Uppdatering på Allt

Här blir en liten snabb uppdatering på allt. 
 
Vår minsta dotter mår nu bra. Hon låter fortfarande lite täppt i näsan och pratat e mycket annorlunda. Hon har blivit piggare och vildare. Vilket e bra, men lite jobbigt förståss. Hon har även blivit bättre på och äta mat. Vilket e mycket positivt. Nu hoppas vi att hon håller sig frisk.
 
Vår stora dotter har blivit mycket bättre sen hon blev opererad. Hon sover mycket bättre och vaknar nu när hon behöver gå på toa. Det gjorde hon inte innan. Då hände ofta olyckorna i sängen. Så det e så skönt. Och det händer inte så ofta att hon vaknar och skriker rakt ut i luften. Det har minskat betydligt. Hon får mycket bättre sömn nu.
 
Idag fick vi ett ryck. Klockan var nog 8.00 när vi gick ut i morse. Det var vackert väder och då passar man på. Vi lade ut sten 16-22 och 8-11 som älsklingen hade med sig hem. Tyvärr räckte det inte så det får bli en runda till. Det e sten som ligger runt uthuset och där staketet lär komma till nästa år. Platläggningen e helt färdigt och det e skönt. Det som e kvar åker på tippen. Bilder kommer när det e helt färdigt.
 
Älsklingen har även hunnit med och fixa kant plåt på vedhuset. Nu ska den bara kläs med plåt. Det kommer bilder på det med när det e färdigt. 
 
Nästa helg blir det till och hyra ett släp för och köra skit. All 8-11 som vi har öst upp på en pressning åker iväg nu och platterna som e kvar får oxå åka med. Vi har även lite last pallar som får åka med på släpet. Nu ska vi rensa upp och kasta skiten så blir det ännu bättre och ännu snyggare i trädgården. Så det blir riktigt fint i trädgården innan vintern kommer. 
 
Nu e vi stolta ägare till Peugeot 406 och det känns jävligt skönt. Nu e det vår bil och ingen annans. Vi tackar så innerligt för all hjälp. Den var GULD VÄRD för OSS.
Nu kommer vi gå på ett nytt tungt kapitel, men det kommer gå bra och vi kommer och lyckas. Vi gör rätt för oss, men tyvärr gör inte alla det. Vissa saker tar bara lite längre tid. 
Jag e så innerligt glad att vi har fått hjälp med vår ekonomi. Den hjälpen skulle alla egentligensökt och fått. Vår bankman e så otroligt bra. Han har hjälpt oss till det ännu bättre nu. Vi har kontakt med bankmannen med jämna mellan rum och det e kanon bra och det känns så skönt.
 
Vi hann även med och byta olja på Peugeot 406 och julstäda badrummet där uppe från golv till tak idag. Älsklingen påbörjade köket. Det fortsätter vi med sen. Där ska ju torkas av på insidan av skåpen och kylen med. Men det känns så skönt att det e påbörjat. 
Tack för hjälpen med oljebytet. Det värmer så oerhört mycket. 
 
Vi har även fixat ett täcke till vår stora hund. Hon e 11år. Vi vill skydda hennes rygg och kors nu när det börjar bli kallare ute. Man vet ju själv hur det e. Man blir ju stelare när vädret slår om till det sämre.
Vår lilla hund har redan täcke. Hon e så frusen av sig och det har hon alltid varit. Det man kan göra för sina älsklingar det fixar man och gör det till det bättre i stället även om det bara e djur och har päls. Dom kan också frysa.
 
En stor kram till er alla som vill oss väl och som hjälper oss.
 
 
 
 

Operation på Lilla dottern 2

Allt har gått bra under natten. Vi har sovit lite och varit vaken lite. Men det e så det e. Framåt morgonen började hon festa, så då ringde vi efter personalen. Dom kom in med lite smärtlindrande medicin. 
Vi blev väckta kl 7.30. Ny medicin och "flygplanet" skulle tas ut för det var dags för hem färd. Vi packade ihop våra saker och Filicia fick lite kräm. Sen gick vi för kl 8.00 skulle vi vara på Öron, Näsa, Hals. Dockorna som hade opererat henne dagen innan ville titta på henne en sista gång för och se om allt var okay. Vi blev godkända. 
Vi fick dock reda på att hon hade blött mycket och dom fick ge henne medicin så hon slutade blöda så mycket. Hon hade stora mandlar och mycket segt snor bakom trumhinnan och polyp vävnad bakom näsan. När kontrollen var färdig gick vi till apoteket och handlade mer smärtlindrande medicin. Och sen klockan 9.00 kom vår Taxi. Tack för att du kunde hämta oss. Det var guldvärt för oss. 
 
 
Nu sitter vi och myser i soffan med tv:n på och lite glass till de.
 
