Buzza lite

Ja. Jag får Buzza lite.. Barnen har fått smaka alla 4 produkterna och dom var populära och smakade mer i deras munnar och det e ju bra:)

I leveransen fanns där 4st bägare i Solfrukter, 4st bägare i Äpple/Hallon och 7st gröna smoothie Päron/Äpple och 7st röda smoothie Äpple/Banan/Jordgubb:)
Dessa e bra.. Man kan ha dom som mellanmål och dessert och dom e praktiska och ha med på utflykterna och innehåller inget tillsatt socker. Utan det e bara rena frukter:)

Jag e med i något som heter Buzzador. Dom skickar ut olika kampanjer man kan vara med i. Man anmäler sig på deras sida och sen väntar man och ser om man kommer med och Ja, jag kom med denna gången, så jag Buzzar om Min Frukt.. Barnen får smaka och man kan och ska lämna ut prover till andra med och sen ska dom berätta och ta lite bilder på vad dom och barnen tycker om det. Man ska ju lämna ut proverna i passande situationer.. Man kan även skriva om det på sin blogg, Facebook och Twitter om man vill det eller öga mot öga går oxå bra:)

Igår fick barnen kvälls mellanmål Päron/Äpple och deras magar klarade av det igår. Annars brukar magen säga ifrån när den får Päron..

E det något eller ni känner e sugna på och pröva och bli en Buzzador, så hör av er.. Det passar er alla så om ni e gamla, unga, har barn, har djur eller bor själv. Det passar er alla på olika sätt och vis:)

Jag tycker det e så kul och få pröva olika saker och se vad man själv, barnen, djuren tycker om det:)


Varuleverans Buzzador

Igår fick jag leverans från Buzzador och idag hämtade jag ut det på posten i Skivarp. Barnen, i alla fall den stora ville se vad där var i paketet.. När hon öppnade det fanns där två olika sorters Min Frukt från Nestle. Av den ena sorten fanns där 7st gröna smoothie och 7st röda smoothie och av den andra sorten fanns där 4st fyrkantiga små bägare av en smak och 4st av en annan... Dom duger alldeles utmärkt och ha med sig som mellanmål och som dessert.

Smakerna på den gröna smoothie e Äpple/Päron och på den röda smoothie e det Äpple/Banan/Jordgubb...
På dom fyrkantiga bägarna e den ena smaken Äpple/Hallon och den andra smaken e Solfrukter..

Det ska bli kul och se vad barnen tycker om smakerna och om det smakar mera.. Båda barnen har prövat den röda och den var uppskattad..

Så nu e det bara och pröva dom andra och se vad dom tycker :)

Fortsättning följer.....

Filippa Tycker det e jättegott :)

 

Så här ser det ut, det vi fick :)

 

Filicia tycker det e jättegott :)


Känner mig något bättre

Ja då har denna helgen gått och igår kände jag mig något bättre i kroppen och något gladare och det e jätte skönt:) Det hade nog med kalaset och göra som vi hade i lördags för Filippa:) Man blir ju lite deprimerad när man alltid får höra samma sak och samma gnäll, men ni som gnäller. Ja, ni får gärna gnälla på andra lika mycket som ni gnäller på oss när ni träffar oss. Jag säger bara en sak; Ett gnäll till och Hiroshima bomben exploderar.. Jag e så trött på och höra detta eviga gnäll... Gnäll på andra med tack eller jag kanske ska göra likadant tillbaka.. Bara så ni vet, så har jag laddat mitt ord förråd och det e inte snällt.. Det vill jag lova, så det får bära eller brista.. Det skiter jag i nu... Ni som gnäller få ta det som ni vill och bli hur sura som helst.. Nu tycker jag att ni kan känna på er egna medicin... Jag hoppas att ni som gnäller mår bra av och såra andra.. Jag hade hoppats att ni kunde ta reda på lite fakta förstå, så hade ni förstått lite mer kanske, men och andra sidan, så som ni har blivit lärda hemma från era föräldrar tar man ju med sig in i det vuxna livet, så det kvittar om man e ung vuxen eller gammal.. Men man hade ju hoppats att ni hade ändrat er, men sen faller inte äpplet långt i från trädet heller.. Och sen kan jag ju även säga så här ni kan ju först säga till era egna barn om ni e gamla eller säga till era föräldrar om ni e unga vuxna:) Det hade jag uppskattat mycket och hjälpt mig en bra bit på vägen och bearbeta allt som har hänt både innan och nu:)

