Lite om varje

Hmmm.. Vad ska man skriva om idag?? Där händer ju saker hela tiden både positiva och negativa saker:)
 
Jag har börjat pendla med Stora dottern till dagis, så det blir tidiga mornar för båda barnen.. Men Stora dottern tycker det e kul.. Det e stor hjödpunkten på dagen och dagis förståss..
 
Skånetrafiken e skit och åka med, men där finns ju vissa undantag.. Buss 305 och 307.. På 305:an kör en jättesnäll tjej och på 307:an kör olika, men han som körde igår morse var bara så vänlig.. Man får ju tyvärr beställa buss med och dom förarna e lite si och så där.. Dom utlänska som har hämtat oss e penga kåta och otrevliga. Dom borde inte hållan på med sådant, tycker jag, men dom andra bryr sig inte om det och e dess utom snälla och trevliga och prata med.. Tur där finns snälla där med..
 
Lilla dottern hon fortsätter och träna.. Hon går lite och släpper själv och det e kul.. Hon e så stelbent när hon ska gå.. Det ser så kul ut:)
 
Stora dottern fortsätter gå på toa.. Där händer lite olyckor ibland, men det går bra för det mesta.. Sitter utan blöja på bussen både dit och hem och e utan blöja på dagis:)
 
Ja och så var det mobilen.. Den pajade igår igen.. Så nu e jag utan mobil.. Hittar inte den andra.. Dottern har väl tagit den och lagt den någonstans, så vill ni ha tag på mig idag så ring till gubben eller pröva och ring hem:) Tråkigt som fan:(
 
Jo, jag undrar varför folk e så avundsjuka på varandra?? Nästa gång kan ni komma hem och torka spyer och skit från barnen på dagarna och nätterna komma och göra dfet i stället för oss.. Vi byter gärna med er.. Så kul e det faktiskt inte.. Men ni som inte har barn eller som har barn, men som inte har dom hemma alltid kommer ju lindrigt undan.. Jo och så en sak till ni får gärna byta min gubbes värk.. Han har faktiskt reumatism.. När det e väder om slag har han jätteont.. Ni vill kanske ha det istället.. Jag tror han jättegärna bytar med er och gärna nu på vinter med.. Bara så ni vet så e det en pina för honom.. Han har JÄTTEONT.. 
 
Jag vill även tacka mina föräldrar och min kusin och morbrors tjej för att ni har hjälpt oss i veckan.. Ni e guld värda:) Och mer hjälp kommer jag få i morgon av mina kusiner:) Guld kant till er med:)
Tack till mina stora systrar som oxå har hjälpt mig på både ett och annat vis:) Ni e oxå guld värda:)
 
Ja, detta var väl allt för tillfället..
 
Puss och kram på er
 
Ha e fortsatt trevlig dag
 
 

Händer saker hela tiden

Här hos oss händer det saker hela tiden.. Träffade en vän igår som jag har saknat så otroligt jättemycket.. Vi har inte umgåts på ett tag och så träffades vi ute igår med barnen.. Underbart måste jag säga:) Vi hade bara stora dottern hemma.. Den lilla var borta.. Min kusin passade henne:) Men stora dotterns dag var gjord.. Först var vi och åkte pulka och sen var vi på leka och lekte och träffade två andra barn med sin mamma:) Och jag måste säga att Stora dottern ville absolut inte ha blöja på sig när vi gick ut, men hon klarade det.. Vi lånade en toa på vägen till lekan:) Så underbart det känns.. Sen på kvällen reste sig Lillan från golvet själv och gick 3-4 steg till soffan:) Och hon e 9 månader idag.. Tiden går så fort..
 
Fick även reda på i förra veckan att Linnan inte kommer in på dagis förr än v 33 i Slimmingeby förskola:( Lite tråkigt men bara och gilla läget..
 
Och sen har jag pratat med Färna borna och dom kommer ner till sommaren och hälsar på med deras barn:) Så nu längtar man ännu mer:) Har även hörat att dom kommer ner i februari med om barnen och dom e friska och om inget annat händer:) Så jävla bra detta e:)
 
Idag har vi vatit ute och åkt pulka med stora tösen.. Lillan somnade i vagnen och har sovit ute en bra stund eller rättar sagt i två timmar:) Hon älskar och sova ute och det e så skönt.. Stora tösen tycker oxå om och sova yte:)
 
Ja, ni får ha en trevlig kväll:)

God Morgon

Idag står på menyn, att vi ska lämna iväg barnen en liten stud och sen ska vi bara ta det lugnt..
 
