God morgon

God morgon på er:)


Det e så skönt och vakna till solsken in i sovrummet:) Det ger en mer energi till och orka en massa saker:) Och fortsätter solen lysa blir det en bra dag och kväll.. För Idag e det kosläpp i Skurup och e det fint väder ska vi dit med barnen:) Det e kul för barnen och se när korna kommer ut och e helt galna:).

Det e även inskolnings tid gör Lilla dottern och det går jättebra:) Hon trivs som fisken i vattnet:)

Kram på er;)


Besviken

Ja.. Besviken e bara förnamnet... Tänk på att nästa gång ni fyller år, så kommer vi kanske inte till er... Fick hur många olika förklaringar som helst från olika "vänner" och vissa hörde inte ens av sig... Tänk nu om vi hade köpt hem mat till er med och räknat in er.... Det e tydligen svårt och skicka ett sms till en av oss och säga vilket... Nu vet vi i alla fall vem vi ska fira och vem som bryr sig och vem som inte bryr sig... Det e jättetråkigt och behöva känna så här, men vi e snälla och åker på så många kalas vi blir bjudna på, för det e en snäll chest från oss... Men e där någon vi inte vill fira så kommer vi inte göra det, för vi orkar inte och har inte råd... Och det e synd, men så kommer det och bli... Vi åker till dom som e våra vänner och firar dom... Jag tycker det e viktigt och fira barnen i alla fall.. Jag och gubben har öppet hus på våra födelsedagar.. Dom som vill komma, får komma och dom som inte vill får stanna hemma... Vi slutade och fylla år när barnen kom.. Så vi kommer och fira oss när vi Nollar och Femmar och då blir det fest:).. Jag tycker det e viktigt med barnen och speciellt när det e deras 1-års dag, eftersom det e deras första år i livet, men ni som inte har barn ni förstår inte det förrän ni själv har fått barn... Och då vet ni med hur det känns...

Tjinge ling:)


Tack:)

Tack alla som gratulerade Lilla dottern både hemma hos oss och på Facebook:)


Filicia 1-år idag

Idag kommer jag och berätta om när Lilla dottern kom till världen:)

Klockslaget stämmer inte. Det ska vara +1timme.. Alltså 07.59
 
Klockslaget stämmer inte.. Det ska vara +1timme.. Alltså 08.36


Det hela började kl 01.00. Då hade jag mensvärkar.. Jag hade somnat på soffan där nere, så när jag vaknade hade jag dessa mensvärkar.. Jag gick upp och lade mig och fortsatte och sova.. Vaknade vid 04.00 och hade jätteont i magen, men somnade om igen ... Somnade om och sov en timme till kl 05.00... Sen gick jag upp.. Jag kunde inte ligga längre... Jag gick upp och klädde på mig och gick ner... Gick på toa, för jag trodde jag behövde göra nr 2 bajsa, men det var inte det som behövdes, sen kom jag på vad det var... Där var ju en lite som ville ut... När kl var 06.00 kom gubben ner till mig och förstod att det var tid då, för då stod jag i köket vid köksön och gungade höften runt i en 8 och så andades jag som jag har fått lära mig... Jag fortsatte och kolla klockan, för jag visste att syrran började jobba 07.30... Så när kl var 07.40 ringde jag till syrran, så hon ryckte ut och fick passa Stora syster som lång och sov där uppe och så fick hon släppa in rörmokaren med... Så när syrran kom körde vi in... Vi var inne på Ystads BB 07.20. Jag hade ringt och varnat dom innan, så dom visste att jag skulle komma in... När vi kommer till BB så har dom skift byte, så där var ingen som tog i mot oss och naturligtvis på 10min.. Jag blev in skriven 07.30.. Kom in på ett rum.. Blev kollad snabbt.. Hade öppnat mig.. Var nog öppen 6 cm.. Hade verkar hela tiden och ofta.. Tog lustgas 3 ggr, men mådde jättedåligt av den, så jag körde utan... 08.05 var jag öppen helt.. Kl 08.10 tog dom hål på hinnorna och sen började krystvärkarna komma.. Jag hade 3 st riktiga stora krystvärkar, så var hon ute.. Jag ville stanna när huvudet var ute med det fick jag inte, för hennes hjärtljud sjönk jättemycket, så jag fick trycka ut hela henne utan stopp.. Det jag tyckte var obehagligt var när hon rörde sig i magen när hon skulle ut, när hon låg ända nere vid bäckenet.. Det var inte kul och sen satte jag gubben i arbete, för när värkarna kom så fick han massera mig jättehårt på magen.. Jag var jätteröd där... Ja så när kl var 08.25, så tittade den lilla ut och det blev en Filicia... Hon vägde 3730g och var 48cm lång... Det hela tog 55min sen vi kom in på BB och det e ju inte illa pinkat:) Det får man vara nöjd med.. Allt var bra med henne och mig.. Mattias körde och hämtade Stora dottern, så hon fick träffa Lilla Syster en stund innan hon skulle vidare till farmor och farfar:)

