Sovrums projektet 5

Igår kväll efter maten fortsatte vi i rummet. Vi satte upp gipsskivor och skruvade dom. Vi har bara en skiva kvar och sätta upp, men vi får vänta med den tills elen e klar. Jag fick tyvärr en arbetsskada igen. Men ingen ersättning tyvärr. 
Fick en kabel tråd under nageln. Den gick in ganska långt och det gjorde svinont. 
Det gick enda ner till där det vita från plåstret börjar.
 
 
 
Idag e det lördag och vi har fortsatt i rummet. Det stod spackling på schemat för min det och gör och gör för Älsklingen. 
 
 
Barnen var jätte duktiga. Dom fick också spackla och det gick jättebra. Dom trivs som fisken i vattnet när dom får vara med och hjälpa till. 
 
 
Dom har också gjort modern konst på golvet med tusch. 
 
Så nu håller vi helg. Imorgon ska vi fortsätta i rummet. Då står där slipning på schemat av. Jippi och slipa spackel.
 
Puss 

VAB Filicia

I onsdags kväll fick Filicia feber och igår kväll var den uppe på 40.0C i temp. Det har gått exakt 1månad sen sist. Förra gången fick hon feber den 28/12-2014. Men hon e nog på bättrings väga. För hon e uppe och leker och det e ju skönt. 
 
Nu ska jag se om jag kan få i dom lite mat och dricka.
 
Puss Andrea

Sovrums projektet 4

Nu har vi fortsatt med vårt sovrum. Vi fick handlat gipsskivor och masonit skivor och skruvar till rummet. Så nu börjar det likna något. Men först får jag börja med att Älsklingen fick göra om och göra rätt och tillsist blev det rätt, men då blev nästa sak fel, men det e bara till och fixa det med. 
Regeln hamnade på fel sida om linjen
 
 
 
Nu e den flyttad och e på rätt sida.
Men sen glömde han och sätta eldosan "rätt" Den sitter för långt in. Så den får han ändra om ikväll när han kommer hem.
 
Vi har gjort lite varje dag inne i rummet på kvällarna sen i söndags. Vi körde till ByggMax i Staffanstorp och handlade det vi behövde. Nu börjar det likna ett rum igen. Vi har bara några gipsskivor kvar att sätta upp sen e det bara till och börja spackla och sätta när i alls skarvarna och i skruv hålen. Sen e det bara till och börja slipa ner det och sen blir det fiskbens väv.
En masonit skiva nästan uppe
 
Nu e alla på plats och även små bitarna. Lite dammkorn som flyger omkring i luften. 
 
Nu e gipsskivor på ena väggen uppe.
Nu har vi bara en sida kvar och elen.
 
Elen skall också kopplas. Men det kommer. Vi väntar på lite hjälp bara.
 
Puss Andrea

Goda vänner

Idag har vi gjort stan när vi var lediga med barnen då dagiset hade stängt. Vi passade på och träffa våra vänner idag då vi köpte en takfläckt av dom.
 
Det var så kul och träffa hela familjen. Sista gången vi träffades tror jag det var på Filicias dop dag 2012. Det har varit många hårda och svåra år utan er. Jag trodde för ett tag att jag hade mist er alla som vänner och det smärtade mig hårt. Men idag vet jag varför det blev så här. Idag e jag så glad och tacksam för detta mötet och jag förstår allt mycket bättre. Nu tar vi det i lagom tempo och du min vän bestämmer själv när du orkar och vill träffa oss igen. Alla e vi glad i vår familj och jag hoppas att ni också e det. Vi har saknat er så himla mycket. För vi tycker så mycket om er alla.
Tack för idag och ikväll och tack för allt annat vi fick.
 
Nu e det tid och gå och lägga sig glad och lycklig. 
 
Puss och kram. Vi älskar er💞

Barnens sov stilar

Jag delar med mig av lite foton på våra barn när dom sover. För ibland ser det så gulligt ut och i bland lite tokigt och roligt ut. Dom somnar ofta i våra sängar och sen blir dom in burna till deras egna sängar. Och här e lite bilder när dom sover på andra ställen med.
 
