Sammanfattning av 2014

Detta året har verkligen varit turbulent. Man började året (januari) med och få en depression och sen har det fortsatt. Sak på sak har lagrats och i somrar nådde jag en pungt då jag grät hela dygnen långa ända fram till min semester i juli. Jag orkade ens inte bry mig och planera vår egen fest vi hade. Så den blev som den blev. Den slutade bra i alla fall. Vi tog vår festdag som den kom och det fick bli som det blev. 
Helgen efter vår fest var det dags för syrrans bröllop. Något av det vackraste och väl planerade bröllop får man leta efter. Detta var tipp topp från början till Slut.
Jag skrev ett brev till min läkare som sedan ordnade en tid till mig till en psykolog.
 
Vi var på ett annat bröllop i Augusti. Ett bröllop som jag verkligen vill gå på. Det e goda vänner till oss vi verkligen tycker om. Tyvärr kunde vi inte vara på hela festen då jag hade fått något i magen på fredagen. Så jag hade diarré. Jag orkade inte och Mattias hade jätte ont i huvudet. Så vi åkte hem tidigare. Idag kan jag känna att det var tråkigt att vi inte kunde vara där till slutet. Men jag tog mig till kyrkan och fick se dom.
 
I slutet på oktober kom en oväntad vändning. Helt plötsligt mådde jag lite bättre och jag hade släppt det som hade löst ut det hela från alldra första början. Jag började och bli gladare. Jag började skratt och le igen och allt kände lite lättare. 
Jag var hos psykologen i oktober för inskrivning. Och sen har jag varit där 3ggr i december.
 
Julaftonen firade vi här hemma hos oss. Det var något  helt magiskt. Vi kände oss så nöjda och glada. Så det blir nog fler gånger vi har det. Sen mådde jag inte så bra på Juldagens kväll/natt. Jag grät och grät och grät. Även likaså på Annandagen. Jag var så ledsen. Men sen började vi och sortera ut i barnens lekrum. En del leksaker ska få åka med till Loppis och säljas. Dom pengarna där blir av deras leksaker får barnen i och med det e deras saker. Vi tömde rummet så gott som på allt och sen började vi riva tapet. Alla hjälptes åt. Och ju mer man håller på ju mer slutar man och tänka på det som e jobbigt. 
 
Jag glömde och berätta att min älskade far fyllde 70år och har fått en sjukdom som ej går och bota. Vilket också tog hårt på mig innerst inne och min älskade mamma har semester för alltid. Så nu kan dom umgås och får leva tillsammans så länge som möjligt. 
Jag själv blev 30 och Mattias blev 35. Planerna till nästa kalas 2019 e i full gång redan. Vi vet inte vem vi skall bjuda, men det gör inget. Där e många år dit och man får se vem som e ens vänner vid det tillfället.
 
Ett Gott Slut och Ett Gott Nytt År 😗
  

Lilla Filicia sjuk

Ja. Då åkte Filicia på feber igen den kom igår kväll. Hon hade även ont i munnen och hade lite blåsor på insidan av inner läppen där nere och ont i magen. Febern låg på 38,9 igår. Hon var väldigt mammig också. Hon fick lite Alvedon igår runt 18.30. Så när den hade gått in och verkat åt hon en halv macka. Hon drack mycket välling, för det var det ända hon ville ha.
Idag har hon bara feber och den ligger på 38,4. Jag tror att den har stigit lite till för hon somnade sittandes lutande mot mig. Nu ligger hon i soffan och sover. Så vi får se hur och var vi firar det nya året någonstans. 
 