Tack för hjälpen, ni som har ryckt in och hjälpt mig:) <3


Allt ändras på en dag

Allt ändras på en dag. Jag gick ifrån och vara nere i skiten i det negativa till och vara glad och vara positiv. Det varade i exakt 3veckor och jag mådde skit bra. Och allt ändrades till det bättre över en dag, men nu i måndags var det tyvärr tid igen.. Allt ändrades under dagen.. Att gå ifrån och vara glad och positiv till och vara nere och negativ e ingen hitt.. Jag vet inte vad det e som gjorde det eller vad som utlöste det. Nu mår jag skit dåligt igen och e as trött.

På dessa 3veckorna var jag glad, positiv, hade leende på läpparna och kände mig pigg som fan..

Nu e jag nere, negativ, trött och inget leende på läpparna, ledsen och det e jätte jobbigt:)

Jag trodde verkligen att det hade vänt för mig nu och att det skulle för bli så.. Varför?? Varför??
Det e ju inte kul för någon i min omgivning och se mig så här och speciellt inte för dom som lever med mig under samma tak. Denna gången vet jag inte vad jag skall göra åt det, för att det ska vända igen. Jag vill verkligen det. Det e så mycket lättare och leva då.

Jag har börjat och träna lite lätt. Får se vad det ger för resultat:) Bra?! Dåligt?!

Om där e någon där ute som vet, så får ni gärna komma med förslag. Jag e öppen för all hjälp:) Jag vill verkligen inte må så här, nu när man har fått känna på det andra alternativet som e betydligt mycket mycket bättre:)

Kram kram:)

Ha det bra:)


Filippa 3år idag

Ja, idag blir min stora dotter Filippa 3år, så jag hade tänkt och försöka berätta vad jag kommer ihåg av den förlossningen och hur det startade:)