Titta och njut
 
 
 
 
Dom e så söta när dom sover tillsammans 💞
 
Puss

Trädgård, stug och tak fix 8

Vi har varit ute både lördag och söndag i trädgården. Vi har hållt på med vår ved. Igår var det lördag och då tömde vi det gamla tillfälliga ved förrådet. Allt som var där åkte in i det nya ved förrådet med tak på. Det var så skönt och vara ute för solen lyste på oss och man fick lite energi. Filippa hjälpte till och bära små pinnarna. Medan Filicia var och badade.
 
 
 
 
 
Där får plats lite till. 
 
Glömde och berätta att jag fick en arbetsskada, men tyvärr får man ingen ersättning för detta. Lite spill får man räkna med eller? Det var en ved bit som klapp mig på benet med det spetsiga kanten ner på en bit som var formad som en tårtbit. Det gjorde as ont så man sa några väl valda ord.
 
Idag e det söndag och då åkre vedkapen ut. Vi kapade upp ved så nu e ved förrådet fullt och det e bra. Det tog en hel del av veden vi har där ute. Den sjönk betydlig och det gick snabbt. Det var så skönt. Nu e det fixat i alla fall. Vädret var inte så tilltalande idag. Ingen sol som var uppe. Barnen var med ute idag. Dom var glada för dom fick varm choklad och hemma bakade choklad muffins. Dom tycker det e så mysigt.
När vi var färdiga med vedkapen åkte den in och veden åkte på plats in i ved förrådet. Sen snyggade vi upp runt ved högen och tog bort sågspånet och barken som låg där och skräpade. Det ser så hemskt ut. Så nu e där städat och fin. 
Detta var när vi började. Älsklingen hade tagit några långa "pinnar" innan jag hann ut och kunde hjälpa honom.
 
Detta var när vi var färdiga för idag. Man ser inte skillnaden så bra här, men i live ser man det betydligt bättre. Eller så kan ni gå tillbaka och titta på dom andra bilderna jag har lagt ut längre tillbaka förra året. 
 
Nu e där proppfullt inne.
 
Det e så skönt att vi kan göra sådant här tillsammans och att man får lov och hjälpa till. Men visst vi hade varit tacksamma om man hade fått lite hjälp av våra vänner också. Men vi har slutat och fråga andra om hjälp. Men väder man på det så e där sååååå många vi har hjälpt på olika sätt och vis och vad har man fått tillbaka. Antingen ingen ting alls eller så en pytte litenhet av det som vi har lagt ner på dom. 
Jaja. Idag vet man vad man har betytt för dom man  har hjälpt. Det e absolut ingenting. Det går alltid bra och utnyttja oss och det e tråkigt. Man vill alla väl,  men alla vill inte oss väl. Så det e Slut med och hjälpa andra eller nästan i alla fall. Dom vi får hjälp av hjälper vi tillbaka och dom vet vem dom e och vad ni betyder för oss. E evigt tacksam för allt 💜
 
Nu e vi lagom trötta. Det blir en tidig kväll. 
 
Kram kram 💞

Usch vill inte

Nu har Magsjukan/kräksjukan kommit till barnens förskola på allvar. Skönt att vi slapp den i December. Då var där bara ungefär 1-2 i veckan som var sjuka. Filippa fick något i mitten på November. Vi visste inte vad det var och varför hon kräkte. Men vi gjorde vårt bästa och höll henne hemma resten av veckan.
Där var några enstaka barn som var sjuka i November med.
 
Det e ju nämligen så att kräk e något av det hemskaste jag vet. Jag får sådan panik och så blir jag dålig bara för att jag går och oroar mig. Så nu har vi förberett oss här hemma. Jag har tagit bort barnens matta på deras rum och sen e det handsprit och extra handhygien och sen åker kräkspannen fram osv. Barnens kläder åker direkt av när dom kommer hem och åker i tvätt. 
Det e ju så att våra barn säger inte till om dom behöver kräka, utan det bara kommer när det kommer och det e ju lite eller mycket negativt och väldigt jobbigt. Där blir mycket mer tvätt. 
 
Så nu väntar vi bara på det äckliga sjukan. Våra barn brukar sugen till sig som en svamp och varför skulle vi få jobba en hel månad till. Hela förra året fick vi två fulla löner och det var april lönen och december lönen. Annars så har barnen varit konstant sjuka. Så jag hoppas innerligt att dom håller sig friska.
 
