Påsk firande

Då var Påsken här.

Skärtorsdag:
Då tog vi det lugnt under dagen för på kvällen åkte vi och dansade i Jägersbo. Perikles var där och spelade. Det var Vollsjö danssport klubb som höll sin årliga Påskfest. Detta var sista gången vi var i Jägersbo och dansade. Till nästa år blir det någon annanstans, vet ej var. Det får vi se då. Vi hade jätteroligt och god mat fick vi med och sen buggade och dansade vi "tryckare". Vi hade trevlig sällskap vi bordet och givet vis hela kvällen lång. Och jag vill tacka kusinen som passade våra barn trotts att det var jobbedag på fredags morgonen. Så vi lämnade Jägersbo kl 00,45 och kom i säng kl 03,30 då barnen hade svårt för och somna när vi kom hem. Men tro inte att vi fick sovmorgon, för kl 07.00 vaknade Lilla syster och kl 07.30 vaknade Stora syster. Jag och mannen kände oss mer döda än levande. Och jag kände mig till och med bakis och det e konstigt, gör att jag drack inget under kvällen alls.
Trevligt hade vi i alla fall och vi fick röra på dom lurviga med:)

Långfredag:
Vad hände under fredagen?? Jo vi tog det lugnt, för vi var trötta efter torsdagens äventyr. Men vi fick inte en helt lugn kväll, gör kl 16.00 skulle vi vara på barnkalas hos min systerdotter. Och det var trevligt och god mat och efterrätt fick vi med. När klockan var 19.15 körde vi vidare. Då skulle vi lämna barnen hos kusinen. Både lilla och stora kusin skulle passa barnen igen. När vi hade lämnat dom gick vi till morbror och hans dam. Där hade vi lite förfest med några andra personer som oxå var där. Det var jättetrevlig och roligt hade vi. Vi pimpade mössor av papper som vi skulle ha på oss när vi åkte. Klockan 21.45 kom taxin och hämtade oss som körde oss till Folkets park i Skurup. Där var det dans. Vi dansade till Willes. Vi hade riktigt roligt och trevligt. Klockan 01.00 slutade det, så vi hämtade ut våra kläder och gick sedan med gänget och hämtade barnen hos kusinen. Tack för hjälpen med passningen av barnen. Det e guld värt. Sen tog vi en kopp te/kaffe hos kusinen sen körde vi hem, så den kvällen/natten slutade kl 03.00. Så sängen kallade på oss kl 03.30 igen. Så vi hoppades på sov morgon, men nä inte det. Lilla syster vaknade kl 07.15 och Stora syster kl 09.00. Ja, så man e rätt trött nu..

Påskafton Lördag:
Vi tog det lugnt en stund och började dagen och titta på innebandy. Det var mina syster söner som spelade. Men vi hann bara se den ena. Han spelade den ena matchen kl 10.45 och sen nästa match 12.00 och då skulle även den andra spela, så vi kunde bara se den ena. Sen körde vi till Tolånga till gubbens föräldrar runt kl 13.00 och där firade vi påskafton. God mat och trevligt sällskap och våra barn fick leka av sig lite med farmor och farfar, faster och lille farbror. Så jag tror barnen kommer sova gott i natt.

Påskdagen Söndag:
Det står på menyn att vi ska vara ute om vädret tillåter och då ska vi klyva och såga ved. Det som våra barn tycker om, för då fikar vi på leverpastej macka och dricker varm o'boy utan mjölk. Då barnen inte tåler mjölk. Så det blir med havremjölk istället eller med vatten som Filippa vill dricka det med. Sen på kvällen blir det en runda till syrran och hennes gubbe. Då ska vi av njuta en god middag och mysa. Det ska bli kul och träffa dom alla..

Annandag Påsk Måndag:
Denna dagen kommer vi vara ute om vädret e bra. Vi ska fortsätta såga och klyva ved. Och vi kommer ha mys med god fika där ute med barnen. Sen blir det fortsatt mys där inne i värmen på kvällen...