 
Du får krya på dig älskade lilla snäcka ♡

Fortsatt utredning 3

Igår var jag hos psykologen igen. Vi pratade lite om allting och sen fick jag en hemuppgift som jag ska göra tills vi träffas nästa gång i februari. Vi ska även göra ett dyslexi test, men det blir inte förräns nästa gång eller nästa gång ingen. Hon tyckte även att jag skulle ringa till min läkare för att få tabletter mot depressionen för och kunna attackera den från fler håll och för att jag skall orka med allt. Det lär ju bli jobbigare. Jag ska ju jobba heltid, gubben jobbar heltid, två Små barn och en depression på det och sen en utredning och sen trivseln på min arbetsplats. Allt detta kommer förmodligen och ta kål på mig med tiden. Jag e egentligen motsträvlig till och ta tabletter för depressionen för jag vill klara det utan. Det e mitt mål. Mattias vill inte heller att jag ska ta tabletter, så jag vet inte hur jag ska göra. 
Jag får i alla fall ringa till läkaren och prata med en, så får vi se vad dom säger och hur jag gör.  
Jag mådde mycket bättre igår. Fick en svacka på Juldagens kväll/natt och sen fortsatte det på Annandagen. Men så fort vi kom igång med och renovering så började det släppa. Igår var vi ute och fick sol och det hjälpte lite grann. 
 
Kram Andrea♡

Pulka åkning

Igår på förmiddagen gick vi till den lilla pulka backen med barnen. Dom ville åka lite pulka. Dom hade så roligt. Barnen sprang upp och ner från denna backen och så dom åkte. Vi var ute i 1,5 timme. Sen var vi tvungna och gå hem för vi skulle iväg. Innan vi åkte åt vi lite lunch.
 
 
 
 
 
Kram på er
 

Imorgon

Vi kommer och fortsätta i morgon kväll med renoveringen. För i morgon får vi ut och leka med barnen i snön innan den försvinner. Det ska ju bli mildare på tisdag igen. Trevlig kväll på er.

Sovrums projektet 2

Vi gör lite saker varje dag. Man får ta det pö om pö och göra lite då och då. 
 
Första gången jag skrev om detta projekt skulle vi göra lite till när barnen hade somnat och det gjorde vi med. Vi höll på till kl 02.00 och ta bort alla lister som fanns runt fönstret, alla taklisterna och alla golvlisterna och alla dörrfoderna. Alla spiken åkte också ut.
 
 
Igår blev det lite till. Då körde vi till tippen och kastade sikt och sen kapade vi ner listerna i mindre bitar så dom e mer hanter bara och sen räknade Mattias på hur mycket vi behövde av reglarna och av Cellplasten. Det var ungefär vad vår budget klarar av denna månaden. Barnen hjälpte också till lite. Dom fortsatte och riva ner tapeten.
 
Idag skulle Mattias kolla om Kompressorn va fitt for fight. Ja. Det var den nästan. Men Mattias fyllde på lite olja och sen startade han den. Men det var bara det att den sa PANG i rummet och all oljan for rakt upp i taket och stänkte överallt i hela rummet. Barnen fick åka upp i duschen med en gång. Filippa fick hela håret och kläderna fulla med olja. Filicia fick kläderna fulla och Mattias badade i olja. Jag lyckades klara mig trots att jag stod vid dörren in till rummet.
 
 
Vi körde iväg när dom 3 var färdig duschade. Det blev en runda in till Jem & Fix. Vi köpte 20 reglar 45×45 och sen blev det 25st Cellplasts skivor som e 2cm tjocka. Vi lastade in det i gamla Bettan (Volvo 245) och så köpte vi en låda med skruvar och en kniv till och skära i Cellplasten med sen betalade vi och körde hem. När vi kom hem fick jag städa av golvet där reglarna skulle ligga. Så dom inte låg i oljan. När dom väl var inne städade Mattias av resten av golvet så vi kunde gå där inne sen.
Vi började så smått och satte upp reglarna. Jag hjälpte till. Jag förborrade och försänkte hålen och ritade linjen var Mattias skulle såga av den. Sen satte Mattias upp dom. Det e bra när man kan samarbeta utan problem och att man har en man som gärna vill att man e med och hjälper till. Där sattes även upp ett rör till nya eluttag. Vi behöver fler. Så det e lika bra och fixa det också när vi ändå måste tilläggs isolera ytter väggarna.
 