Håll tummarna för att vi klarar oss♡ Kram
 
 

Islandshästarna idag

Idag har jag varit en runda hos hästarna Manadis, Alvari och Heba. Jag och Tina tog en ridtur i skogen över stock och sten. Det var så mysigt och som jag skrattade vid ett parti i skogen som var lite in mellan små träden för att där låg ett stort träd i vägen. Mina knän fick också känna på träden. Jag tror nog jag glömde och fälla in dom och sen fick jag en lite tjockare gren över bröstet så det blev en snabb insats och lägga sig ner på hästens rygg/rumpa. Men så glad jag var efteråt och jag skrattar så fort jag tänker på det. Det blev lite skritt, trav/tölt och galopp. Så härligt. 
 
 
När vi kom tillbaka till stallet skulle hästarna ut i hagen igen.
Sen kom där hem lite hö till hästarna. Så vi hjälpte till och tömma transporten och sen fixade vi lite gott till hästarna. Dom får ju ha lite gott sen när dom kommer in i från hagen. 
Tina var ute och gav dom lite hö i hagen också innan vi släppte ut dom igen.
 
Det e så härligt och vara med goa Ann och hennes man och goa Tina. Detta e lycka och en bra Rehab för mig. Detta e precis vad man behöver för och hålla sig glad och för att kunna vara positiv och för att orka med allt som e runt omkring en. 
 
 
Puss och godnatt ♡

Ekonomin/Avbetalt

Jag såg någon hade gjort något smart så jag tänkte att jag/vi kunde göra något liknande.
 
Vi har inte alls kollat hur mycket vi har betalat av sedan Lyxfällan var här och hjälpte oss. Dom var ju här i mitten på December 2012. Dom rörde runt i grytan ordentligt och det tycket jag var bra. Det har hjälpt oss så otroligt mycket och det e skönt och kunna göra rätt för sig och att lånen försvinner sakta men säkert. Tänk om alla kunde göra det. Så bra det hade varit då och tänk så många som hade mått mycket bättre oxå. Det e tur man har sina föräldrar och syskon som har stöttat oss i både vått och torrt. Och det e så skönt att dom har kunnat acceptera och respektera läget som vi var i och att dom inte frös ut någon av oss. Och så skönt att vi inte hamnade hos kronofogden utan att vi stoppade det innan det hann och gå så långt. Men dom hade ju fått sina pengar ändå, men då hade vi förmodligen mått ännu sämre och allt hade gått mycket för långt.
 
Men så här såg det ut DÅ (14/12-2012) :
 
Total summan: 1 218 439kr        
Privatlån: 16 500kr
 
Men så här ser det ut NU (4/1-2015) :
 
Total summan: 1 109 740kr 
Privatlån: 13 500kr 
 
Vi har betalat av TOTALT:
 
Totala summan: 108 699kr
Privatlån: 3 000kr
 
Vi känner oss nöjda med detta resultat och kommer och fortsätta, så om några år har det sjunkit ännu mer och vi e av med ett av lånen och det e ju skönt. 
 
Så ta ert förnuft till fånga och red upp era penga problem och sluta gnälla på andra som har tagit sitt förnuft till fånga och bara för att dom kan fixa nya mobiler eller något annat. Man ska kanske ta reda på fakta innan man öppnar mun och säger något och man får städa rent utan för sin dörr innan man börjar säga något. Och pengar e inte allt, men i dagens samhälle måste man ha pengarna för och kunna bo och leva (till mat och räkningar). Så e det bara. Och har man sparat till något så ska man givetvis använda pengarna till det. Varför sparar man annars?
Har ni gemensamma ekonomi? Då föreslår jag att ni betalar räkningarna tillsammans. För då har båda koll på läget och kan diskutera tillsammans och hinna stoppa problemet innan det hinner gå för långt eller innan det ens hinner och bli ett problem. Det e mycket lättare om man kan diskutera om det och komma fram till en lösning. 
 
Kärlek e oxå en viktig sak och den ger man till dom i familjen och till sina riktiga vänner/kompisar och till sina nära och kära. Man behöver inte ge det till någon annan. Där e så mycket mer jag vill skriva om detta, men NEJ inte just nu.
 
Kram ♡
 
 

En tur på Islandshästen

Ja idag blev det en tur på hästryggen. Det var så skönt. Vi red på lite grusvägar och stigar och lite asfalt med runt om vid havberg och Nällevad. Så fint där e ute och så många gårdar med hästar där ligger. Vi träffade även på Skurups prästen på vägen i skogen. Han var ute och rastade hundarna. Bytade några ord med honom. 
 