Det hela startade på natten mellan Torsdag och Fredag. Det kliade något kopiöst mycket i mina fötter. Så jag fick inte sova så mycket den natten, för just den saken.. Sen när jag vaknade på morgonen, så mådde jag jätte dåligt. Jag kunde inte äta något alls och jag bara sprang och bajsade hela tiden.. Runt lunch var jag ute med Qita.. Hon behövde komma ut, så hon kunde få göra sina behov.. Sen gick vi hem igen när hon var färdig.. När jag kom hem så satte jag mig vid datorn och då började värkarna komma så smått.. Någon då och då. Jag pratade med Mamma i telefon, men kommer inte ihåg om vad. Jag sa ingenting till henne att det hade börjat.. När vi hade pratar färdigt, gick jag och lade mig i sängen en stund, men det blev bara en stund, för när jag ligger där känner jag att det rinner. Jag skyndar mig upp och in på toaletten, men där kommer inte mer, så jag lägger en binda för säkerhets skull i trosorna. Det var den första hinnan av två som gick sönder. Eftersom jag inte hade ro och ligga i sängen, så jag satte mig vid datan igen och spelade lite och ringde till Mattias. Han hörde hur det var med mig och jag berättade som det var. Han undrade om han skulle komma hem, men jag tyckte att det var lugnt och att det bara var en timme kvar tills han slutade och jobba för dagen. Under tiden jag pratade med honom kom värkarna oftare och tätare, men det jag inte räknade med var att han hade 30min kör väg hem oxå.. Men långt om länge kom han hem och klockan var väl ca 16.25 och när han kommer hem börjar jag och slappna av ännu mer och då sätter värkarna igång ännu mer ännu tätare och ännu starkare. Så jag ringer till Ystad BB och pratar med dom. Och dom ställer en massa jävla dumma frågor.. Och jag svarar så gott jag kan:) men dom tycker jag ska vänta och åka in i och med jag e först föderska. Dom brukar ta längre tid på sig när dom ska öppna sig. Oki sa jag. Jag väntar. Men dom sa oxå att blir det värre och jag e orolig och inte orkar med smärtan fick vi komma in med en gång utan och ringa in till dom först igen. Jaja, oki. Låter bra. Efter samtalet hoppade jag in i duschen och det var jätte skönt. Jag stod där inne och gungade bäckenet i en 8:a med varmvatten på magen samtidigt. Jag gick in i duschen runt 16,40 och stod där ungefär i en timme till ca 17.45. Sen gick jag ut och lade mig en stund på sängen, men det gick inte, så jag hoppade in i duschen igen och stod där till ca 18.10.. Medan jag står i duschen pratar Mattias med min mamma och han säger inget. Men jag stiger ur duschen och sätter mig på toan och kissar och när jag tittar ner e där blod med och min första tanke var att vi måste åka in nu. Mattias bara avbryter mamma med, att det e tid nu. Vi kommer och lämnar hunden nu. Hejdå!!!
Jag kom och tänka på min morbror och hans sambo som förlorade sitt barn. Så tack vare blodet körde vi in. När kl e 18.20 landade bilen i Skivarp (vi bodde i Skurup då) och Mattias lämnar av Qita. Kl 18.35 landar bilen i Ystad. Jag stiger ur och beger mig upp mot ingången. Får stanna på vägen, för att ta hand om värkarna. Kl 18.45 blev vi in skrivna och så fick vi e förlossningsrum. Jag fick lägga mig på sängen så dom kunde ta ett CTG och så sa dom till oss att: Ja vi får se hur långt du har kommit, om ni ska få stanna eller åka hem igen.. När CTG:n var färdig skulle dom undersöka hur mycket jag var öppen, så jag reste mig upp och ställde mig på golvet och då gick vattnet. Jag blev jätte blöt.. Det gick inte och hålla tillbaka det och det var inte alls kul.. Ja, jag tog av mig byxorna och trosorna och lade mig på sängen igen och dom undersökte mig. Jag var öppen nästan 5cm, så det var bra jobbat hemma och så sa dom. Ja ni får stanna här inne.. Det blir ingen hemgång för er del..
Jag ville ha lite smärtlindring. Så jag prövade och bada, men det gick bara en liten stund.. Det gjorde så ont, så jag fick stiga upp och lade mig i sängen i stället och där blev jag liggande med lustgas och enorma jävla smärtor.. Där i mellan har jag minnes luckor efter lustgasen. Jag vet bara att jag skojade och skämtade lite i mellan åt och att jag var snäll till Mattias. Mina krystvärkar gjorde inte alls ont på mig.. Dom fick till och med känna om jag hade fler och långa krystvärkar kvar och som jag kunde jobba med, för jag kände inte dom. Det som gjorde ont var när huvudet skulle ut. Det brände något så kopiöst mycket..
När klockan var 22.01 tittade Filippa ut.. Jag var inte super glad som man borde vara.. Jag grät två små tårar, men inte glädje tårar utan bara för att det skulle vara så och gör att det var över. Jag blev bara sydd med ett stygn.. Ett så kallat skönhets stygn. Jag sprack inget alls och det var ju så skönt.
Efter allt besvär kom dom in med bullar, saft och flagga, men jag kunde inte äta.. Jag mådde så jävla dåligt, så Mattias fick äta dom..
Vi skickade sms och ringde till dom närmsta hela natten lång.. Vissa blev förvånade att det hade gått så fort, så dom trodde att vi skojade med dom när Mattias ringde, någon hade svårt för och sova eller somna efter samtalet,att det var färdigt och sen var där ju självklart fler som blev glada över beskedet.

Jag blev på BB lördag, söndag och Måndag. Vi åkte hem på måndag kvällen. Sen levde jag i en glas bubbla och mådde jätte dåligt. Jag kommer inte ihåg så mycket av Filippas bebis tid och det tycker jag e jätte tråkigt och synd..

