Tänkande barn

Jag och min man har fått ett tänkande barn. Hon tänker och tänker hela tiden. Ibland kommer hon med svaren direkt och ibland kommer svaren någon dag senare. Men när hon kommer med svaren, så e det så man tappar hakan. Vi sa tex till barnen att dom inte fick gå till lekplatsen själv, för att där kan finnas människor som kan ta er och då vet vi inte vem som har gjort det och vart ni e och då e ni borta. Och det vill inte mamma och pappa för då blir vi ledsna och oroliga. Hon har då gått och funderat på detta någon dag och en kväll när hon hade svårt för och komma till ro i sängen så sa hon; Mamma, nu vet jag varför Ni inte vill att Vi ska gå ner till lekplatsen själv. För där kan komma fula människor och ta oss och då försvinner vi och då blir Ni ledsna och saknar och oss kvar för att vi inte finns. Men Ni kan ju sätta upp kort på Oss då som ni kan titta på när Ni vill.
Detta svaret gick rakt in i mitt hjärta. Detta barnet har djupa tankar.
Hon kom även en annan dag och sa; Mamma, om inte den ena e välkommen av er så e inte vi välkomna heller, så vi vill inte åka dit i så fall. Vi vill vara hemma med er.
Man tappar hakan och man vet inte vad man ska säga eller svara.
Hon sa en dag; Mamma, om du inte vill prata med någon eller svara i mobilen om någon ringer. Skit då i de. Eller svara och lägg sen på luren.
Alltså ja. Vad sak man säga.

Hon har oxå väldigt djupa tankar på just dom som har lämnat jorden och blivit en stjärna på himlen.
Så kommer hon till oss gråtande. Jag saknar och så rabblar hon upp alla namnen och sen gråter vi alla tillsammans.
Hon kom en dag och sa till oss; Jag saknar Gammelmorfar så mycket. Han levde inte så länge med oss. Han kunde väl fått leva lite till.
Mattias förklarade att Gammelmorfar var sjuk och gammal. Att det var därför han somnade in. Hon sa då; Jag saknar honom så mycket. Vi gick alltid in till honom och fick glass och godis och sen gick vi ut till stallen och tittade till djuren.

Ja. Vad ska man säga. Hon har blivit en modig tjej och hon berättar och frågar och det e bara bra😊
Hon behöver och få ut sina tankar och det bästa sättet e och berätta om dom och att någon lyssnar på en. Då känner hon sig stor och viktig. Och det tycker jag absolut e det bästa.

Lilla syster e där i mot ingen tänkande person än. Men det kommer väl. Hon pratar och frågar och berättar väldigt ofta att hon saknar Ethna, Gammelmorfar m.fl. och sen gråter vi tillsammans. Jo. Jag tror att hon tänker, men inte på samma sätt som stora syster.

Nu har stora syster börjat i Förskoleklassen. Så nu får vi se hur hon utvecklas ännu mer. Jag tycker det e så kul.

Kram på er❤️


RSS 2.0