Så nu säger jag Glad och Trevlig Påsk på er:)


Min Pappa

Idag e den min Pappas födelsedag:)) Hipp Hipp hurra på din födelsedag:) Hoppas att du får en underbar sådan:))

Vi ses sen:)

Älskar dig:)


Mys med Stora dottern

Nu passar vi på och mysa med stora syster när Lilla syster sover där ute i friska luften:)
Stora syster sitter och spelar på sin data och vi hjälper henne när hon inte kan. Hon passar på och få lite extra uppmärksamhet då.

Vad tiden har gått fort. Hon blir snart 3-år och växer på alla håll och kanter. Hon pratar bättre, utan blöja på dagarna, växer på längden och vill och kan mycket annat. Hon har en mycket, mycket stark vilja och det e ju bra:). Vi hoppas på att det fortsätter i den riktningen. Hon e jätteduktig när det gäller Lilla syster. Hon tar hand om henne och hjälper henne när hon behöver det. Men sen kan hon vara lite busig med. Hon kan putta henne och bråka med henne. Det e ju så kul och göra det.
Hon älska och fika ute när vi sågar och klyver ved. Då ska hon ha macka och varm choklad. Mys på hög nivå. Hon älska oxå och hjälpa sin Pappa och mecka och skruva och allt vad det innebär på den fronten. Och det e kul och se.

Hej svej leverpastej:)


Bvc med Lilla syster

Nu har det varit dax för Bvc-kontroll igen med Lilla Syster. Denna gången var läkaren oxå där. Det var en läkare som jag själv har haft när jag var bebis och gick till Bvc med min Mamma. Kul att läkaren e med än och att hon följer Lilla syster.
Nu tillbaka till Lilla syster. Allt handlar ju inte om mig hela tiden....
Lilla syster vikt denna gången e 9720g och längden e 75cm lång. Huvudmåttet e 45,4. Man får vara nöjd med detta resultatet, eftersom hon hade 1vecka då hon inte åt något. Hon klarade testen som läkaren ville att hon skulle göra. Det som var roligt, var när jag fick frågan om hon e stabil.
Ja, sa jag. Hon går nu.
Läkaren; Kunde hon resa sig, krypa ordentligt och sitta bra??
Jag; Ja, när hon var 9mån reste hon sig själv när hon stod på golvet och gick till soffan.. I slutet av november kunde hon cykla... Eeee lite fel blev det, men ett gott skratt fick alla. I slutet av november kunde hon krypa och sitta det kunde hon utan problem.
Läkaren; Jättebra:)

Sen kände läkaren igenom Lilla syster och allt kändes och såg bra ut.
Jag och Bvc-sköterskan pratade lite om vaccinationen hon skulle ha. Den skulle hon få när hon blir in skolad och det e ju inte så bra. Då Lilla syster kan reagera på vaccinet. Så Bvc-sköterskan räknade och kom fram till att det gick bra och ta det nu. Så Lilla syster fick sin vaccination när vi ändå var där.
Och sen på natten kom reaktionen. Hon fick feber och den låg på 38,8C och var orolig och gnällig. Lika så dagen efter, men man vet vad det kommer av och att det inte varar så länge.

Nu hoppas vi på ett lika bra resultat nästa gång hon ska dit igen, om inte så ännu bättre:)

Hej svej så länge:)





Fredag och Lördag

Ja. Då var fredagen och lördagen av klarad.

Fredagen den 22/3 såg vi fram i mot. Jag och Filippa blev bättre. Ingen feber alls. Så på kvällen åkte vi iväg. Vi träffade en gammal klasskamrat och hennes familj. Vi hade mycket trevligt och vill gärna träffa er igen, så fort det går och vi och ni har en ledig dag. Du har en mycket trevlig man och barnen e så härliga och trevliga. Riktiga Charmtroll e dom:) Maten smakade gott och allt annat med. Tiden gick fort och det tyckte jag var synd, men men. Så vi körde hem ca 00.45. Hemfärden gick bra trotts vädret. Det snöade och blåste, så ni kan ju tänka er hur vägarna såg ut. Dom var inte alls bra. Men hem kom vi. Det tog 1 timme. Så klockan var ca 01.50.. Ungarna i säng och jag i säng och gubben kom sen. Han skulle bara starta kaminen innan han gick upp.

