Idag blev man 30-år

Idag e det min födelsedag och jag har lämnar 20-serien och gått in i 30-serien. Nu e man gammal. Har inte kunnat sova i natt då jag har varit nervös. Jag har inte denna dagen under kontroll alls, utan det e Mattias som vet vad som händer och vem som kommer.

Jag säger i alla fall att här e öppet hus hela dagen för den som vill komma :) Slå en pling till Mattias och hör annars :)

Nu e jag 30-år och gammal kärring och det e hemskt, men och andra sidan e jag på andra sidan om linjen, alltså på den sidan där Älsklingen oxå e:)
Jag tackar så mycket för alla presenter jag har fått och alla som har varit här och gjort min dag. Vi kommer och hålla en större fest till sommaren för våra vänner och släktingar och familjemedlemmar. Men inbjudningskorten kommer:) Det e ju så att Älsklingen fyller ju 35år, så det passa bra:)
Tack än en gång och ha det bra så länge:)

18/7-2009

Sista dagen på 20-serien

Möhippa 2009
 
Idag e det sista dagen på 20-serien och det känns hemskt. Imorgon blir jag gammal och grå och kroppen kommer och ändra sig ännu mer än vad den redan har gjort.
Man har haft många bra och många dåliga dagar och år, så nu försöker man lämna det och komma igen med en ny serie, alltså 30-serien. Skönt att man har fixat det mesta innan.

Så i morgon kommer jag vara hemma hela dagen. För den som vill bjuder jag på kaffe/te/saft/läsk och kaka och glass/tårta. Vi kommer och ha öppet hus för alla.

Trevlig helg på er alla!!!
Gotland 2009
 
 
Gotland 2009
 
 
Juni 2010
 
 
 
 
 

VABRUARI har vi här

Japp, japp VABRUARI har vi här. Allt började förra veckan med att Filippa började blir förkyld och i fredags kväll bröt det ut och i lördags var vi och kollade upp det och då hade hon fått halsfluss. Men eftersom hon hade ont i går söndag och feber och hade mycket andnings uppehåll mellan söndag och måndag på natten, så tyckte jag att jag ville kolla upp det hela. Fick en tid idag kl 13.45 på Nova kliniken i Rydsgård för vi ville kolla. När vi kommer in till läkaren och berättar och läkaren gick igenom Filippa. Kollade öronen, kollade halsen och kände på halsen, så säger läkaren att det låter som körtelfeber. Så ni kan stiga ut så dom får ta prover. Dom tog proverna och efter en stund blev vi in kallade igen och då fick vi reda på att det var Körtelfeber. Så Filippa har halsfluss, öroninflammation, förkylning och körtelfeber. Nu e det bara till och vänta ut körtelfebern. Den går över av sig själv i och med det e ett virus. Men det kan ta några dagar till några månader innan hon e återställd och frisk. 
Vi hoppas inte lilla syster får det nu, men risken e ju stor i och med det e väldigt smittosamt via saliven (pussar, kramar och äta av samma sak).
Det ända lilla syster Filicia har än så länge e förkylning och vi hoppas att det håller sig där. Och att det inte blir mer av det. 

Vi har i alla fall lyckats vara ute lite både igår och idag. Vi var en runda nere på lekplatsen så dom fick leka av sig och få frisk luft. 
Hundarna fick följa med i går när vi gick en runda och idag hade jag bara Qita med mig. Ethna åkte med Älsklingen i morse. Dom tyckte det var skönt och komma ut. Dom blev härligt trötta. 
Filippa på gungan

Filicia i gungan


Så jag har varit hemma idag och VABAT och ska vara hemma i morgon med. Sen blir det väl Älsklingen som tar dom andra dagarna. 
Det märks att vi har varit ute och varit i affären och handlat, för tydligen blir man så här trött och även den som har jobbat idag e oxå trött , men mamman e vaken än och får sitta själv och häcka i soffan. Då e det som vanligt med andra ord. 
Trött Filicia 

En trött Älskling/pappa och en sjuk Filippa

Så nu säger jag trevlig kväll och natt, för det kommer vi och ha med sjuka barn och fortsatt TV-tittande:) <3