Hon fick namnet Anna Mai Filippa. Anna efter Mattias mormor, Mai efter min mormor och Filippa var ett namn som vi fastnade för :)

När hon föddes vägde hon 3520g och var 51cm lång och idag vägen hon ca 15kg och e ca 98cm lång.. Så nu e hon stora damen :)

Ha en fortsatt trevlig dag:) <3

https://cdn2.cdnme.se/4027857/7-3/pic_51b6eee2ddf2b37c87b7dc27.jpg">https://cdn1.cdnme.se/4027857/7-3/pic_51b6eee2ddf2b37c87b7dc27.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4027857/7-3/pic_51b6f076e087c34ed37ddd98.jpg" class="image">


Jobbig tid

Idag e det den dagen då vår första dotter kom till världen för 3år sedan:)
Det var en mycket jobbig resa med många känslor som kom upp under graviditeten. Jag fick mycket hjälp av en kurator eftersom jag mådde dåligt och var orolig för amningen. Hur det skulle gå med den. I och med bebisen skulle beröra mina bröst och bröstvårtor. Jag känner/kände mig äcklad när man rör vid dom.
Och i mitten och längre fram i graviditeten så kände även jag, att jag egentligen inte ville ha bebisen. Jag hade svårt och förstå varför, men det var väl förmodligen att jag var osäker på om jag skulle klara och ta hand om bebisen och allt som har hänt under alla åren från barn och uppåt (från skoltiden och uppåt) Jag hamnade förmodligen i en depression. Där e ingen som har sagt något till mig, vad det var och varför jag kände så här.

Sen när hon kom ut så hamnade jag ännu mer i depression/cykos. Där e ingen som har sagt vilket det var jag fick. Kanske en blandning av båda.. Vem vet??!! Jag var i alla fall rädd för att dom skulle ta henne ifrån mig, för att jag mådde så dåligt. För vad skulle jag säga till alla mina nära och kära och då skulle alla tycka att jag var en usel mamma och sen skulle jag behöva strida, för att jag skulle få tillbaka henne igen. Så man försökte göra allt för att må bättre.. Men men det gick, men det tog lång tid.

I alla fall så bölade jag hela tiden inne på BB. Jag ville inte att Mattias skulle köra eller gå någonstans.. Jag satt bara inne på mitt rum, för jag ville att han skulle ta hand om bebisen.. Så han fick ta henne jättemycket.. Jag ville helt enkelt inte ha henne då för att, Hon kom två veckor förtidigt enligt mig, Hon orsakade mig en jävla smärta och hon kom ut på ca 3 timmar och sen ovan på det såg hon hemsk (för jävlig ut) när man tittade på henne.. Ögonen var på olika håll när hon tittade på en.. Usch säger jag bara.. Än idag kan jag tyvärr inte titta på fotona där ögonen e på olika håll.. Då mår jag skit..

När hon kom gick jag fortfarande till kuratorn och när hon inte kunde göra något mer för mig, så skickade hon mig till BUP i Ystad. Jag fick hjälp på olika vis och idag har jag fått lära mig och älska min dotter för den hon e.. Jag älskar henne så otroligt mycket idag, men det ju synd att jag inte har gjort det alltid, ända från början.. Det e nog därför hon e så Pappig.. Han har tagit henne jättemycket när han var hemma.. Jag lämnade gärna iväg henne till andra om där var folk, så dom kunde hålla henne.. Bara jag slapp den stunden.. För jag tyckte att jag hade henne resten av livet ut, så vad gjorde det om någon annan hade henne en liten stund..
Detta har varit en otroligt jobbig tid.. Det var till och med så, att jag satt utan säkerhetsbälte i bilen, för skulle vi krocka så gjorde det inget om jag försvann ur livet.. Filippa hade ju sin Pappa som kunde ta hand om henne.. Rent ut sagt, JAG orkade INTE LEVA mer just då.. Men i April 2011 blev jag "frisk förklarad".. Jag blev fri och jag fick ett annat tänkande på vår Filippa och jag slapp och åka till BUP igen.. Det var så skönt.. Men där e mycket jobb kvar.. Jag jobbar dagligen med mitt och Filippas förhållande och det har blivit mycket bättre nu.. Och det e jag så glad för:) Jo och en sak till.. Jag gav mig fanken på att jag absolut INTE skulle ta några tabletter för detta och jag klarade det. Jag slapp och knapra sådana saker:)

Så nu e det bara en sak som gäller jobba jobba jobba.. Vill man något så klarar man det med. Man måste ändra på sitt tanke sätt annars går det inte:)

Kram på er;)


I alla


Stolt mamma:)

Jag måste bara berätta att jag en en stolt mamma till en 3åring och en 1åring:)
Filippa visade att hon kan cykla med stödhjul i torsdags kväll hos Farmor och Farfar och igår kväll tog vi ut hennes cykel för att hon vill cykla:) Hon cyklade och cyklade och cyklade. Hon tyckte det var så roligt. Det e så skönt och se:) Man blir så glad och lycklig:)
Den lilla, alltså Filicia.. När hon trilla så piper vi bara en liten stund ca 5min, inte ens det.. Det e så skönt, då hon har väldigt mycket otur och springer och trillar och slår håll både här och där.. I helgen lyckades hon skrapa upp det ena knäet 2ggr och båda sina kinder.. Inte illa. Det kan man bara säga att det e ren otur..