Så då var det Lördag 23/3. Vi gick ut och sågade lite på veden som vi har liggandes där ute. Och jag fick faktiskt köra motorsågen, fast jag tog den eldrivna så länge. Och sen klöv vi lite av veden med. Allt gick bra.
Sen ville vi köra och hälsa på några vänner på kvällen, men dom skulle ha gäster och röka inne, så då tyckte vi att vi kunde bli hemma för barnens skull. Det e ju inte så bra för barnen och andas in det när där e många som röker och speciellt inte om dom e förkylda och lite hostiga sen innan. Men vår räddning kom. Vi fick andra trevliga gäster i stället. Så det blev TV och godis mm gottebord:) Och glad blev jag igen.
Så min kväll blev räddad:)

Idag står på schemat att jag ska iväg på kurs i Tableline. Trevlig:)

Ha en fortsatt trevlig dag:)


Influensan eller inte??

Jaha vad säger man. Först var Gubben sjuk, sen blev Lilla syster sjuk och sen blev jag sjuk och nu e Stora syster oxå sjuk. Jag tror vi har åkt på en av influensorna som går. Jag har i alla fall feber och ont i hela kroppen, hes och hosta. Gubben hade första omgången halsfluss och öron problem och feber och ont i kroppen och andra omgången hade han feber, heshet och ont i kroppen. Lilla syster hade öroninflammation, hosta, feber, heshet och nu rinner hennes näsa lite grann bara. Stora syster har feber och hosta och lite dålig i magen i morse, men ingenting alls under dagen, så det var nog bara en tillfällighet. Så nu hoppas vi på att det inte kommer en gång till utan att det blir borta och att vi snart blir friska. Gubben fick ta VAVH i går då jag inte kunde ta barnen, för att jag hade feber och kunde inte vara uppe. Tog en panodil, men det hjälpte inte så mycket. Kunde i alla fall hämta dottern med Gubbens hjälp. Så idag har jag och Stora syster legat på soffan och vilat. Man orkar ju inte vara uppe och Gubben har fått ta hand om oss.

Tack Älskling för att du har tagit hand om oss extra mycket nu när vi e dåliga.

Jag måste tillägga att jag brukar inte vara så här dålig. Det e första gången på många år.

Jag vet oxå om att där e många som ligger i detta. Några träffade vi i måndags och dom har blivit sjuka nu under veckan och även idag.
Krya på er!!!

Hoppas på att vi blir friska snart:)

Kram på er:)


Uppdatering om Lilla syster

Har varit en snabb runda hos läkaren idag och det så bra ut. Ingen öroninflammation i sikte. Men hon har tryck i örat, så det e där för hon inte vill äta och ligga ner. Det låter konstigt i örat på henne då. Så nu e det näsdroppar och Alvedon som gäller och Kåvepenin kuren ska tas tills på torsdag morgon. Ska träffa en läkare om 6 veckor igen och e trycket inte borta, så blir det till öron, näsa, hals kliniken och då blir det rör i öronen. Vi hoppas att det försvinner, så hon slipper det.
Vi hoppas att febern vill ge med sig snart. Börjar bli trött på detta.
Så här trött e hon efter en runda i vagnen i solen och en halv macka när vi kom hem och lite dricka och en torr gump :)


To di loo

Bloggen e uppdaterad idag:) Gå gärna in och läs:)