 
 
Och nu när man tittar ut står grannens flagga på halv stång. Inte så kul. Men vila i frid kära Du♡ Nu vet jag vad jag har och vänta mig ♡
 
 
♡♡♡♡♡♡♡
 
  

Operation på Lilla dottern 1

Det har varit en mycket jobbig dag, för vår minsta blev opererad idag på förmiddagen runt 8.45. Dom satte nya rör i öronen, dom tog bort en del av mandlarna och sen tog dom bort polyp vävna bakom näsan.
 
Vi var här redan 6.45 i morse för inskrivning. Vi väckte henne 5.30. Hon skulle ju ha Alvedon och Emla plåster på sig. Och det skulle hon få 1timme innan hon skulle till sjukhuset för operation.
 
 
Det e hemskt när dom ska sövas tycker jag och det e minst lika hemskt när dom ska vakna ur narkosen. Där var lite blod och hon andades konstigt. På uppvaket fick hon lugnande och något medel mot illamåendet. Sen somna hon om igen och jag försökte vila så gått det gick. 
 
Vi kom ner på rummet på avdelning 3 vid 12.15. Där fick hon äta lite glass och sova en stund med mamma i sängen.
 
Hon har ätit lite mat under kvällen. Lite pasta, lite ägg, lite räkor, lite banan och lite kräm. Nu hoppas vi bara att hon får behålla det under natten. Nu sover hon gott hos mamma i sängen. Så i morgon får vi se hur hon mår. 
Hon pratar jätte roligt nu. Så man får sig ett gott skratt i alla fall. 
 
Natt natt på er ♡♡♡♡♡

Trädgård, stug och tak fix 6

Igår det ju söndag hela dag och så mycket vi fick gjort utomhus. Det känns så skönt. 
 
Vi började med och lägga klart plattorna vid vindruvs pergulan. Så nu äntligen e det färdigt. Det enda som saknas e lite 16-22 sten och 11-16 sten. Sen e det färdigt. Till nästa år tar vi och bygger staketet som ska sitta där dom gamla vindskydden satt/sitter.
 
 
 
 
 
När det var färdigt gick vi på nästa sak och det var och klippa gräsmattorna. Det var ju riktigt högt på sina ställen. Det blev riktigt snyggt efteråt. Vi fick ju långa grannens gräsklippare. Det blev ju kanon bra med en uppsamlare. Tack för lånet ;-)
 
 
 
När gräsmattorna var färdig klippta fortsatte vi med och klippa dom två sista häckarna. Dom blev oxå riktigt snygga.
 
 
Och sen fixade gubben till vårt lilla vedhus. Han kapade av plåten som stack ut för mycket och sen fixade han några extra stötter på insidan och sen fick ingången sig en omgång. Så nu kan man går in och ut utan problem.
 
 
Vi avslutade dagen med och såga ved. Så det som återstår att göra e mesta dels vedhögen och lite plåtbitar som ska upp på ena sidan av vedhuset.
 
Vi känner oss riktigt nöjda och så trötta vi och barnen och djuren var. Vi sov gott i alla fall. ♡
 
 
♡♡♡♡

Trädgård, stug och tak fix 5

 Lördagen gick fort. Den försvann i ett nafs. Vi körde gräs  och sågspån till tippen och sen hämtade vi lite plattor till Trädgården. Så igår blev det trädgårds fix. Nu börjar det ta form och snart e det färdigt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om vädret tillåter det ska vi fortsätta idag så vi kan bli klara. Sen behövs det bara lite 11-16 sten. Men det fixar vi i veckan.
Här kommer en liten titt på det vi har gjort vid vindruvs pergulan.
 
 
 
All singel som e kvar åker på tippen om ingen kommer och hämtar det inom kort. Det ligger i vägen nu. Så det får vi köra och lämna en helg. 
 
Om vi blir färdiga i tid ska vi klippa två häckar och såga lite ved. Det gör ju inte sig själv precis. Det måste ju få lite hjälp av någon. Tyvärr finns där bara 24-timmar på ett dygn och 11 av dom timmarna e ljusa. 
 
Jag vill tacka kusinen som passade Filicia igår. Vi hann med lite extra och det e ju bra. 
 
Så nu e det på med paltorna och gå ut en runda.
 

Bil f*n

Ja. Igår efter jobb körde vi inom och kollade upp vår bil som ha betett sig lite konstigt den sista 1,5 veckan. Ja och svaret fick vi igår. Det e förmodligen katalysatorn som e kass på den och ett framhjul lager. Så det e bara till och lämna in den och få det fixat. När den ändå e inne passar vi på och få nya bromsbelägg på den oxå. Alltså den bilen har kostat mer än den smakar. Så aldrig mer en Peugeot för min del om jag får säga det. Så mycket pengar som vi har fått lägga på den. Det går inte en månad utan något går i sönder och måste lagas. Det vi kan laga och byta själv hemma, det brukar Älsklingen fixa, men nu var det lite andra saker vi behövde och det har inte vi. Så då får det bli att den åker till Pojkdocktorn och bli hel igen. 
 