Det e bra med barnen.. Dom äter och växer och leker för fullt och det e kul och se.. Fullrulle hela dagen... Den stora gick en lång runda igår och hon ville inte ha blöja på sig, men hon klarade det..
 
Våra djur dom trivs.. Katten går ut och in.. Han tycker det e toppen och speciellt och gå in till grannen och skrämma henne.. Det gjorde han i somras/höstas.. Hundarna bara älskar och gå en runda.. Den stora blir som ett barn.. Gnäller och hoppas och kan inte stå stilla.. Den lilla hunden tycker det e kul, men mest på sommaren.. Hon tycker det förkallt nu, men täcke på så går det med och det e ju bra:)
 
 
Vad gör man?? Jag har så mycket jag vill berätta, men kan inte just nu.. Får vänta en stund till.. Man går och bär på så mycket som så många inte vet, men som jag vill att ni ska veta.. Både med barnen och annat.. Jag vet inte hur folk kommer och reagera, men det får vi ta då.. Alla mår inte så bra och på ett eller annat vis.. Sen e där kanske någon som känner likadant som jag har gjort och som kanske behöver ha tips och råd... Någon vet om det men inte alla.. Ja, vad mer kan jag skriva om det?! Inte mycket just nu..  

Lite smått och gott

Ja jag måste bara skriva av mig lite.. Där har ju hänt lite saker sen i måndags.. Först så fick vi två nya bilbarnstolar till barnen.. Det tackar vi för:) Och sen har ju lillan varit sjuk och e nu mycket bättre.. Hon har till och med gått upp det hon hade gått ner, nu när hon var sjuk, så nu väger hon 8905g och e 71cm lång och huvudmåttet e 44,5cm.. Så jag var så himla glad när jag gick där ifrån:) Och sen nu för en stund sedan tog hon sina första steg till mig.. Visseligen bara tre men än då.. Hallå hon e snart 9 månader.. Hon blir det på söndag:) Så Jag e glad:) Och stora dottern fortsätter med att gå på toa.. Idag har hon gjort både 1 och 2 där:) Detta kan inte bli bättre:)
Så nu skall jag gå och sätta mig vid bordet och äta lite mat:)
 
Ha en fortsatt trevlig kväll:)
Kram på er <3

Utan blöja

Jag måste bara berätta att stora dottern har gått utan blöja nästan hela dagen igår.. Visst det hände en och annan olycka, men vad gör det.. NU börjar hon blir stora dammen:) Och idag har hon gått utan blöja:) Jag e glad som en, Ja vad det nu heter.. Kanske Spele höna.. Hoppas att det fortsätter så här.. Blöjan

 

får hon fortsätta och ha på natten, men det e helt okay:) Det hade jag med velat ha nu i början:)

Trevlig helg på er:)


Hela familjen tackar för all hjälp

Vi vill tacka ALLA som hjälper oss på olika sätt och vis.. Både med barnen, djuren, huset osv.. Vi e så tacksamma för detta.. Det har hjälpt oss en bit på vägen, men vi har fortfarande en bit kvar innan vi når det slutgiltiga resultatet, som förhoppnings vis går på det positiva hållet.. Vi hoppas att vi kan hjälpa er tillbaka när det behövs, men sen och andra sidan har vi hjälpt några som fortfarande inte har hjälpt oss och det har vi nu sagt, att dom som hjälper oss kommer vi och hjälpa tillbaka.. Vi har ju varit förr snälla och ställt upp i vått och torrt, men sen får man bara en pytte pytte liten del tillbaka och det e inte kul... MEN där finns DOM som ALLTID ställer upp så fort dom kan, vill, orkar och dom e guldvärda för oss.. Tack så jättemycket:)
 
Puss och kram på er..
 
Älskar er så innerligt mycket!!!
 