Så idag e det kalas dags. Vi har öppet hus från 12.00:)

Så vi säger

GRATTIS FILICIA:)

 

Ett Minne som kom

Måste bara säga att idag för 1år sedan hade vi badrums renovering och rör mockaren på besök. Under deras middag låg jag och rensade rabatten på framsidan på alla fyra. Var höggravid med stor mage... Och i morgon e en annan dag med en ny berättelse, för då hände det....:)

Trevlig kväll <3


Oturen bara förföljer oss

Som ni läste igår så var jag ledsen och ja det e jag fortfarande... Oturen bara förföljer oss hela tiden känns det som... Var i väg med Lilla dottern hos läkaren idag igen.. Ibland e det tur att man inte ger sig... Och läkaren tittade i hennes öron Och ja hon hade öroninflammation igen och plus en sprucken trumhinna, så det blir en ny medicin kur för henne... Nu hoppas vi att det blir bra och att hon slipper det... Nu e hos jätte mammig och vill bara vara hos mig hela tiden... Lite avlastning har vi fått idag:) Tack syster för att du tog och hämtade Stora dottern vid tåget, nu när vi var och handlade:)

Så trevlig dag på er:)


Ledsen dag idag

Mmmmm. Idag e en sådan dag jag inte vill ha i mitt liv... Idag har jag känt mig ledsen hela dagen... Jag vill vara som jag har varit dom andra dagarna, men så blev det inte alls.... Det hela började med att jag kom och tänka på att det var sista gången idag som Lilla dottern var på rytmiken i Skurup och det e jättetråkigt och känns hemskt. Jag kommer och sakna 3 goda vänner som håller i det... Dom e så snälla och trevliga och så kan man prata med dom och ha kul:) Tack för att ni finns och för att ni stöttar mig när det var som svårast:)
Och sen kom nästa grej... Jag skulle träffa en kusin efter rytmiken, men där blev ett missförstånd idag, så det blev inte av... Kusinen skulle träffa någon vid tåget och åka iväg... Men dom åkte inte iväg... Det blev ändrade planer där med... Jag promenerade vidare med Lilla dottern i vagnen, för hon blev gnällig när vi var på rytmiken... Så jag fick henne och somna för en kort stund... Ställde henne där ute hos en vän... Sen vaknade hon efter en stund igen med ett skrik, så jag tog inne.. Och tog upp henne, men hon var så trött och fick inte ro.. Lade henne i vagnen igen och hon somnade för en kort stund igen, men vaknade igen, så hon fick en Supp och sen somnade hon gott i min famn och lade henne i vagnen... Hon sov en hel timme ungefär... Ja så nu e hon sjuk igen... Trött och hängig och gnällig... Alltså sjuk igen... Inget roligt alls.. Var hos läkaren och kollade öronen, halsen och så lysandes på lungorna... Allt var bra... Hon har en förkylning som heter Minella... Rosslet som hon har sitter inte fast utan den e lös och det e ju bra:) Så det e väl där för man e ledsen idag...

