Det bästa av allt

Det bästa av allt som jag glömde och berätta e att vi har fått Filippa torr både dagtid och nattetid och det e så skönt:) Men vi får ta upp henne 1-2 gånger på natten, så hon får kissat:) Det beror ju på hur mycket hon har druckit på kvällen.. Vi e så glada för detta. Vi trodde aldrig att vi skulle lyckas i och med att hon kissar i blöjan så fort hon har den på sig.. Jag tror att hon vet när hon har den på sig och när den e av.. Ja, det ju klart att där händer olyckor både på dagtid och nattetid.. En olycka i går morse och i vår säng på min sida.. En jätte stor pöl.. Jaja, det var ju bara upp och hoppa och klä av sängen och tvätta, men det gör ju inget:) Visst e del lite bry och jobbigt och gå upp på natten med henne, men vad gör man inte för att hon ska lyckas och känna sig stolt:) Då gör man allt man kan:) Man kan märka ibland på henne när hon sover att hon börjar bli orolig och jämra sig lite, då kan det vara ett varnings tecken på att hon behöver gå på toa och det som e skönt e att hon kissar när man sätter henne på toa sovandes.. Man pratar lite med henne och säger; Nu ska vi gå till toaletten och nu sitter du på toa, så du kan kissa nu och Ja, det fungerar nu.. I början när vi gjorde det så jämrade hon sig och ville inte, men nu har hon accepterat det lite mer.. Det blir ju bättre och bättre för varje gång vi gör det:) Ibland får man förbereda henne på kvällen precis innan hon somnar, att vi kommer och ta upp dig i natt så du får kissa om det går bra:) Ja, säger hon och då vet hon det sen.. Det e väl hennes under medvetna som påminner henne antagligen:)

Nu hoppas vi att det håller i sig och att hon klarar det sen när hon börjar på dagis oxå.. Då kan nätterna bli lite jobbigare, men det e bara till och peppa henne med positiva ord och tankar och förklara för henne varför det kan bli så här och att det inte gör något, att det e sådant som kan hända och att det kan hända alla:)

Glada och stolta föräldrar <3


Vilken sommar och semester:)

Ja. Vilken sommar och semester vi har haft. Den har varit händelserik på många olika vis. Både positiva och negativa händelser.. Men vi har 2 härliga veckor kvar sen börjar allvaret igen...

Vi började vår semester v28 och då passade vi på och åka en långtur och ha en mini semester samtidigt.. Vi åkte upp till Mölndal och hälsade på Mattias släktingar. Vi gick en runda i Mölndal en dag och sen åkte vi in till Slotts skogen en dag och så avslutade vi vår mini semester med Liseberg för Filippas skull. Hon ville se dom Gröna Kaninerna och åka lite karusell:) Efter besöket på Liseberg körde vi hem till Skåneland igen:) Tack för några trevliga dagar:)

Något tråkigt som hände när vi var iväg var att en hund nere i Skåneland blev sjuk.. Så vi säger; Vila i frid Foxie och ta väl hand om Sigge och dom andra vännerna.. Du e både sakna och älskad..

I vecka 29, har vi firat 3 födelsedags grisar och så var vi och kollade synen för nya glasögon, då det var 5 år sedan sist vi var i väg och så har vi varit på Kiviks marknad och Musteri och så Sjöbo marknad förstås. I Kivik prövade jag på Älgkebab och så mumsigt det var. Jag avskyr kebab i vanliga fall, men inte den:) Barnen var bortlämnade den dagen, så vi passade på njuta:)
Barnen fick ju följa med till Sjöbo marknad. Filippa tycker det e kul, men Filicia tycker inte alls om det. Så det blev som det blev. Huvudsaken alla var nöjda när vi körde hem och det var vi;)