 
 
 
Så nu håller vi kväll för idag
 
Kram på er alla där ute😊
 

Sovrums projektet 1

Då var vårt sovrums projekt igång. Barnen före detta leken ska nu bli  vårt sovrum. Det får ta den tid det vill och kan och så får man köpa lite då och då varje månad.
Men det e igång och det e ju huvudsaken.
 
Vi har sorterat bland barnens leksaker och kastat en del och en del går till Loppis. Våra barn får sen dela på pengarna från deras leksaker. Vissa saker har vi delat upp och lagt i lådor med deras namn på. Som dom sedan skall ha på deras rum dom skall få sen när vi e färdiga. Dom ska få vars ett där uppe.
 
 
Barnen lekrum
 
Barnen fick hjälpa till och riva ner tapeten. Det tyckte dom var skir kul och toppen. Även gubben tyckte det var kul och lika så jag.
 
 
 
 
 
Nu har vi fyllt det så kallade uterummet med barnens alla saker dom skall ha och den ena bilen med skit. Vi får köra en runda dit i morgon och kasta lite saker ifrån julen och från lekrummet med leksaker och ner riven tapet.
 
Så jag tror jag skall gå in och fortsätta och riva ner lite tapet och ta bort alla listerna. Nu sover barnen gott i sina sängar och man kan göra sådant som dom inte kan skada sig på och av saker som e lite mer otympliga och hålla på med.
 
Kram Andrea
 

Lille Julafton

Lille Julafton var vi hemma hos syrran och hennes man. Våra föräldrar och våra systrar var där min systers mans syster och några vänner till dom/oss. Barnen var självklart också med.
Dom sista åren har vi haft detta som en tradition och träffas och så lagar Robban i huset någon god mat som man ska pröva på och äta om man vill.
I år bjöds det på Kålpudding med potatis och sås och Lingon och sen hade han gjort Lutfisk och potatis och senapssås och sen hade han det som alltid finns på menyn Dopp i Grytan.
Jag tyckte bäst om Kålpuddingen och potatisen och såsen och mycket lingon till det och drickan förstås.

vi hade jätte trevligt med massa prat och allt och lite skratt blev det allt så tårarna kom när ni berättade om er paddling ni gjorde i september. Ett skatt förlänger livet säger dom. Men det var så roligt och höra deras berättelser.

Tack för en trevlig kväll alla♡

Julafton 2014

Vi hade Julafton här hemma hos oss. Gud så skönt det var. Vi var så nöjda och glada igår. Det kändes så underbart och lika underbart kändes det när vi vaknade idag. 
 
Jultomten var på besök och Filicia lämnade sina nappar till tomten och även någon blöja. Tomten fick smaka på Filicias napp också. Så nu slipper vi dom napparna och det e så skönt.
Barnen fick många julklappar och Mattias fick en stor och en liten och jag fick burkar som jag kan ha på jobb så det blev perfekt.
 
Mattias paket före 
Mattias pake när det e öppnad
 
Filicias paket
 
Filippas paket
 
Min julklapp 
 
Filippas julklapp 
 
 
Allt flöt på jätte bra hela dagen och kvällen. Och det verkade som om alla var mätta och glada och nöjda. Och det e ju bra.
 
Tack alla som var här och gjorde dagen till något mycket speciellt för oss. Denna julafton var magisk för oss.
 
Tack alla för julklapparna vi fick till till barnen. Dom blev jätte glad och nöjda.
 