Mina kusiner i Skurup

Ibland e det tur att dom finns.. Dom har hjälpt och stöttat mig med mina barna.. Dom kan ringa en dag och fråga om dom får passa dom och det e så Trevligt och höra.. Då dom inte e så jättegamla, utan unga.. Det e så kul och höra och se.. Barnen tycker det e så kul.. Det e jättebra att dom lånar barnen.. Barnen får komma ut och se nya saker och va med om roliga saker som andra gör för dom..
 
Trevlig dag på er:)

Lilla syster

Nu har det gått några dagar sen sist jag skrev om lilla syster.. Vi har fått någon liten förbättring, men vill fortfarande inte äta och hon e lite gnällig och trött, men det e ju klart kan man inte äta, då tar energin slut.. Men ytterligare en gång fick vi åka iväg med henne.. Vi var iväg med hemme igår kväll.. Vilken docker tror ni vi fick?? Jo den vi hade i Lördags.. Den docktorn som inte visste var fontanellen satt på henne.. Docktorn tittade henne i mun och hals och i öronen.. Hon var/e tjock i halsen och röd i öronen.. Halsprovet hon fick ta var negativt och då dom inte hittar något så e det ju ett visur..
Ibland måste man vara dockter själv innan man åker till dockern och ha allt färdigt åt docktern.. Vi såg igår att hon hade om när hon skulle äta riktig mat.. Och ibland kan man själv ställa diagnos på sina barn.. Så fort vi inte hittar något eller docktorn, vad säger dom då ?? VIRUS, VIRUS, VIRUS.. Jag kan nog med jobba som läkare.. Jag kan oxå säga VIRUS, VIRUS, VIRUS.. Inget svårt allt.. Så nu hoppas vi på att Lilla syster börjar äta snart.. Hon fick utskrivit antibiotika.. Men docktorn sa det; Visste inte om det hjälpte..
 
Jaja.. Jag har tagit lilla syster inatt i och med gubben har tagit henne två nätter, så han fick sova lite.. Det blir ju långa nätter, då hon e gnällig och inte kan komma till ro..
 
Nu hoppas vi på bättring för Lilla syster, men nu kommer nässta sak.. Jag har ont i halsen sen i Tisdags och Stora syster börjar bli lite hes till och från:( Jaja.. Vi har nog smitta min kära kusin som har varit här och lekt med Stora syster medan vi har tagit Lilla syster.. Fast hon har tagit Lilla syster med och lekt med henne.. Min kusin vitamin e så duktig.. Tack för hjälpen söta du.. Krya på dig!! Puss och kram<3
 
Ha en bra dag allihopa:)

Ännu e natt utan sömn

Ja, då var det tid inatt igen. Så man e rätt så trött och sliten #Gäsp#.. Hade varit skönt om både gubben och jag kunde få sova en stund, men det får man göra när man blir gammal:) Så klockan halv 1 började lillan och klockan 1 kräkte hon första gången, så det blev ett nattbad för både gubben och lillan:) Då hade hon även bajsat en gång innan hon kräkte och en gång till efter badet:( Jag tog luren och ringde till 1177 och den som svarade var riktigt korkad mellan öronen.. Och precis när jag kommer fram spyr hon en gång till:( Jag bestämde mig för och köra in med henne och tog gubben med mig.. Vi fick tag på syrran så hon tog och passade Stora dottern medan hon sov här hemma.. Dom inne på BarnAkuten i Lund visste inte var det var, men dom sa att vi skulle skippa allt som innehåller laktos.. Dom tog lite prover och kollade om hon var uttorkad och hus snabb sänkan var.. Allt såg bra ut.. Där var ingen läkare som kom och tittade och klämde och kände på henne och det tycker jag e konstigt.. Men men nu får vi avvakta och se vad som händer under dagen och natten och dom närmsta dagarna..
 
Ha en fortsatt trevlig dag:)
 
 
 
  

Ja, ännu en dag med en sjuk liten dotter

Ja, vad skall man säga.. Sjukvården e ju inte den bästa... Så jag överväger om jag/vi skall åka in med den minsta dottern.. Docktorn visste knappt inte var fontanellen satt på henne:( och stressad var docktorn med då han var 1 timme sen:( Inget bra inget bra, då dottern e 8 månader.. Remiss fick vi till barnakuten.. Får väl använda den..
Åter igen har hon kräkt en gång inatt.. Får bara i henne tillägg och vatten och det e ju det viktigaste.. Hon har fått i sig ca 2 tsk gröt och en lite banan.. Det jobbiga e ju att hon e lös i magen med.. Det kan ju vara tänder på gång och lite halsont kanske.. Har ju sett att tänderna e på väg ner och ut.. Idag har vi även fått ge henne Alvedon var 4:de timme.. Inte bra det heller.. Något måste där vara som inte stämmer och feber har hon lite grann och gnällig förstås..
 
