ADD diagnos

Jag har fått diagnosen ADD. Saker och ting klarnar mer och mer nu. Jag har nästan fått svar på alla mina frågor som jag har gått och burit på i många år.
Jag var ju hos Psykologen och han gav mig diagnosen Aktivitets och Uppmärksamhets störning i och med mina familj och föräldrar ej har märkt någonting på mig som barn, men fick reda på i måndags att ADD:n kan man gömma ganska bra som barn och uppåt. Man börjar först märka det mellan 29-40års åldern. Och då e det vanligast att man får deprission och sen kör man sig helt Slut. Man får oftast antidepressiv medicin för det, men det hjälper bara till en viss del. 
Kuratorn i måndags var jättebra. Hon förklarade och lyckades trycka på dom knapparna som har varit jobbiga under alla åren. Vi hade Barnorienterande samtal. Gud så nyttigt det var. Nästa gång jag skall dit skall jag ta med mig Älsklingen och sen blir det väl en gång till och då får barnen oxå vara med. Kuratorn ville förklara för Mattias vad det innebär att leva och ha ADD. Så han kan hjälpa mig och förstå mig mer. Så från och med i måndags efter mötet gick alla ljusen upp och jag började acceptera det på riktigt då och fatta lite mer. Nu förstår jag varför jag e trött, varför man e arg, varför man e ledsen, varför man brusar upp och mycket mer. Man fick så många svar på alla mina varför. Jag e ju som vilken människa som helst, men min förmåga att ta in alla ljud e desto större och därför jag hör ljud och lägger märke till annorlunda ljud oxå som någon annan kanske inte gör. Och det e därför jag tycker om och hjälpa folk i min omkrets/omgivning. Nu skall man bara få rätt på allt och gå Pegasus kursen klar och ta all hjälp man kan  få så kommer detta bli skit bra. Och jag kan börja använda mina kunskaper om  ADD på ett annat sätt som e bättre. 
Alla mina svar som jag har ställt mig VARFÖR? Har jag nu börjat och förstå. Mina puzzel bitar börjar nu falla på plats och snart e det färdig lagt för denna gången. Tänk om och tänk rätt. Stanna upp och andas in och andas ut och låt tankarna försvinna från huvudet en stund.
 
 
Dessa 5 punkterna fick jag av Kuratorn. Jag skall berätta för barnen så dom e mer med och så får dom veta varför och att det inte e deras fel och det e inget farligt och så dom inte ska ta förstora roller på sig här hemma. Detta tyckte jag var jätte bra och mycket lättare. 
 
 
Så här ser det ut i mitt huvud dom dagarna när det e som värst. Alltså totalt kaos. 
 
Så här fungerar människor som inte har ADHD/ADD.
Hela deras kropp består av ett fin maskigt nät som filtrerar bort allt ljus och ljus och andra saker.
 
Men då vi som har ADHA/ADD. Vi har inte det fin maskiga nätet, utan vi har ett nät med stora maskor i. Vi tar in mycket mer av allt. 
 
Jag hoppas att ni förstår lite mer nu. Annars får jag rita och förklara för er sen.
 
Puss och kram Andrea  
 
 

RSS 2.0