Berätta lite till om vardagarna

Jag glömde och berätta att vi var och hälsade på vår bankman i torsdags. Allt såg bra ut och bankmannen var nöjd med vår insats som vi har lyckats med. Fick även veta att vi redan har betalat av 15 000kr på Blanco lånet och det har vi gjort på 3 månader. Så det får man vara nöjd med. 
Sen hörde tidningen Expressen av sig i torsdags oxå. Så vi berättade lite om hur det har gått för oss och hur vi tänker nu och hur vi tänkte då osv. Sen på torsdags eftermiddagen kom fotografen. Vi blev fottade. Det skulle dom ha till tidningen. Så i Lördagens tidning både i Expressen och KvällsPosten var vi med i. Bilden blev bra. 
Vi börjar bli kändisar nu:)

I lördags fick vi köra i väg med Filippa. Hon blev ju sjuk i fredags. Ju längre tiden gick ju mer dålig blev hon. Så vi åkte till Nova Kliniken i Ystad med henne. Jodå, hon hade halsfluss igen. Dom ger ju gärna inte antibiotika eller penicillin, men som nu i Filippas fall, så fick dom göra det. Hon kunde knappt äta eller dricka. Hon satte godis i halsen och så fick hon knappt luft när hon sov och så hade hon 38,6C feber och jätte tjock i halsen. Så hon låter jätte rolig när hon pratar. Och hennes näsa rinner hela tiden. Hade hon bara kunnat fräsa ut det hade det varit bra. Men hon kan ju inte det. 
Nu har Filicias näsa börjat rinna och hon vill knappt inte äta. Sådant som e flytande går något så när bra. Så man får ge henne det så länge. Det blir ju inget dagis och inget jobb för mig några dagar. Håller det i sig hela veckan så delar vi på det. Då får Älsklingen oxå rycka in. 

När vi var färdiga i Ystad med allt vi skulle göra så körde vi hem. Barnen somnade i bilen. Filippa sov både på vägen dit och hem och Filicia sov på vägen dit. När vi kom hem satt jag inne medan Älsklingen sågade lite ved. Vi andra kom ut sen när Filippa vaknade. Så nu har vi fyllt upp med ved både där ute och där inne och vi har mycket kvar och såga och klyva än. 
Sen vid 17-tiden åkte jag till stallet och träffade en vän. Skönt och få lite häst doft i näsan och mysa lite med dom. Tack för en trevlig kväll i stallet:)
När man kom hem lagom till 20-tiden blev det till och titta på Melodifestivalen och äta lite mat och lite senare blev det även morötter och gurka och dippa till dom. Mums så gott och mysigt:)
Och sen somnade vi på soffan en stund. 

Idag e det söndag. Vi har haft en skit jobbig natt med båda barnen. Dom har sparkat och slatts. Jag vet inte hur mycket jag har fått ta, men det e mycket. Vi alla 4 gick ut en runda vid 9.30-tiden och började såga och klyva vad. Barnen somnade och vi fortsatte. Sen började det och regna och vi fick bråttom och få in allt på sina platser. När det var fixat gick jag och barnen in i värmen och älsklingen kom in sen när han var färdig med sitt. Vi åt lite lunch och nu ligger jag utslagen på soffan, men får väl resa mig och gå och ta på mig ytter kläder igen. Barnen ville gå ut och gå en runda i solskenet:) Så vi passar på nu:)

Ni får ha en skönt Söndag:)
Trött efter motorsågningen



Nu har jag missat ännu fler dagar

Jag har missat många dagar och skriva på nu, men jag har inte orkar och då blir det så. 

Allt surrar runt huvudet, så jag vet inte riktigt när det har hänt här i dagarna och jag kommer inte ihåg vissa dagar heller. 

Jag har i alla fall varit hos Läkaren igen. Hade så ont i huvudet och det sprängde där bihålorna sitter. Men jag fick bara ut skrivet Rinomar och sen skulle jag ta nässpray. Förmodligen e jag svullen i slemhinnorna, så det e det som gör ont. 
Har även fått ont i magen på höger sida under/bakom revbenen. Det riktigt hugger till när man rör sig osv. Den smärtan gick även upp i halsen och gjorde svinont. Men det e bara till och bita i hop och se glad ut. Det kan vara en mjukdels skada och det jan vara gallan. Det lär väl tiden utvisa. Men jag har fortfarande ont vid vissa lägen idag.
Jag har även varit och kollat om jag har astma, men kurvan låg bra, så förmodligen har jag bara förkylnings astma och det e ju skönt om det håller sig där:) Så nu hoppas vi på att jag snart e frisk igen och slipper ta en massa värktabletter och Rinomar. Man e ju jämnt och ständigt trött och det e så jobbigt:( Så nu hoppas vi på en förbättring:) 
Jag var och fick massage i onsdags av min massör och det var inte skönt. Det gjort skit ont, men inget ont som inte har något gott med sig:) Så vi tackar för det:)