Tid

Tiden har kommit, tiden har gått...
De lidande är stunden lång, men stunden kan vara kort...
Man kan sakna de avlidna en tid, men man kan aldrig glömma bort den tiden vi hade tillsammans...
Tiden då vi satt där och pratade vid vattnet varje dag och då när tiden var inne att berätta att du var sjuk...
Tiden du gick och väntade på att somna in...
Det tar tid att förstå vad som hände, då när det skedde...
Alla var ledsna en tid, men det tog tid för alla som aldrig kan glömma denna dag...
Tiden då du låg på sjukhuset var lång, man visste inte hur länge du hade kvar av det du hade att leva...
Väntan var lång och funderingarna var långa och många över det vi hade haft tillsammans så länge...
Vi saknar dig så, men tiden av saknad finns kvar...
Vi ses i kyrkan då tiden är inne, för vi alla kommer att se dig när du träder upp från din kista och då du vinkar för väl till oss alla...
Blott en dag då tiden jag kommer...
Tiden är lång, men jag kommer en dag till dig...
Då jag har en stor famn med röda rosor för kärlekens och saknadens skull...
Vi älskar dig alla och vi kommer aldrig och glömma dig och den tiden vi hade tillsammans...

Vi älskar dig alla <3
Min kära du!!


Mina tjejer

Min tjejer e för Goa. Den ena e hos Farmor och Farfar och den andra e hemma hos mig och sover i vagnen.

Stora tjejen har sovit över hos Farmor och Farfar. Hon kommer hem idag. Vi firade Farfars 60-års dag igår och i söndags hjälpte hon till och göra smörgås tårta och vanlig tårta. Hon tycker det e så kul och hjälpa till.
Men imorgon e det som vanligt igen, så då e det förskolan igen som gäller:) Hon tycker om och vara där:)

Lilla tjejer e hemma med mig och sover i sin vagn och går inte det så ligger hon gärna i famnen och sover. Det e så mysigt, men hoppas bara att hon blir av med öroninflammationen och slemhostan som hon har fått. Detta e ju bara andra gången hon har öroninflammation. Hon hade det inrökande av februari med. Hoppas hon slipper det, så det inte blir lika illa som hennes kusin, som e inne på sin tredje eller fjärde behandling, tror jag det var.
Så vi får hoppas på att dom små liven blir bättre snart.

Ha en underbar dag i solskenet:)


Läkar besöket igår

Ja. Då blev det ett läkar besök igår. Och mina misstankar om öroninflammation stämde. Så det blev en snabb runda hos läkaren och sen upp till Apoteket. Vi hade ju hela 9min på oss innan dom stängde för dagen. Men vi han och Kåvepenin e utskrivet och intaget. Hon ska ta det i 5dagar/ 3ggr om dagen. Så vi hoppas på det bästa, att det ska försvinna. Och att hon bli bra fort igen. Det e inte alls kul.


Att lära sig och älska

 Att lära sig och älska en person , det e som att lära sig gå och cykla..
När man väl kan det, så sitter det och då sitter det riktigt fast och hårt..
Man får några hårda knuffar och törnar, men man vet ju samtidigt att det kommer och gå över igen med tiden..
Man hoppas att få slippa det igen, för att man vill bara leva och va glad..
När man väl älskar den personen, så gör man det ordentligt och för evigt..
Händer där något så blir man rent förtvivlad och ledsen på ett annat vis..
 
Hoppas att du förstår, du som läser detta..
 
I Love You so mutch, my Baby

Trevlig kväll

Tack för en trevlig kväll med mycket god mat och sällskap och kortspels mys.. Synd att Lilla syster hade lite feber, men det går väl över igen... 
 
