Trädgård, stug och tak fix 4

Då fortsätter vi trädgårds fixet. Så jävla skönt det e och få saker och ting på plats och bli färdig med det innan vintern kommer. 
 
Igår blev det 3 rundor till tippen och vi fick sågat lite ved och byggt ett vedhus oxå och vi fick till och med lagt in all veden som e färdig sågad och klyvd. 
 
Före tippen
 
Efter tippen
 
Före tippen
 
Efter tippen
 
Vi blev jätte nöjda med ved huset. Mattias e ute idag och ska fixa tak på det oxå. Så Idag skall jag ut och såga lite ved. Här e ju ingen annan som gör det till oss. Och det e ju synd. Hade varit skönt och få det serverat på ett guldfat.
 
Före bilder
 
Efter bilder
 
Jag vill tacka Mormor och Morfar för att ni kunde se efter Filippa när vi var på tippen. Jag vill även tacka Rebecca för att du erbjöd dig själv och passa Filicia och Pernilla och Robban som passade Filippa på eftermiddagen och kvällen och även för den goda maten och drickan. Utan er igår och idag hade vi aldrig hunnit och komma så långt som vi har gjort denna helgen. Det e guld värt för oss.
 
Så nu ska jag bege mig ut och ta i tu med veden. 
 
Ha en bra dag♡
 
 
 

Trädgård, stug och tak fix 3

Ja. Nu kan man andas ut lite en liten stund. Stugtaket e helt färdigt och i går blev vi färdiga med ner klippningen av häcken. Så skönt. Nu väntas det bara på att man ska köra allt till tippen oxå. Det lär väl bli på lördag i så fall och det blir säkert 3-4 vänder dit.
 
Vad e det för en tomte som står och gömmer sig i buskarna?
 
 
 
Så nu tar vi nya tag. Jag hade tänkt och köra lite elkedjesåg om kvällarna så man kan bli av med lite ved. Den måste oxå sågas upp och läggas till rätta i en fin lavad hög. Men man ska inte klaga. Det värmer mer än en gång och det e ju bra.

 
Denna fina regnbåge kom en kväll när vi var ute och höll på med stug taket. Den var så fin.
 
Allt vi gör där hemma kommer och bli både fint och bra när det e färdigt och i slut ändan. Och vi kommer vara extra stolta då, för det mesta har vi gjort själv.
Vi tackar innerligt Johan och wåge för hjälpen med stugan och alla tips och råd. Och till Pernilla som har hjälpt oss med lite andra saker och även till Vivan.
 
Puss och kram på er
 
 

Trädgård, stug och tak fix 2

Nu har vi kommit en bit längre både på häcken och stugtaket. Mina älsklingar har oxå varit på Tippen och kastat lite skit och från häcken och från stugtaket som blev när vi höll på med det. Nu har vi kommit så långt, så nu e stugtaket färdigt. Det blev helt färdigt i torsdags kväll efter jobb. Det e så skönt. Nu har vi bara det som e på insidan av stugan kvar och renovera. Ett kök och ett badrum. Båda ska rivas ut. Jo och sen måste vi göra vid på utsidan med allt som e dåligt. I fredags kväll hämtade jag ett släp efter jobb. Och sen lastade vi släpen full och när det var färdigt klippte vi lite häck igen. Men vi fick avbryta det, för Elkedjesågen ville hålla fredag. Den pajade med andra ord. Idag har vi fortsatt med häcken och gräsmattan fick sig även genom gång.Nu har vi kommit så långt, så vi har passerat uteplatsen och vi e förbi vårt hus. Nu börjar det likna något. Så nu håller vi kväll. Nya tag i morgon om vädret tillåter. Trevlig kväll på er alla. ♡

Trädgård, stug och tak fix 1

Vi började redan i våras med trädgården. Det var Filippa som drog ut oss en grå dag i våras till och börja med och ta bort Singeln (8-11sten) som låg i pergulan. Där kom sten mjöl på det sen och så fortsatte vi in i trädgården bakom grinden. Där försvann all singel (8-11). Jag vet inte hur många lass singel vi har kört till tippen, men skulle tippa på 4-5st i alla fall. Där efter lade vi ut stenmjöl och sen började vi lägga plattor som vi hade varit runt och hämtat överallt. Sådana som skänkte bort dom bara vi plockade upp dom själv och körde hem dom. Det e ju helt Okay. Så denna biten inne bakom grinden en färdig nu. Men vi håller på nere vid vindruvs pergulan nu. Tyvärr fick vi göra ett uppe håll på det för där kom annat som var mer akut och fixa till. Detta projektet har vi hålla på med under sommaren med och även på vår semester. Vi hade en fontän med massa "gräs/vass" runt. Den fick också sig en om gång. Vi blev riktigt nöjda med den nu. Så nu ligger platt läggningen på is lite. Kommer fler bilder sen när allt e färdigt vid Vindruvs pergulanNu till något tråkigt och dyrt.Vår gäst stuga. Ja. Den som vi ska eller skulle hyra ut till nästa år. Det blir nog lite försenat. Vi fick en söndags dag väldigt mycket regn. Vårt stug tak orkade inte med detta. Så allt regn vatten tog sig igenom taket och landade i köket och i badrummet. Så det var på med en presenning och sen slutade och komma in vatten. På måndagen började Grannen och riva och gubben. Filicia hade feber på fredagen och lördagen så hon skulle ändå vara hemma med henne på måndagen. På tisdagen var det jobb igen, men på onsdagen fick jag vara hemma igen för Filicia fick feber igen. Så Mattias tog torsdag och fredag. Han och Grannen dom rev och dom byggde. Så vi e innerligt tacksam för all hjälp vi har fått. Utan er hade det inte gått och vi hade inte kommit så långt heller. Nu håller vi på och lägga Tak pappen. Men klistret tog Slut igen så vi kunde inte fortsätta. Men vi tar nya tag idag när vi kommer hem efter jobb. Så jag hoppas innerligt att det blir klart idag eller så i morgon om det e fint väder. Vi hade några dagar då vi inte kunde vara på taket för att det har blåst för mycket och då passade vi på och skogar lite på våra häckar. Vi e inte klara med det heller, men man får prioritera vad man ska göra och när och hur mycket klockan e. Denna håller vi på med just nu så en bild kommer senare när den e färdig kapadSen håller vi på med veden oxå. Det går sakta men säkert framåt. Men vi hade lite otur så både vår ved klyv och motorsåg gick i sönder. Men snart e vi igång med det igen. Så en uppdatering kommer senare när det e färdigt, både i trädgården och på stug taket.Ha en trevlig dag!

RSS 2.0