Min Älskade Man kom med ett bra förslag, så det piggade upp mig en hel del... Vi planterade om våra Aloe Vera kaktusar:) E där någon som e intresserad av sådana, så kom gärna med krukor till mig, så får ni plantor:) Jag har jätte jätte många sådana:)

Ha en bra afton:)




Soliga dagar

Så skönt det e nu när solen e uppe:) Man får ny energi i kroppen och man vill bara ut i trädgården. Jag och barnen har varit ute och det e så skönt:) Igår kväll satte vi upp Stora dotterns studsmatta och i dag har jag och Lilla dottern klippt rosorna, medan Stora dottern var på dagis och lekte av sig... Sen kom mina föräldrar ner för och hjälpa mig... Dom passade Lilla dottern medan jag var hos läkaren... Tack för hjälpen:). Sen vid 14- tiden hämtade jag Stora dottern och körde henne till min kusin som ville ha henne en stund, sen tog dom bussen ner... Och vi fortsatte och va ute efter kvällsmaten... Det e ju bäst och passa på, för barnen blir så trötta och sover mycket bättre på nätterna... Så e det fint väder imorgon med så ska vi vara ute då med:)

Ha det gött:)


En fundering som kom

Nu sitter man i soffan med brasan igång och funderar och mina tankar hamnar på varför Folk som kan själv, men ändå låter andra göra det till dom och få det serverat på guldfat eller hjälpa till själv eller hjälpa andra när det behövs. Jag själv har fått hjälpa till hemma och hjälper gärna folk som behöver hjälp med något.. Jag och gubben har ställt upp så mycket för många både på helgerna och efter jobb, men någon gång kommer det och ta slut, för man orkar inte hålla på hur mycket som helst om man inte får något tillbaka... Jag har fått lära mig det, att vill man ha något så får man jobba för det... Och även om jag e tjej så kan faktiskt jag med hjälpa till med olika saker... Jag älska och få göra saker med bilen eller saker som händer ute eller saker som händer inne... Så liten och tunn som jag e, men muskler har jag ändå och en enorm jävla vilja... Utav viljan kommer styrkan och envisheten som gör att man klarar saker och ting som e tyngre.... Och ännu mer när jag har en gubbe som peppar en när man ska bära tyngre saker och ting.... Jag och gubben e så glada att barnen hjälper till med vissa saker här hemma redan nu, för det har dom med sig genom hela livet och det e ju bra.. Dom ska ju lära sig i tid och så får dom mycket beröm när dom vill göra saker och ting här hemma... Det gör ju att dom blir ännu mer peppade och vill hjälpa till ännu mera här hemma... Vi har fått höra det från många att vi e för snälla och hjälper alla, men får väldigt lite tillbaka... Och ja nu när jag sitter här och skriver detta, så har ni alla rätt, som har sagt det... Så vi får väl ändra lite på oss, för vi vill inte bli utnyttjade mer... Vi har nog med vårt här hemma och allt som ska fixas osv.... Dom som hjälper oss, kommer vi och hjälpa tillbaka:)

Ha en fortsatt trevlig kväll och tänk efter en extra gång:)

Kramisar


7 dag

Vad händer i veckan alla 7 dagar??

Jo. Imorgon måndag har vi Cirkuslek som båda barnen älskar och vara med på. Där kan dom springa runt och härja fritt och göra av med lite energi:)

På tisdag e det dagis för Stora dottern och sen kommer här hit någon som ville visa något om en dammsugare. Jaja kom du, men köper ingenting inte ens på kredit...