Mina kusiner var hemma hos oss en stund I onsdags. Och det var mycket trevligt och tack för all hjälp med allt :) 

Allt har gått bra med barnen. Dom e härligt trötta efter dagis och det e bra, för då somnar dom lätt på kvällarna. 
Filicia blev hämtad från dagis av kusinen i onsdags och allt gick bra där. Filippa stannade kvar på dagis och fick fortsätta leka. I torsdags åkte vi med Filippa till tandläkaren och kolla sina tänder. Och allt så jätte bra ut och det e skönt och höra:)
Igår var det fredag och Filippa blev sjuk. Hon blev förkyld och fick mer och mer ont i halsen. Idag e hon jämn tjock och kan inte äta och dricka. Så det blir läkaren för hennes del. Vi tror hon har fått halsfluss igen:( Tråkigt värre. Så VAB på måndag blir det i alla fall:) Det e ju VABRUARI nu och varför skulle vi klara oss. Vi med vår tur som vi alltid har med oss vad vi än gör. 
Vår stora sjukling

Jag hade ju tänkt och överraska Älsklingen i går, men tyvärr var där ingen som kunde hjälpa oss och passa barnen, så det blev en hemma kväll med en sjuk sovande Filippa. Hon somnade redan 18.30. Så hon var lätt passad. Men man blev ju jätte ledsen. Men vi får ta nya tag en annan gång och  dansa i Parken. 
Vi skulle ha fredagsmys i stället, men det blev inte av det heller. Jag och älsklingen tog lite Taco chips och dippa, så får vi ta det andra idag med gurka och morötter och dippa till dom.

Vårt fredagsmys


Och lite god dricka till de:)

Hundarna har fått nyklippta klor idag och det gick bra. Älsklingen klippte dom. För jag klarar bara av och klippa Qitas. Men han började klippa Ethnas och sen fortsatte han med Qitas.

Ethna

Qita

Allt vi skulle göra i helgen blev inställt, men vi har bokat om en del saker och andra saker kommer och bokas in. Något jag har fått lära mig e att, om man vill träffas så måste man sätta ett datum på en gång. Annars blir det inte av och tiden rinner iväg. 
Så idag får vi se om vi går ut och sågar lite ved och klyver lite och så e där tid till det i morgon med. Så vi tar väl ut två vagnar som dom kan sitta i eller sova i om dom vill det. Annars får dom springa runt och leka lite om dom vill och orkar:)
Jag hade ju tänkt ha lite loppis som i morgon söndag, men det blir ju inte av och Filippa skulle på kalas, men det blir nog inställt för hennes del. Lite tråkigt, men så blir det ju ibland. 
Så just nu går Pippi Långstrump för fullt på TV.
Pippi Långstrump 

Så ni får ha en fortsatt trevlig dag allihopa:) 


Nu har jag missat många dagar

Ojoj, nu har jag många dagar och skriva om. Det har varit full fart och jag har mått lite dåligt. Det börjar bli bättre igen. 

Allt har gått bra på jobb, men mår inte särskilt bra efter att ha blivit ledsen dagen innan för en sak som hände. Men jag lyckades och ta mig igenom dagen ändå och saken blev ju inte bättre av att jag fick rejält ont i magen och en hals som ömmade igen. Men dagen tog slut och jag överlevde. 

Vi hämtade barnen på dagis och allt hade gått bra. Dom e riktigt trötta när vi hämtar dom. Filicia e lite ledsen på mornarna när vi lämnar dom, men det går över igen efter en liten stund. Filippa e glad fortfarande och det e skönt. Sen när vi hämtar dom så e Filicia på ett strids humör och ska inte göra som vi vill. Hon har alltså kommit in i trotsåldern:( Det e jobbig. Filippa kommer väl dit igen, så det e bara och vänta ut det. 

På kvällen åkte jag till Fotvårdaren och fick fixat naglarna och fick tagit bort sticklingarna. Dom gör så om när dom sticker in i skinnet. Det var skönt och få bort dom. När det var färdigt var det hem och äta och mysa med barnen innan dom gick och lade sig. Det blev en runda TV-tittande med:) Och sen blev det sängen:)



En ny dag kom och det blev fredag:) Jippii. Den dagen ser man alltid fram i mot. För sen e det ju helg. 

