Trädgård, stug och tak fix 8

Vi har varit ute både lördag och söndag i trädgården. Vi har hållt på med vår ved. Igår var det lördag och då tömde vi det gamla tillfälliga ved förrådet. Allt som var där åkte in i det nya ved förrådet med tak på. Det var så skönt och vara ute för solen lyste på oss och man fick lite energi. Filippa hjälpte till och bära små pinnarna. Medan Filicia var och badade.
 
 
 
 
 
Där får plats lite till. 
 
Glömde och berätta att jag fick en arbetsskada, men tyvärr får man ingen ersättning för detta. Lite spill får man räkna med eller? Det var en ved bit som klapp mig på benet med det spetsiga kanten ner på en bit som var formad som en tårtbit. Det gjorde as ont så man sa några väl valda ord.
 
Idag e det söndag och då åkre vedkapen ut. Vi kapade upp ved så nu e ved förrådet fullt och det e bra. Det tog en hel del av veden vi har där ute. Den sjönk betydlig och det gick snabbt. Det var så skönt. Nu e det fixat i alla fall. Vädret var inte så tilltalande idag. Ingen sol som var uppe. Barnen var med ute idag. Dom var glada för dom fick varm choklad och hemma bakade choklad muffins. Dom tycker det e så mysigt.
När vi var färdiga med vedkapen åkte den in och veden åkte på plats in i ved förrådet. Sen snyggade vi upp runt ved högen och tog bort sågspånet och barken som låg där och skräpade. Det ser så hemskt ut. Så nu e där städat och fin. 
Detta var när vi började. Älsklingen hade tagit några långa "pinnar" innan jag hann ut och kunde hjälpa honom.
 
Detta var när vi var färdiga för idag. Man ser inte skillnaden så bra här, men i live ser man det betydligt bättre. Eller så kan ni gå tillbaka och titta på dom andra bilderna jag har lagt ut längre tillbaka förra året. 
 
Nu e där proppfullt inne.
 
Det e så skönt att vi kan göra sådant här tillsammans och att man får lov och hjälpa till. Men visst vi hade varit tacksamma om man hade fått lite hjälp av våra vänner också. Men vi har slutat och fråga andra om hjälp. Men väder man på det så e där sååååå många vi har hjälpt på olika sätt och vis och vad har man fått tillbaka. Antingen ingen ting alls eller så en pytte litenhet av det som vi har lagt ner på dom. 
Jaja. Idag vet man vad man har betytt för dom man  har hjälpt. Det e absolut ingenting. Det går alltid bra och utnyttja oss och det e tråkigt. Man vill alla väl,  men alla vill inte oss väl. Så det e Slut med och hjälpa andra eller nästan i alla fall. Dom vi får hjälp av hjälper vi tillbaka och dom vet vem dom e och vad ni betyder för oss. E evigt tacksam för allt 💜
 
Nu e vi lagom trötta. Det blir en tidig kväll. 
 
Kram kram 💞

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0