På onsdag e det dagis igen och gubben ska till läkaren för och reda ut hans värk. Reumaten i Lund hade inga papper kvar, så nu e det ny remiss och ny utredning som gäller och sen ska jag till läkaren. Ska bli op på ryggen. Får se hur det känns sen. Mamma kommer och hjälper mig en liten stund.

På torsdag e det dagis igen och sen ska vi ta det lugnt:) Inköps listan inför fredagen fixar vi denna dag. Då lite tid finns över:)

På fredag ska vi handla inför kalaset som e på lördag och för några vänner som kommer på fredags kvällen och myser med lite mat och dricka:) Dom ska fira Lilla syster:)

På lördag ska vi ha kalas för Lilla syster, då hon blir 1-år. Här kommer vara öppet hus från 12.00 och fram till dom sista gästerna går hem. Så det kommer bli fullt ös:)

På söndag ska vi på kalas hos min kusin och hans tjej. Då han fyller år:)

Så där ja. Då var den veckan slut:)

Natti natti på er:)


Tandläkaren

Ja. Vilken otur Lilla syster hade igår. Hon trillade och slog i munnen och givetvis en tand, så ena hörnan på tanden åkte av. Så jag ringde till tandläkaren och fick tips och råd, men tyckte ändå det kändes bättre om tandläkaren fick titta på det. Så där var vi i förmiddags idag. I och med där var en vass kant med, så ville jag ha koll på läget. Den kanten kan ju skava hål på insidan av munnen. Tandläkaren gav mig lugnande besked. Det såg bra ut och den kändes som om den satt där den skulle och att hon inte hade ont i den. Men vi ska ju ändå hålla koll på den och om hon får skav sår. Då måste dom göra vid den.
Så i morgon får jag ringa och anmäla det till hennes försäkringsbolag om där skulle hända något med hennes permanenta tand som kommer upp sen. Mjölktänderna brukar dom inte göra något vid om det inte e rent jävligt med dom.

Trevlig kväll:)


Öroninflammation

Oj oj oj. Natten som har varit börjar ta ut sin rätt.. Ligger i soffan och tittar TV...
Stora dottern har varit vaken i natt en gång i timmen. Då vaknade hon av smärta i örat.
Det hela började när vi gick och lade oss. Hon kom inte till ro och hon vände och vred sig i vår säng. Så vi trodde det var magen hon hade ont i, men ju senare på natten det blev, ju mer visade det sig att det var örat hon hade ont i. Hon hade så ont att hon kände sig kräkig, men där kom inget. Vi skiftades om och ha henne, för hon vaknade ungefär 1ggr i timmen och bara skrek rakt ut av smärtan och tog sig till örat och sa att hon hade ont i det, men tillslut somnade hon, så där blev någon timmes sammanhängande sömn för henne och mig och lilla syster. När vi vaknade vid 9 i morse, så var allt lugnt. Ja just det. Det var ju inte så konstigt. Då hade ju trumhinnan spruckit och trycket och smärtan lättade jättemycket. Jag fick ju titta efter varför och då såg jag att det hade runnit och att det hade fastnat lite kladd i håret. Så det var bara till och beställa en tid hos läkaren och få det kollat och det fick vi. Läkaren såg att trumhinnan hade gått sönder, men att den fortfarande var röd och att den bucktade ut än. Så det blev antibiotika på det. Nu hoppas vi på att det går över fort och att vi får sova inatt, men det tror jag inte att vi får. Hon klagade på att hon hade ont innan idag i örat igen. Så jag bara hoppas på det bästa. Alla blir ju lidande i familjen och trötta...

Trevlig kväll på er


Gubbens jobb

Så bra att man börjar må bättre och man har nu börjat och klättra upp för stegen. Men som alltid, så hinner man aldrig ända upp för där e alltid någon som ska slå undan benen på en och det har dom lyckats med även denna gången.