Sen var det ju tivoli i helgen och båda barnen fick åka karuseller. Och ja, gissa om dom tyckte om det?? Hade inte öronen varit där hade smilet synts i nacken på dom båda två:) Och det e kul och se:)

Jo och sen måste jag berätta, att idag e det 3år sedan jag gick upp för Simmermans backe höggravid med ett stopp och det var halv vägs upp:) och i morgon kommer den dagen som jag kommer och berätta om vad som hände då. Jag kommer även avslöja lite andra saker som inte många vet något om.. Jag hoppas att det kan hjälpa andra som har/hade samma problem som jag hade... Nog inte många som vågar berätta för andra, men idag mår jag så bra att jag vågar gå ut med det och att andra kan förstå mig på ett annat vis idag:)

Kram på er:)


Laga mat

Det e så roligt och laga mat när man e på det humöret. Vi hade Italiensk korvgryta.. Mmmm så gott det var.

Ingredienser:

Falukorv
Gul lök
Rotselleri
Krossade tomater
Makaroner
Diverse kryddor
Vatten/olja/margarin

Man börjar och hacka rotsellerin och den gula köken.. Fräser det i vatten ( i stället för olja/margarin), man skör falukorven i bitar. Lägger i falukorven när gula löken och rotsellerin har fräst färdigt. Fräser dessa tre saker tillsammans. Häller i krossade tomaterna, kryddar efter smak och behag. Kokar makaronerna. Häller i makaronerna i röran när du har hällt ut vattnet. Blandar allt detta tillsammans och vips.. Nu har du fått Italiensk korvgryta:) Mums:)


Ja tillbaka till det jag skulle berätta egentligen. Vi var och handlade igår, så var rotsellerin slut, men dom hade mer på lager så dom kom ut med mer rotselleri. Vi tog den minsta där var och betalade och körde hem. Jag började skala den, men Mattias fick ju dela den. Jag hade inte kråset till det. När vi delar den så såg vi att den var lite konstig i mitten, så jag tänkte detta blir ju inte så bra.. Jag lade den i en påse, körde ner med den och visade dom den och ja. Nä den mådde inte så bra, så jag fick en ny och körde hem och fixade till den och den var frisk och mådde bra:)

Och sen satt vi och tittade på tv i måndags kväll och då fick vi ett jättebra tips. Att man ska steka kyckling, kött osv i vatten (för dom som vill gå ner i vikt), för oljan och margarinet innehöll ca hälften av det dom skulle få i sig på en måltid. Då sparar dom på det och använder vatten och steka i så kan dom äta mat för den andra halvan oxå som dom annars skulle missa:) vi prövade och steka i vatten och vi tyckte att det var mycket lättare och att det blev bättre.

Och sen måste oxå berätta att maten igår smakade extra gott, för vi hade faktiskt varit inne och tränat lite. Mattias fick ett mördar pass på hans arm muskler av en som oxå var där inne och tränade. Jag hittade en 3 kg boll som jag använde. Jag får börja försiktigt och träna, så att jag inte ligger med dunder huvudvärk. Så nu ska jag börja och träna med bollen.. Jag kommer framför allt och satsa på min nacke, axlar, rygg och skuldror. När det e färdigt påbörjar vi något annat. Jag måste få bättre hållning för nackens skull. Men det smakade riktigt gott med mat efter det och sen tog vi en god glass på det:)

Nu ska jag bara lära mig igen och göra en vitlöks dressing.. Jag har glömt hur man gör den, så jag får fråga min morbrors sambo så berättar hon det:)