God Jul ♡

Filicia utan blöja forsätter

Filicia fortsätter med och vara utan blöja, men igår (Julafton) bajsade hon på sig och efter det ville hon ha blöja på sig. Efter hon hade bajsat på sig och det var borta fick hon sätta sig på toaletten och då kom där ännu mer och sen när hon var färdig så tog hon på sig sina trosor, men efter en stund kom hon och sa att hon ville ha en blöja på sig. Fick en blöja som hon satte på sig. Men efter några timmar åkte den av igen och trosor åkte på. Man får ta det i hennes takt, så hon känner att det växer fram och att olyckor händer lätt och det e sådant som händer och att det bara e till och byta. Sen i går kväll ville hon ha blöjan igen. Ifall om att hon somnade. Så blöjfri kommer hon och vara ganska snart. God Jul ♡

Filicia utan blöja

Igår (den 22/12 -2014) var Filicia utan blöja hela dagen trots att vi var oc h handlade i några timmar. Hon klarade det jättebra utan någon olycka i trosorna och i byxorna. Helt underbart. Det e så skönt om detta kommer och fungera och om det håller i sig. En glad mamma och en glad pappa och en jätte duktig Filicia. Vi var iväg en runda i dag oxå och hon klarade sig utan blöja. Så nu e vi taggade att fortsätta. 
Hon får fortsätta och ha nattblöjan ett tag till, men det gör inget. Bara hon e torr om dagarna. Så nu har vi 2 veckor som vi kan träna henne på och det e bra. Det blev en bra julklapp för henne själv och oss.
 
 
God Jul😀

Medium

I torsdags hade vi ett medium här hemma. Jag var både nervös och förväntansfull. Men när allt var över var jag glad och lika så Mattias. Vi går fortfarande och tänker på sakerna som kom fram och hur mediumet kunde veta allt det dära som kom fram och dom som var här. Det var bara så underbart och få höra. Vissa stunder trillade tårarna ner från kinden av glädje och av saknad. Men jag har fått svar på mina frågor jag hade och mina budskap hade gått fram till dom 😊 Det e skönt och få det bekräftat.
Mattias har fått svar på en del han undrade över från en som stod honom nära och det e skönt. Hade den personen levt idag hade den personen tagit mig i son famn och accepterat mig i dennes familj. Det e så skönt och höra.😊 Så vi e två lyckligt lottade personen som blir starkare och starkare tillsammans för varje sak som händer. Det skall vara vi för evigt.😊Och detta var en sak som gjorde av vi blev ännu starkare 😙
Jag älskar dig Mattias och våra barn och våra nära och kära som bryr sig om oss och våra vänner också förstås.
Jag kommer inte och avslöja hur här har blivit i vårt hem. Det får man själv känna. Efter Julen e Slut kan jag berätta. För jag hade tänkt och se vad dom andra tycker och om dom lägger märke till något.

Ett stort Tack till den bästa Mediumet som var här och gjorde vår kväll till något magiskt 😊 Jag kommer lugnt och fortsätta och lära mig saker du sa som var bra 😊

Kram Andrea

Fortsatt utredning 2

Idag har jag varit iväg på min fortsatta utredning. Just nu har jag en lite deprission. Det e skönt att den e liten och att jag har kommit ut från den stora jag hade i Vintras/våras och i somras. Jag fick fylla i en blankett om deprission idag. Det var så jag fick reda på hur läger e.
Jag kommer även och bli iväg skickad för mer utredning. Dom ska se om jag har någon form av en diagnos. Det e skönt att det blir gjort, men det e synd att ingen annan har märkt något alla dom andra åren och i skolan. Snacka om att jag har döljt det bra för alla. Kanske inte så bra idag, men bättre sent än aldrig.
En ny tid e satt och jag hoppas på att det blir fler så man kan få ännu mer hjälp.

Puss och God natt ☺

Fortsatt utredning 1

Jag var iväg i tisdags eftermiddag på min fortsatta utredning. Vi fyllde i två blanketter en om Oro och en om Alkohol. Nästa gång jag skall dit ska vi prata om min Oro. Där var tydligen mycket som inte var okej. Jag fick fler tider oxå även om jag mår lite bättre nu och känner mig mycket gladare än innan. Där en del och jobba med. Jag har nu kunnat lägga vissa saker bakom mig och bara ta det som det e. Andra saker e lite svårare. Allt tar sin tid. Puss

Tiden springer iväg

Tiden bara springer iväg och jag vet inte hur jag skall hinna med och skriva.
 