Det var så skönt och få komma ut. Huvudet e rensat och man känner sig som en ny människa. Man e lagom trött i kroppen nu. Man har släppt loss all negativ energi idag och lämnat den ute i skogen/naturen och det e skönt att man kan ha ett ställe där man kan göra det. Jag tror min Älskling skulle behöva det med faktiskt💜 Jag tror jag skall hinna med en ridtur till innan man börjar jobba. Så man klarar av det och vara glad. Det e mycket trevligare då och det mycket lättare och jobba. Hoppas bara att Tina har tid och följa med på en tur. 
 
Vädret var helt kanon bra. Det blåste lite grann på öppetfält, men det var inte någon lång sträcka alls. Solen sken på oss så vi fick oxå lite D-Vitamin. Det gör gott för både kropp och själ.
Det blev lite skritt, trav/tölt och galopp. Jag glömde faktiskt och ta med ridspöet, men det gick lika bra utan idag.
 
Så nu ligger man i soffan och slappar med Älsklingen och barnen.
 
Jag var ute en runda hos hästarna i går. Jag hade bara lite hagmys med dom. Kelade och klappade dom lite. Det var skönt det med. Man blir så lugn och man kan släppa loss allt och bara låter komma fram allt det man går och grubblar över och tänker på. Det e så skönt och få bort all den negativa energin som man går och bär på. Man släpper den bara ut i naturen. 
Kram på er😙

Sovrums projektet 3

Ja. Då har det gått några dagar jag inte har skrivit om sovrums projektet. Vi har håll på lite varje dag för utom igår då det var Nyårs Afton. Då gjorde vi ingen ting. Jo syrran va där och gav några tips. Men annars ingenting.
 
 
 
 
 
 
Nu har vi kommit så långt så väggarna e uppe rören till elen e på plats och Cellplasten e på plats. Som när på en bit. Den sätter vi en annan dag för vi måste ha en dosa så vi kan förlänga den som sitter där. 
Det e så skönt att vi kan göra det själv utan att man måste be andra om hjälp hela tiden och att jag kan hjälpa till och att Älsklingen vill att jag skall hjälpa honom. Det e så skönt. 
 
 
Nu återstår bara lite städning där inne och en runda till tippen med skräpet som har blivit över och den gamla kompressorn. 
 
Där var två dagar precis innan Nyårs Afton som Mattias gjorde mycket själv för lilla Filicia fick feber och var jätte mammig. Man försökte smita iväg in och hjälpa till då och då, men det varade inte länge förrän Filicia kallade på en och hon skulle upp i famnen på en. 
 
Nu får vi vänta till nästa lön innan vi kan fortsätta. Nu ska vi handla tre olika färgers kablar/sladdar och sen skall vi ha lite gips och spakel sen får vi vänta till nästa lön igen. För man måste ju planer sin ekonomi. Så alla som man ska betal till får sin del. Planerar man bara den så går allt bra. 
Vi e nog lagom färdiga med vårt sovrum till sommaren skulle jag tro, men vad gör det. Absolut ingenting. 
Vi har gjort det som behövdes göra och sen håller det sig några år framåt 😊
 
Trevlig kväll på er och en stor kram💖

Rida Islandshäst

Igår på självaste Nyårsafton fick jag en förfrågan om jag ville göra med ut på en tur på Islandshäst. Jag sa JA. Det var kära Tina som frågade.
Det kännes så underbart. Vi både skrittade, travade/töltade och galopperade. Det var så skönt. Vi red en bra runda på både grusvägar och lite asfalt.
Igår kväll började kännas både här och där, för det e ju bara 3år sedan jag satt på en häst sist.
Idag har jag desto mer ont, men man vet vad det kommer av så det gör inte så mycket.
Men så bra man mådde efteråt. Man var så glad och trött. Det kändes så himla bra i kroppen. Bra rehab när man mår dåligt.
Men glädjen varade inte så länge. Jag fick vara glad ända tills jag kom hem och gick innan för dörren, sen var det kört igen. Tråkigt men sant. Min man tycker inte om att jag e iväg och rider i och med man kan trilla av.

Det var väldens snällaste hästar och ägarna lika så. Dom var så trevliga och god mot en. Jag kommer gärna ut fler gånger till er för man mår så bra efteråt.

Gott Nytt År och God Fortsättning på er ALLA 😊

RSS 2.0