Tydligen ska gubben behöva gå till jobb om han har maginfluensa, feber, förkylnings influensa, reumatisk värk, när båda barnen e sjuka samtidigt, etc etc. Han har varit hemma mycket de senaste 6 månaderna, med barnen, värken och sjukdomar överlag har varit här och hälsat på oss. Hans värk kommer av att han har en sjukdom och när det e väder omslag, kör andra maskiner, ute i kylan så får han jätteont och då måste han ta sina tabletter och oftast ligger han på natten, men det e ju sådant ni aldrig hör och ser. Då ligger han och vrider och vänder på sig av smärta. Jag hade så gärna bytat med er, så ni på hans jobb hade fått känna på det. Jag trodde inte ni var så avundsjuka på honom, för att han har det och han har varit hemma mycket pga egen sjukdom och två sjuka barn. Ni hade gärna fått ta allt ihopa om ni hade velat det. Och sen grädde på mosen så ska han sitta och köra en annan maskin, för att den andra killen får ont i ryggen, blaha blaha blaha. Men min gubbe då. Ska han behöva vara hemma för att han ska få ont i sin kropp av värken. Det dära var väl ändå inte genom tänkt. Och det e inte slut där, för hans arbetsledare vågar inte själv säga det till gubben, så han skickar någon annan och sen åker man på möte för och slippa få samtal den dagen eller så skickar arbetsledaren sms till mobilen till honom om att ; Du får ha en annan maskin på måndag när du kommer.. Jag hade ett möte med chefen om hur vi skulle göra och vi kom fram till detta........ Ööööööö. Vederbörande vill kanske oxå vara med i detta samtalet. Man ringer väl och säger till om en sådan sak man skickar väl inte sms.... Ingen bra arbetsledare. Sen den arbetsledaren har inga barn, så hur det e och förstå oss som har barn e nog jävligt svårt. Skaffa en arbetsledare som har barn i stället. Och inte nog med det, varför ska ni gå på gubben om allt detta.. Där e ju fler som e hemma ofta och som inte gör något på jobb. Ta dom i stället och gör något åt dom i första hand. MEN JU MER RÖVSLICKARE MAN E, JU BÄTTRE E DET OCH JU MER FÅR MAN SOM MAN VILL. Det e inte första gången vi har sett det. Det har vi sett innan med. Man ska kanske stoppa e KÅLBLAD i BYXAN på den som har tagit Gubbens maskin. För den e ju bättre. För jag har ju så ont i ryggen, för jag har ju får kot förflyttningar. Så bra och sätta någon annan i den maskinen som redan e kass och göra gubben kassare, men så blir han sjuk igen av sin reumatiska värk och får ta sina tabletter och ligga och gråta av smärta på natten och en fru som får fila på honom. Det e mycket bra att barnen får se det. Dom blir ju inte alls berörda av detta och känner av det. NÄ INTE ALLS. Jo det e ju det dom gör.
Jag hoppas att Gubben berättar på mötet hur ni behandlar folk och folk och att ni lär er något av det... Annars tycker jag att ni kan gå en utbildning om Team building och ledarskap....

Denna helgen kommer inte bli så rolig.. Då mycket tänkande kommer och ligga runt detta.. Då jag e en mycket tänkande människa...

Trevlig helg på er!!


Sov morgon

Då e det fredag idag och man hade ju hoppats på att man hade fått sov morgon idag, men näää det fick jag inte. Stora syster vaknade kl 07.10.. Lilla syster sover än. Dom hade ju kunnat sova lika länge båda två. Igår sov båda länge, men då skulle vi stiga upp för att det var dagis dax för Stora syster. Och just nu kl 08.20 vaknade Lilla syster med. Kul när man skriver om det.
Båda e än så länge på bra humör och det e ju bra.
Vi får hoppas på den dära sov morgonen i morgon i stället eller på söndag eller på måndag...

Ni får ha en fortsatt trevlig dag:)


RSS 2.0