Ja, vad mer ska jag skriva.. Jo jag har börjat och tycka om mat igen. Och det syns på en viss kroppsdel, men det hade ju kunnat flytta upp ett trappsteg i stället. Då hade jag blivit jätteglad:) Pst, En hemlis.. Innan graviditeten med Filippa hade jag 75D och nu har jag 65B:( Man lyfter på tröjan och säger; Hallå, vart har ni tagit vägen, hallå kom tillbaka:( men nä det vill dom inte:.( Dom e borta:( tråkigt värre, men men. Jag får försöka och öka vikte där uppe med. Jag får väl stoppa in papper, bomull, strumpor eller något liknade så dom blir större. Jaja. Så va det med den saken:)

Mums mums på er med:)



Lite om varje:)

Ja. Vad ska man säga:) Jo i helgen hade vi loppis och det gick sådär bra. Där kom några stycken och tittade och handlade lite och det tackar vi förr:) Men jag har så mycket saker kvar som jag vill sälja. Så vi ska ha en ny loppis i Augusti/September :) E där någon som e intresserad av baby kläder till flicka så säljer jag det till en billig peng. Jag har några få kläder i stl 62/68 och sen har jag lite mer kläder i 74/80. Har precis sorterat ut alla Filicias 80 kläder:) Kom gärna och titta och fynda... Och ni får givet vis titta på allt det andra med:)

Jaha och nu då!!?? :) Jo, jag har fått ny energi eller så har energi tjuven på jobb försvunnit. Jag tror det e det sistnämnda .. Jag trodde inte att det fanns energi tjuvar, men nu har jag fått svaret:) Och det e ju bra och veta.. Jag känner mig pigg och glad på jobb och särskilt när man går till sina "gubbar" på andra sidan. Där e två super snälla och trevliga "gubbar"... Dom hjälper mig och förstår mig och skäller inte på mig om materialet inte kommer in, för att det e slut här hos oss. Dom vet att jag gör mitt bästa, för att dom ska kunna få sin sten in körd i tunnorna, men ibland kvittar det hur man gör, för det går inte och blir inte bra:) Så när det andra gänget sura gubbar kommer och ska jobba sitt skift där har man förberett sig ordförråd och andra bra saker som kan få dom dit man vill så dom kan bli lite gladare för stunden, så man kan prata med dom i alla fall:).
Och min andra vän som jag diggar på jobb e en glad och trevlig man som hjälper mig mycket med det elektriska:) Här finns ju många fler som hjälper mig när jag behöver hjälp. Några Dumper förare, både upp och nere i brottet:) Och det tackar vi för:) Utan er hade det inte gott så bra:)

Ja och nu då!!?? :) hmm.. Jo våra barn dom växer och står i.. Dom e på dagis 10,5 timme/dag. Det e egentligen synd, men vad gör man. Man måste jobba och få in pengar:) Men det e oxå skönt att det går bra på dagis för dom små trollen.. När Filippa börja dagis, så var hon ganska ren på kläderna när dom hade varit ute, men Filicia, oj oj oj, hon e svart från topp till tå:( Men det e ju så som dom säger; Skitiga ungar e friska ungar:) Lite sanning, med modifikation:)
Filicia har börjat och säga enstaka ord som tex Hejdå, titta, där, mamma, pappa, macka/jacka... Det e så roligt och höra henne. Och sen har hon lärt sig och flirta, så det gör hon när man frågar henne:) och hon har även lärt sig och klättra. Hon klättrar överallt...
Filippa har lärt sig och ta fart på gungan själv, både sittande och stående:) och det e ju bra:) Hon väljer oftast kläder själv oxå och det blir bra;) Ibland får man rätta henne om färgerna inte stämmer överens med varandra:) Det e så kul och se hur dom har utvecklats och hur dom utvecklas:) Man blir så lycklig när dom gör sina små framsteg, men dom kan ju vara jättestora för dom:)

Ja och med oss själva.. Jag jobbar på mitt håll och Mattias jobbar på sitt håll och sen jobbar vi tillsammans där hemma:) Jag känner att jag börjar må ännu bättre, än vad jag har gjort innan och jag känner mig mycket gladare, men som på oss alla, ibland har vi dåliga dagar med.. Mindre trevligt, men sådant e livet:) mmmm.. Livet e underbart just nu:)

Glad i hågen e man;)


RSS 2.0