 
Ungarna e ju glada för nu så står den "Nya Bilen" stilla och så kör vi med "Rally Bilen" som barnen kallar den för. Dom älskar och åka i den. Hade inte öronen varit där hade leendet varit där i stället.
 

Denna Tisdagen slut

Nu lider Tisdagen till sist till sitt slut. Ligger i sängen och ska snart sova, men först måste jag berätta lite om denna dagen. Har hunnit med en del trots att man har jobbat idag oxå. 
 
Idag har jag varit iväg på utredningen. Fick två nya datum iDecember. Hoppas att där kommer fram något så man kan förklara varför det e som det e. Det hade varit skönt för mig och min familj och för dom som bryr sig om oss. Lite ledsen och deppig var jag efter mötet. 
 
Sen har vi varit på Cirkuslek med barnen. Dom tycker det e så roligt. Dom får verkligen leka av sig på alla sätt och vis.
 
 
 
 
 
 
 
 
Här e plats för fler barn om här e någon som e sugen och  låta barnen leka av sig. Har av er i så fall. Detta e om tisdagarna mellan 16.30-17.30 i Rutgers Gymnastiksal, barn mellan 0-5 år i Skurup. 
 
Och sen var jag och träffade Ingrid Åkesson en sista gång innan hon går i pension. Mycket tråkigt. Fick träffa den nya "Ingrid Åkesson" oxå. En ung trevlig tjej som ska ta över allt nu. Vi åt lite varma mackor och äpple kaka och kaffe och saft till det. Där var även fram taget så man kunde pyssla lite om man ville. Jag hade tagit med mina Aloe Vera kaktusar. Alla bebis skotten fick nya hem. Mycket trevligt och jag blev glad :-)
 
 
Någon som e sugen på Aloe Vera kaktusar. Så säg till. Jag har fler som behöver hitta nytt hem.
 
Så nu säger jag god natt och sov gott för det tänker jag göra i alla fall. 
 
 

Loppis helg

Denna helgen gick fort. Den försvann i ett nafs. Både på lördagen och på söndagen var jag på loppis. Vi fick sålt lite av våra barnkläder och barnsaker. Men gisses vad folk e fräcka. Jag sålde en Vind jacka+byxa+flees jacka i Didrickson för 40kr. Jag ville ha 50kr för den. Alltså att folk vill pruta på ett så lågt pris. Det e inte klokt. Jag hade en klänning från MeAndI som jag ville ha 20kr för. Den människan borde skämmas. H*n bjöd e 5kr för den. Bara glöm den tanken. Aldrig 5kr för den. H*n gick iväg utan klänning. Så där blev en liten slant över båda dagarna och det e ju bra. 
 
 
Den 19/10 e det dags för nästa loppis och då e det på Ågården i Skivarp och så e där Ungdoms och Vuxen Secondhand marknad. Och dit ska jag med skicka lite kläder. Så nu i veckan skall jag rensa vår garderob och se om vi kan hitta lite kläder. 
 
Ha de bra och gör som vi säljer det vidare och få en slant. Återbruka kläderna ;-)

Helgen gick fort

Denna helgen gick fort. Den försvann i ett nafs.
 
På fredags kvällen träffade jag ett gäng tjejer i Skurup. Jag tyckte det var super trevligt. Så det tackar vi för. Blev lite sent med det gör ju inget. Det trevliga väger upp allt och man kände sig glad. Tack tjejer :-)
 
Både på lördagen och på söndagen var jag på loppis. Vi fick sålt lite av våra barnkläder och barnsaker. Men gisses vad folk e fräcka. Jag sålde en Vind jacka+byxa+flees jacka i Didrickson för 40kr. Jag ville ha 50kr för den. Alltså att folk vill pruta på ett så lågt pris. Det e inte klokt. Jag hade en klänning från MeAndI som jag ville ha 20kr för. Den människan borde skämmas. H*n bjöd e 5kr för den. Bara glöm den tanken. Aldrig 5kr för den. H*n gick iväg utan klänning. Så där blev en liten slant över båda dagarna och det e ju bra. 
 
 
Den 19/10 e det dags för nästa loppis och då e det på Ågården i Skivarp och så e där Ungdoms och Vuxen Secondhand marknad. Och dit ska jag med skicka lite kläder. Så nu i veckan skall jag rensa vår garderob och se om vi kan hitta lite kläder. 
 
Ha de bra och gör som vi säljer det vidare och få en slant. Återbruka kläderna ;-)
 
Vi hämtade lite saker oxå. Och dom sakerna tackar vi för. Dom lär komma bra till användning nästa år och ved lådan kommer och användas redan i år :-)
 
Sen var vi på barnkalas oxå. Hos min syster. Deras son hade kalas. Tack för en trevlig kväll :-)

RSS 2.0