Ja och den stora dotterns prickar e fortfarande kvar.. Dom kommer och går som dom själv vill:( Hmmmm, undra vad det kan vara??
 
Ja. Det blir väl och städa färdigt och sen kanske bege sig iväg och få kollat upp den minsta dottern..
 
Ha en fortsatt trevlig dag:)

Sjukdomar på gång kanske

Ja då var det kanske vår tid nu och vara magsjuka.. Vi får se vart det leder till.. Den minsta har ialla fall kräkt en gång i torsdagskväll, en gång i fredags morse (igår morse) och en gång kl 02.30... Vi hoppas på att det inte en något sådant då jag har väldiga fobier för spyer.. Då jag lider av något som heter Emetofobi.. Och den stora tösen har röda prickar på överkroppen, en på armen och en på skinkan.. Vi så se vad det blir av det med..
 
Min rädsla för spyer har funnit där jättelänge... Jag får panik och ångern kommer som ett brev på posten.. Jag måste bara tvätta alla kläderna jag, barnen och gubben har haft på oss med en gång.. Jag tvättar händerna ett antal gånger och spritar dom hur många gånger som helst.. Min händer e rent fördärvade efter en sådan här pers.. Jag vet inte om min nära och kära vet om det, men nu vet dom det i så fall och jag hoppas att dom tar det till sig och kan förstå mig och kan hjälpa mig och stötta mig när det behövs, när det e som jobbigast... Jag själv försöker undvika och spy så länge det går och kan, men e jag riktigt j-vla magsjuk med vinterkräksjukan så går det inte och då har jag panik och ångern kommer och tårarna sprutar.. Jag blir riktigt dålig.. Dom brukar säga att dom som har detta kan inte spy.. Jag ka, men då har det gått väldigt långt.. Jag sväljer och sväljer flera gånger om... Gå gärna in och läs om detta.. Kan vara nyttigt för er andra oxå som inte lider av det och får reda på hur vi som hade hur vi lider.. Ni skriver bara in Emetofobi på google, så kommer det upp om det... 
 
Idag står det på schemat att vi ska åka till läkaren med lillan.. Dom får kolla och se vad det e för något så man vet vad man ska göra och sen blir det och städa ut julen.. Det e väl lika bra och stanna hemma..
 
Läs och kommentera gärna!!
 
Ha en fortsatt trevlig dag:)
 

Natten som har varit

Denna natten har varit jobbig. Har två barn en som e 2,5 år och en som e 8 månader. Det e tur att gubben hjälper mig och tar dom på nätterna när dom e så här jobbiga. Hon som e 2,5 år har drömt någon så hon ligger i vår säng och hon som e 8 månader, vill ha mat på nätterna. Inatt och fram på morgon kvisten har hon ätit 2-3 gånger och så e hon gnällig, men det gnälliga kan vara tänder som e på väg ut. Det jobbiga e att man inte får en hel natts sömn. Jag har svårt för och somna om igen.
Just nu e jag vaken, men dom andra ligger och sover.

Ja, då får vi se vad denna dagen bjuder på.

Hoppas att ni har sovit gott!!


Första dagen på det Nya året

Ja. Då var det den 1/1-2013 och nu har jag bestämt mig för och börja blogga.. Har varit på väg innan, men har aldrig blivit av, för att jag har inte vågat och göra det.. Nu när ett nytt år har börjat tyckte jag att detta passa bra.
 
Eftersom mitt liv har varit och e en Berg & Dalbana på många sätt och vis, så ska jag försöka få till ett bra år med barn, man, hus, bil, jobb, släkt och vänner osv.. Så vi får se hur det går..
 
Så jag vill säga till er alla där ute
 
Gott Nytt År!!!
 
Nu tittar vi framåt!!
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0