Och det e skönt. 

Nu blir det till och städa lite här hemma, för vi ska ha gäster idag. Vi ska äta lite god mat och dricka lite gott och prata en massa. Så det blir en trevlig start på det nya året. 

Så nu blickar vi framåt och så hoppas vi att 2014 blir ett bra år och att vi kommer och få många nya vänner. 
Vi e så glada för er alla som vi fick kontakt med under 2013. Ni betyder så mycket för oss och vi trivs så bra i ert sällskap. 

Vi hoppas även på ett bättre ekonomiskt år och att vi kan spara ännu mer och komma i fatt, så man kan vara en vanlig Svensson igen och slippa att man känner sig utanför för den sakens skull. Det ända man kan göra e och spara pengar och se glad ut :) 

Så till slut vill jag säga till er alla. Va ärliga och säg sanningen :) Det e mycket bättre än och gå och ljuga. 
Det e min erfarenhet under det gångna året och framför allt ta tag i saker som ni inte har tagit tag i. Man mår fan så mycket bättre och en sak mindre att gå och tänka på :) 

Gott Nytt 2014




RSS 2.0