Sen i vecka 30, så startade vi veckan med och besöka Tosselilla. Vi hade en fantastisk bra, roligt och trevlig dag och det Tackar vi Mange för:) Du e en pärla på alla sätt och vis:) Det var han som gjorde vår dag till något extra speciellt och njutfullt:) Vädret hade vi med oss. Det var soligt och varmt hela dagen:)
Sen blev veckan lite tråkigare efter det.. Vi fick vattenläckage på vår gata i vår egen Björkaledning, så vi höll på där i 3dagar.. Men nu e läckaget fixat.. Bara lite återställning kvar.. Ja och sen fick vi ett ryck i lördags kväll. Vi städade upp runt vår Björka brunn/pumphus.. Det blev jätte fint:)

Nu i vecka 31, har vi börjat veckan med och köra på tippen och tömma allt trädgårdsavfall som vi fick i hopa i lördags kväll och nu håller vi på och göra om yttertrappan..

Vi har några saker som vi ska hinna med och göra, men det får man ta när det e dåligt väder. Hela barnens lekrum ska gås igenom och sorteras upp och hela vår klädkammare ska gås igenom och tvättas om, för en del kläder luktar en blandning mellan blöt hund och surt vatten.. Inte så roligt och ha på sig dom kläderna precis:(

Vill tacka kusinerna som har passat barnen lite då och då. Det e mycket värt så vi får gjort något här hemma och så vi kan åka en runda utan dom och få njuta av liten egentid för varandra:)

Det har även varit lite bad för barnen i poolen här hemma under semester veckorna:)

Detta var det stora hela just nu. Kan ha glömt något, men det kommer senare i så fall:)

Ni får ha en fortsatt trevlig sommar och semester:)
Snart går vi in i Augusti månad:)






Fick höra något

Igår när vi var borta fick jag höra något som jag först trodde var ett skämt, men sen när vi kom hem och jag berättade det för min Älskling, så var det nog inget skämt utan något som var sagt och var sant.. Så jag var jätte ledsen igår.. Men jag får ta tag i det sen om några dagar i stället.. Visst har det gått på just det hållet, men tack vare syster ysters hjälp stannade jag upp och tänkte till och nu e det lugnt.. Tack så mycket, för tanken du gav mig syster yster och väckte mig. Det e så mycket värt och ja, jag var på väg dit. Men jag lyckades och jag vann:)

Ha en trevlig dag:)


Tappat suget av att blogga

Mmmm, ja vad ska jag säga. Jag har tappat suget av och blogga, då man tydligen inte kan och får skriva om vad som helst här på min egna blogg.. Den har ju hjälpt mig mycket, men nu får jag ju använda papper och penna i stället och kanske göra en bok av det om några år. Vem vet?? Det hade varit häftigt:) Eller hur?? Jag har fått tömma mitt huvud en del på pappret, men har en hel del kvar:) Så jag har min semester räddad:)

Vad mer kan man säga, jo jag och gubben jobbar bara denna veckan ut sen har vi 5veckors härlig semester med våra två busungar:) Det ska bli kul och se vad denna semester kommer och erbjuda, då vi har busiga barn.. Jag kommer och bjuda på några bilder av dom två. Jag hittade dom sittande på bordet efter maten:)

Jag har en själ i mig som e väldigt ledsen, för några av våra vänner e bortresta och det gör så ont. Jag saknar verkligen alla.. Bara jag tänker på dom alla kommer tårarna och ännu värre e det om man skulle se dom på några kort eller bli påmind om dom på ett eller annatvis, men men, man vet ju att det snart e över igen för denna gången:)

Och sen måste jag skriva om mitt huvud.. Jag har huvudvärk och har haft det sen förra i morgon e det 1vecka sedan det började. Jag har även att det känns som om man har sirap i huvudet och jag glömmer jätte lätt. Jag kan inte hålla saker och ting i huvudet och jag gör även fel saker. Saker som man inte ska göra, gör jag och det e ju inte alls bra:) Man får hoppas att den ger med sig snart, för det e så drygt och gå och ha ont hela tiden...

Tack och Hej leverpastej:)


RSS 2.0