Vi börjar med torsdagen. Då hade barnen Lucia tåg på kvällen. Alla barnen var så duktiga på och sjung. Barn mellan 1år och till 5år ca var med och sjöng för oss föräldrar och släkt och vänner. Jag e så imponerad och stolt över dom. Efter Lucia tåget fikade vi på barnens respektive avdelning.
 
 
 
(Fotona e ändast på våra barn. Då jag ej vill lägga upp några som andra barn e med på)
 
På fredagen blev barnen klippta. Dom blev så fina.
Före klippningen på Filippa 
Efter klippningen på Filippa  
Efter klippningen på Filippa
 
Före klippningen på Filicia 
Efter klippningen på Filicia 
Efter klippningen på Filicia 
 
Efter det gick vi till Rebecca för hon hade födelsedags fest. Mycket trevligt. Det får vi göra om fler gånger. Vi hade live musik och han som sjöng och spelade e så duktig och likaså hans flickvän. Så Hampus Hjalmarsson och Elin ska få sjunga och spela på våra fester hädanefter 😊 
 
Sen på lördagen åkte vi och handlade en vedkap till ett bra pris och sen blev det shopping av julklappar och efter det blev det en runda till Pernilla och Robban. Dom skulle ha Filippa över natten för dom skulle bygga peppar kakshus, men dom fick en nattgäst till. Filicia ville oxå sova där 😊 Så vi slog in paketer till kl 01.30 i och med vi var barnfria. Och så blev det lite sovmorgon med 😊
 
Idag e det söndag. Vi åkte till skogen och hade en träff med Lina och Andre och två av barnen. Vi gick en runda i skogen och sen grillade vi och fikade på hemma bakade bullar och kaffe/te och varm choklad. Maten och fika stod Lina och Andre för. Vi hade jätte trevligt och mysigt. Jag e så glad att vi har träffats igen. 
Vi kom på i dag att det e 1år sedan vi träffades sist. Men vad gör det. Huvudsaken e den att vi pratar och bestämmer ett datum och så ser vi närmare hur det blir. Att det har tagit så långtid denna gången e att våra barn har varit sjuka mycket och sen har dom varit sjuka och sen fick dom en liten kille och sen har där inte varit tid och sen har vi varit sjuka och lite upptagna med loppisar och annat. Men nu äntligen blev det av 😊 
Barnen e så taggade nu och vill ut till skogen fler gånger och gå så dom kan få springa av sig och sen fika. Dom tyckte det var kanon bra.😊
Korvgrillning i skogen
Stora dottern 
Lilla dottern och min/vår Älskling 
 
Puss Andrea

Lagt nappen!

Nu har vi äntligen kommit så långt och vi har lyckats. Vår minsta dotter Filicia som e 2år 8månader  har lagt nappen. Vi har förberett henne länge och nu har hon varit utan napp i några dagar eller rättare sagt i 1,5 vecka (24/11-2014). Det e så skönt och hon sover mycket bättre om nätterna. 
Dom på förskolan har hjälpt oss mycket. Där började dom med att hon fick sova utan när dom vilade middag. Det gick jätte bra där. Så vi fortsatte här hemma. Så vi har lovat henne att Tomten ska komma med en docka i julklapp om hon slutade med nappen och att vi ska göra ett halsband av dom gamla napparna och hänga runt tomtens hals. Dom får han ge till han små Nissar 😊 Det känns så skönt.
Lite mer välling går där just nu, men det gör inget. Bara hon e glad och känner att hon e duktig och en stor flicka. Då e jag nöjd och glad 😊
Pingvinen fick hon för att hon skulle sluta med nappen.
 
Sin älskade välling och nallar 😊
 
Kram Andrea 

RSS 2.0