Så dagen idag blev inte som vi hade tänkt, då våra vänner vi skulle träffa e lite sjuka än och så blev ju lilla syster sjuk, men så hade vi en annan plan, men det gick ju inte det heller för att Lilla syster inte e kry.. Så nu får vi se vad vi ska hitta på med idag.. Det blir kanske en kväll hemma i soffan, vi och barnen bara eller så e där någon snäll som vill att vi ska komma till dom ändå:) Man vet ju aldrig:)
 
Så natten har ju varit så där bra inatt.. Undrar om jag ska få en tid hos läkaren och få kollat Lillans öron.. Det kan ju vara så att hon har ont i dom igen och då sover hon ju inte på natten.. Hon har ju legat och sovit hos mig till klockan halv 5 i morse, då lade jag henne i sin egen säng, men hon vaknade direkt nästan och ville upp.. Gubben ryckte ut och tog henne en stund så jag fick sova någon timme, sen kom hon till mig igen och sen vaknade dom och ville upp, så dom gick upp och jag fick fortsätta sova lite till.. Tack så mycket, Hjärtat mitt... Jag älskar dig <3
 
Ni får ha en trevlig dag..
På återsende:)

Lite om allting

Hej hej på er!!
 
Här händer det inte så mycket.. Jag försöker ordna demo som jag kan hålla i Tableline och visa lite påsk saker och saker i katalogen, men det går så där bra.. Ännu bättre vad det att man läste att någon annan konsulent hade varit hos en annan värdinna som jag har frågat och hon har inte svarar mig och det känns ju bra.. Not.. Ärlighet varar längst tycker jag.. Lite besiken blev man.. Jaja, mer säger jag inte om den saken.. Resten kan ni ju räkna ut själv..
 
Allt går bra med barnen.. Stora syster springer i troser hela dagen, men blöja på natten och det tycker jag dom ska få ha till dom e torra då med och ja Lilla syster hon får ju springa med sin ännu.. Annars vet man inte var det hamnar:) Hehehe:)
Lilla syster har vi en mjölkfri diet på och det fungerar hufsat bra här hemma.. Lite missar har vi väl gjort alla 3, men men vi läs oss sakta men säkert.. Och ja vi har prövat och ja hon blir kass i magen med en gång.. Hon får diarre och magknip och sover jätteoroligt på natten:( Men men vi hoppas på att det försvinner ju äldre hon blir.. Jag och lilla syster var på babyrytmiken idag, alltså den personalen e bara för goa.. Jag kommer och sakna er jättemycket när jag börjar jobba igen.. Och fikan gör ni så bra och god e den med och trevligt och sitta och prata med er:)
 
Vi har planer på att sälja S80.. Någon som vill köpa den eller där e någon som vet någon annan som vill köpa en sådan.. Hör gärna av er till mig här på bloggen eller ni som har mitt och gubbens nr kan ju slå en pling eller smsa.. Så kan vi ju diskutera pris osv.. Vi måste hitta en bil där vi kan lasta vagnen och hundarna i och själv klart måste den ha drag och mindre kostnader på allt annat som man lägger ut på en bil:)
 
Ja och sen har jag fortfarande någon idiot som ringer till mig, men det gör inget.. Det stör faktiskt inte mig längre.. Det börjar bli vardags mat nu.. Man tänker bara vilken omogen typ och idiot.. Men sådana måste där oxå få finnas i denna världen annars hade dom inte överlevt.. Deras måste e att trampa på andra för att må bra själva.. Löjligt men sant..
 
Jag vill ju oxå tacka alla som hjälper oss på olika vis både med barnen och körningarna:) Vad skulle jag/vi ha gjort utan er:) Ni vet ju själva med er, vem jag menar:) Och ett tack till damen på stora dotterns förskola.. Hon kom med lite saker till mig härom dagen:) Och till den mamman som hängde ett brev på vår dotters fack.. Det brevet kommer jag och spara för alltid.. Hela din familj och arbetsgivare skickade glädjande besked till oss.. Jag/vi kommer aldrig och glömma det:)
 
Jo och sen imorgon blir det god middag, skratt och massa mys:) Längtar redan:)
Och om allt går som det ska, blir lördagen oxå bra med middag och goda skratt och mys:) Det hoppas vi på i alla fall:) ELLER??
 
 
 
Och alla ni som e sjuka där ute KRYA PÅ ER
 
Ja.. Det var nog allt för idag.. Ha en fortsatt trevlig kväll
 
 
 
 

RSS 2.0