Påsk firande

Då var Påsken här.

Skärtorsdag:
Då tog vi det lugnt under dagen för på kvällen åkte vi och dansade i Jägersbo. Perikles var där och spelade. Det var Vollsjö danssport klubb som höll sin årliga Påskfest. Detta var sista gången vi var i Jägersbo och dansade. Till nästa år blir det någon annanstans, vet ej var. Det får vi se då. Vi hade jätteroligt och god mat fick vi med och sen buggade och dansade vi "tryckare". Vi hade trevlig sällskap vi bordet och givet vis hela kvällen lång. Och jag vill tacka kusinen som passade våra barn trotts att det var jobbedag på fredags morgonen. Så vi lämnade Jägersbo kl 00,45 och kom i säng kl 03,30 då barnen hade svårt för och somna när vi kom hem. Men tro inte att vi fick sovmorgon, för kl 07.00 vaknade Lilla syster och kl 07.30 vaknade Stora syster. Jag och mannen kände oss mer döda än levande. Och jag kände mig till och med bakis och det e konstigt, gör att jag drack inget under kvällen alls.
Trevligt hade vi i alla fall och vi fick röra på dom lurviga med:)

Långfredag:
Vad hände under fredagen?? Jo vi tog det lugnt, för vi var trötta efter torsdagens äventyr. Men vi fick inte en helt lugn kväll, gör kl 16.00 skulle vi vara på barnkalas hos min systerdotter. Och det var trevligt och god mat och efterrätt fick vi med. När klockan var 19.15 körde vi vidare. Då skulle vi lämna barnen hos kusinen. Både lilla och stora kusin skulle passa barnen igen. När vi hade lämnat dom gick vi till morbror och hans dam. Där hade vi lite förfest med några andra personer som oxå var där. Det var jättetrevlig och roligt hade vi. Vi pimpade mössor av papper som vi skulle ha på oss när vi åkte. Klockan 21.45 kom taxin och hämtade oss som körde oss till Folkets park i Skurup. Där var det dans. Vi dansade till Willes. Vi hade riktigt roligt och trevligt. Klockan 01.00 slutade det, så vi hämtade ut våra kläder och gick sedan med gänget och hämtade barnen hos kusinen. Tack för hjälpen med passningen av barnen. Det e guld värt. Sen tog vi en kopp te/kaffe hos kusinen sen körde vi hem, så den kvällen/natten slutade kl 03.00. Så sängen kallade på oss kl 03.30 igen. Så vi hoppades på sov morgon, men nä inte det. Lilla syster vaknade kl 07.15 och Stora syster kl 09.00. Ja, så man e rätt trött nu..

Påskafton Lördag:
Vi tog det lugnt en stund och började dagen och titta på innebandy. Det var mina syster söner som spelade. Men vi hann bara se den ena. Han spelade den ena matchen kl 10.45 och sen nästa match 12.00 och då skulle även den andra spela, så vi kunde bara se den ena. Sen körde vi till Tolånga till gubbens föräldrar runt kl 13.00 och där firade vi påskafton. God mat och trevligt sällskap och våra barn fick leka av sig lite med farmor och farfar, faster och lille farbror. Så jag tror barnen kommer sova gott i natt.

Påskdagen Söndag:
Det står på menyn att vi ska vara ute om vädret tillåter och då ska vi klyva och såga ved. Det som våra barn tycker om, för då fikar vi på leverpastej macka och dricker varm o'boy utan mjölk. Då barnen inte tåler mjölk. Så det blir med havremjölk istället eller med vatten som Filippa vill dricka det med. Sen på kvällen blir det en runda till syrran och hennes gubbe. Då ska vi av njuta en god middag och mysa. Det ska bli kul och träffa dom alla..

Annandag Påsk Måndag:
Denna dagen kommer vi vara ute om vädret e bra. Vi ska fortsätta såga och klyva ved. Och vi kommer ha mys med god fika där ute med barnen. Sen blir det fortsatt mys där inne i värmen på kvällen...

Så nu säger jag Glad och Trevlig Påsk på er:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0