Allt gick bra på jobbet. E fortfarande ledsen och mår skit och ännu mer ledsen blev jag när min vän el chefen var uppe och sa adjö till mig. Då kom tårarna. Jag fick en kram och sen gick el chefen. Ett mycket bra vän och jag hoppas att vi ses snart igen. Vi ska se om vi hinner och hälsa på er där hemma. Dagen gick i alla fall och det blev kväll. Skönt

Vi hämtade barnen som var trötta även idag. Allt hade gått bra. 

Vi körde och handlade lite mat. Vi skull ha fredags mys, så det blev Taco. I affären träffade vi min syster. Jag frågade om dom var sugna på kaffe ikväll, så tillsist bestämde vi att det blev kaffe hemma hos oss i och med klockan kunde bli mycket innan dom kom. Det var ju mest om barnen var trötta och ville gå och lägga sig innan dom hade hunnit komma till oss. Men barnen orkade va uppe tills dom kom.
Vi pratade lite och tittade TV och möss. Mycket trevligt:)
Sen åkte dom och jag gick och lade mig. Jag skulle upp tidigt på lördag morgonen. Mattias satt uppe och tittade TV. 

Ja. Nu blev det helt plötsligt lördag. Jag steg upp vid 4.45. Älsklingen väckte mig. Jag hade ställt klockan men inte på lördag utan på vardag, så den ringde ju aldrig. Jag körde vid 5-tiden för och vara på jobb vi 5,45. Jag var tvungen och starta upp banden innan lastbilen kom. Allt gick bra och jag var färdig till 8.30 ungefär. Jag körde nästan hem. Jag körde in om Flora i Skurup och köpte 8st rosor till älsklingen. Vi hade vår 8-års dag igår. Så mycket vi har gått igenom i både glädje och sorg och som vi har kämpat på många olikavis.
Vi e gifta, har 2 underbara barn, 2 hundar, 1 katt, 2 bilar och 1 hus och en massa andra problem som e lösta. Så vi hoppas på många fler år tillsammans.
När jag körde hem, så blev jag stoppad av polisen vid Lantan. Jag fick blåsa och visa mitt nya körkort:) Allt gick bra och jag fick köra hem. 

När jag kom hem gick jag och vilade en stund på soffan. Det var väl behövligt. Jag var väldigt trött. Så jag vilade fram till 12, sen var maten färdig. Vi åt lite våfflor och sen gick vi ut. Vi sågade lite ved och klöv lite med och barnen lekte i snön. Men Filippa börjar frysa och ville gå in. Jag gick in med barnen, så älsklingen fick vara själv och fortsätta lite till. 
Efter en stund kom han oxå in. Vi värmde oss och kläderna. Sen gick vi ut igen och gick ner och handlade. Innan vi kom till affären stannade vi till vi kyrkan så barnen kunde åka pulka. Filicia åkte några gånger, men Filippa vågade inte.
Vi gick till affären sen och handlade en pulka till och lite mat till kvällsmaten. Sen gick vi hem igen. Så barnen har vars en pulka nu. 

Middagen blev Taco igen. Men det var lika gott igen som i fredags. 

Sen blev det lite gott på kvällen och lite Melodifestivalen på TV. Sen tittade vi lite till. 
Båda barnen somnade tidigt, men vaknade vid 23-tiden. Förmodligen hade dom drömt. Jag lade mig hos Filicia och älsklingen hos Filippa. Och sen somnade vi gott hos dom

Idag e det söndag och vi gick upp runt 8-tiden. Vi hade en lugn morgon. Barnen åt frukost, älsklingen åt lite senare och sist kom jag. Sen gick vi upp och duschade och gjorde oss i ordning, för vi skulle på kalas. Vi åkte på kalaset hos våra vänner. Det var deras son som hade fyllt år och hade kalas:) Vi åt gott och drack gott och vi hade jätte trevligt. Så runt 17.30 åkte vi hem. Tack för en trevligt kalas:) Det blev lite mys med barnen innan lägg dax. Nu sover båda barnen och vi kan mysa tillsammans i soffan och tittar TV. Sen blir det sängen för vår del:)




Så nu säger jag trevlig kväll och sov gott:)



RSS 2.0